netfreaks.gr | internet crossroad

02 Dec 10

10 Chrome extensions για power users


Αν και δεν είμαι μεγάλος fan των list posts, μερικές φορές δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς. Οπότε μάζεψα 10 χρήσιμα extensions για τον Chrome για τους χρήστες που θέλουν το κάτι παραπάνω από τον browser που χρησιμοποιούν. Με εξαίρεση το FB disconnect – που είναι “φρέσκο” για μένα – τα περισσότερα τα χρησιμοποιώ σε καθημερινή βάση.

Xmarks Bookmark and Password Sync

image
Αρχικά δημιουργημένο για Firefox [ original name: Foxmarks ], πλέον και στον Chrome. Είτε θέλεις να κρατάς σε συγχρονισμό τα bookmarks σου [ όχι μόνο στον Chrome, παντού! ], είτε και τα τα passwords, αυτή είναι η λύση. Πλέον και με open tabs sync!

Auto HD for Youtube

image
Κόλπα για να παίζει το youtube αυτόματα σε HD υπάρχουν αρκετά, αυτό το extension όμως τα κάνει όλα λίγο καλύτερα. Με ρυθμίσεις για το default quality καθώς και fallback settings, είναι αυτό που ψάχνεις.

 

Flashblock

image
Επειδή μερικές φορές το flash content μπορεί να γίνει πολύ ενοχλητικό, έχουν δημιουργηθεί όλα αυτά τα plugins και extensions για να το βγάλεις απ’ την ζωή σου. Το Flashblock κάνει αυτό και κάτι παραπάνω. Όπως επιλεκτική ενεργοποίηση, χρήση whitelists, καθώς και υποστήριξη όχι μόνο για Flash, αλλά και Shockwave/MS Silverlight.

goo.gl URL Shortener

image
Αρκετά περιγραφικό όνομα νομίζω ε; Προσθέτει ένα handy icon δίπλα από την address bar και με ένα click έχεις έτοιμο Google powered short URL για να το μοιραστείς με όποιον θέλεις. Υποστηρίζει και custom keyboard shortcuts για όλες τις λειτουργίες του, καθώς και ορισμένες δημοφιλής επιλογές για να στείλεις το link [ π.χ. FB, Gmail, Twitter ]

Too many tabs

image
Ανεξαρτήτως browser, η διαχείριση των tabs είναι δύσκολο πράγμα. Ειδικά αν είσαι σαν κι εμένα που τα αρχίζεις να τα χάνεις με όλα αυτά που έχεις ανοιχτά. Ένα extension όπως το TooManyTabs σου λύνει τα χέρια. Έχει πολλά, πάρα πολλά features, όπως tabs search, sorting, tab suspension [ για εξοικονόμηση μνήμης ] και πολλά άλλα.

Fastest Chrome

image
Όχι, δεν κάνει τον Chrome να τρέχει σαν σφαίρα, αλλά βελτιώνει τον τρόπο που δουλεύεις μαζί του και σε βοηθά να κερδίσεις μερικά δευτερόλεπτα σε ορισμένες ενέργειες. Ένα ακόμα επιτυχημένο plugin για Firefox που γίνεται ported.

Facebook Disconnect

image
Απαραίτητο για σένα που δεν θες να βλέπεις παντού στο web, facebook widgets που σου ζητούν να συνδεθείς ή να στείλεις κάτι μέσα από το Facebook account σου. Δημιούργημα ενός Google Engineer, ως καθαρά προσωπικό project, μπλοκάρει κάθε αποστολή δεδομένων από sites προς το Facebook χωρίς αυτό να σημαίνει ότι εσύ δεν μπορείς να έχεις πρόσβαση σε αυτό απευθείας.

Google Mail Checker Plus

image
Κι σε αυτό τον …τομέα, υπάρχουν αρκετά plugins που πάνω κάτω κάνουν την ίδια δουλειά. Σε βοηθούν να βλέπεις notifications σχετικά με το gmail account σου. Εδώ θα έχεις όμως περισσότερα. Το θεωρώ το πιο ολοκληρωμένο extension σχετικά με αυτό που κάνει και απαραίτητο για όσους βασίζονται στο gmail τους. Δεν τσεκάρει απλά το email, αλλά στην ουσία σου προσφέρει έναν mini client για να κάνεις γρήγορα την δουλειά σου χωρίς να χρειαστεί να φορτώσεις το gmail interface!

Aviary Screen Capture

image
Δεν ήμουν σίγουρος αν θα το συμπεριλάβω, αλλά για εσένα που θες εύκολα και γρήγορα screenshots με κάποιες δυνατότητες επεξεργασίας θα σου φανεί χρήσιμο. Ιδιαίτερα αν εργάζεσαι στον χώρο του web.

Session Manager

image
Απλή λειτουργία: σου επιτρέπει να σώζεις ανοιχτά tabs ως sessions για να τα χρησιμοποιήσεις όποτε θες εσύ. Είτε είναι τα sites που επισκέπτεσαι κάθε πρωί, είτε μία ομάδα άρθρων για κάτι που θες να μελετήσεις, θα βρεις τρόπο να το αξιοποιήσεις.  Ένα κακό που έχει είναι ότι με το “session change” γίνεται restore το session, οπότε “χάνεις” ότι είχες ανοιχτό. Κανονικά, έτσι πρέπει να δουλεύει ένα session, αλλά ίσως θα πρέπει να προστεθεί στα features και ένα option όπως “keep current tabs”. Useful anyway!

Σου άρεσε το θέμα; Πάρε το RSS feed για να διαβάζεις παρόμοια άρθρα!

Socialize


1 Σχόλιο

  • tomtoub 02/12/2010 at 02:32

    Αντί για το Session Manager τσέκαρε το <a >TabCloud</a>.

Η γνώμη σου

Ενημέρωση για νέα σχόλια


Copyright © 2006-2024 netfreaks.gr • All Rights Reserved • Powered by Wordpress • Design by Gerasimos Tsiamalos • seamless Hosting by Cityhost