netfreaks.gr | internet crossroad

21 Jan 06

Laptops on fire..!


Άργησα λίγο να προσθέσω νέο άρθρο, έλλειψη χρόνου η αιτία αν και έχω πολλά στα πλάνα μου!

Σήμερα θα σας παρουσιάσω ένα gadget/απαραίτητο αξεσουάρ για αυτούς που χρησιμοποιούν τον φορητό τους υπολογιστή ως desktop replacement είτε στο σπίτι, είτε στην δουλειά.

Πριν μερικές μέρες λοιπόν, μετά από περίπου 6 ώρες δουλείας [εχμ.. και μερικές ώρες lan play του Worms!] παρατήρησα ότι το Laptop έκαιγε, και είχε στην ουσία δημιουργήσει ένα σημάδι στο γραφείο [ναι.. το είχε ψιλοκάψει!]. Γνωρίζω ότι μπορώ να πάρω μία ειδική επιφάνεια που θα μπει στο γραφείο και να το προστατέψει.

Διάβασε την συνέχεια »


Αλλαγές στο τοπίο των υπολογιστών δείχνουν οι τελευταίες εξελίξεις. Συγκεκριμένα, στην πρόσφατη έκθεση Macworld που πραγματοποιήθηκε στο San Francisco η Apple παρουσίασε 4 νέα μοντέλα [2 desktop + 2 laptops] που θα χρησιμοποιούν επεξεργαστές της Intel!
AppleΈτσι, μετά από χρόνια, η Αpple παράγει υπολογιστές που δεν θα είναι αποκλειστικά βασισμένοι στην αρχιτεκτονική PowerPC αλλά στην x86 ανοίγοντας τον δρόμο για την Intel! Το σίγουρο είναι ότι οι Mac “fans” θα νιώσουν λίγο περίεργα με αυτή την κίνηση, καθώς πάντα ένιωθαν [και ήταν] ξεχωριστοί λόγω της διαφορετικής αρχιτεκτονικής των συστημάτων τους που τους έδινε περαιτέρω δυνατότητες σε συγκεκριμένες εργασίες. Φυσικά το Mac OS θα συνεχίσει να συντροφεύει τα συστήματα της Apple και με αυτή την “μορφή”.

Διάβασε την συνέχεια »


Milliondollarhomepage.comΧθες στις 20:45 ώρα Ελλάδος ο ιδιοκτήτης του milliondollarhomepage  -ίσως της πιο φρέσκιας / πρωτότυπης / έξυπνης επιχειρηματικής ιδέας ανακοίνωσε ότι πούλησε και τα τελευταία του 1000 pixels έναντι $38.000 μέσω του Ebay!! Αν σκεφτούμε ότι η κανονική τιμή του κάθε pixel ήταν $1, ο Alex Tew θα μπορούσε να εκμεταλευτεί την “τρέλα” που έχει επικρατήσει με την ιδέα του και να βγάλει σε auction στο Ebay ακόμα και τα τελευταία 10.000 pixels.. φανταστείτε πόσα περισσότερα θα είχε κερδίσει!

Διάβασε την συνέχεια »


Coffee Warmer
Έψαχνα σήμερα κάποιο καινούργιο, “trendy” και χρήσιμο gadget να παρουσιάσω..Είχα ετοιμάσει το τσάι μου και έβλεπα διάφορα gadgets που μόλις κυκλοφόρησαν. Τελικά, σκέφτηκα: τι θέλει κάποιος που περνάει τουλάχιστον ένα 6ώρο μπροστά απ’τον υπολογιστή χειμωνιάτικα; μα φυσικά ένα USB Coffee warmer!

Διάβασε την συνέχεια »


Ubuntu, ή αλλιώς η δημοφιλέστερη διανομή Linux του τελευταίου έτους! Στα χέρια μου έπεσε το pack της έκδοσης 5.10 [Breezy] μέσω ένος διαγωνισμού του Freestuff όπου και κέρδισα ένα απ’τα 20 διαθέσιμα πακέτα!Το έλαβα μετά από μία εβδομάδα περίπου αν θυμάμαι καλά και ενθουσιάστηκα!

image Απ’το κουτί καταρχάς.. αλλά και απ’την Live έκδοση που υπάρχει και την δοκίμασα γρήγορα γρήγορα στο Acer laptop μου [κακόχρονο να ‘χει] που με έχει ταλαιπωρήσει μέχρι στιγμής στην Windows έκδοση του.
Μόλις το ubuntu ξεκίνησε, απλά το αποφάσισα: θα το αγαπήσω! Το ίδιο και ο co-web developer που καθόταν απέναντι μου και την ίδια στιγμή έπαιζε με τo Fedora
Έκανε αμέσως το “switch”, όπως κι εγώ.Μετά συνεχίσαμε  το installation σε άλλα 2 PC αλλά και στον Server του τοπικού δικτύου που ανέλαβε πλέον [έστω και με δυσκολία] τον ρόλο του DHCP server [bye bye 3Com].

Διάβασε την συνέχεια »


Copyright © 2006-2024 netfreaks.gr • All Rights Reserved • Powered by Wordpress • Design by Gerasimos Tsiamalos • seamless Hosting by Cityhost