netfreaks.gr | internet crossroad

28 Mar 06

Microsoft Live!


Χμμ… Dead or A-Live?

Πριν από ένα μήνα περίπου παρουσιάστηκαν οι υπηρεσίες της οικογένειας Live της Microsoft, δηλαδή μέχρι στιγμής το Live.com και η beta έκδοση του Windows Live Messenger [MSN 8.0].

Κάποιοι μίλησαν για “επανάσταση”, εγώ το λέω καμουφλαρισμένο μπουκέτο υπηρεσιών. Βέβαια, όσο εξελίσσει τις υπηρεσίες της μια εταιρία ιδιώς όταν μιλάμε για υπηρεσίες που απευθύνονται σε μεγάλο μέρος του κοινού, τότε καλό θα ναι!

Διάβασε την συνέχεια »

06 Mar 06

Pixelengine.gr


Πριν λίγο καιρό σας μίλησα για την μόδα των pixels. Θυμάμαι ότι στο τέλος του κειμένου είχα πει ότι οι επιτυχημένες απομημίσεις ή νέες ιδέες βασισμένες σε αυτή την μόδα θα είναι λίγες.

Κι έτσι είναι. Το pixelengine.gr κατ’εμέ είναι μία απ’αυτές τις επιτυχημένες ιδέες και θα αναλύσω παρακάτω το γιατί.
Pixelengine.grΤο pixelengine είναι μια μηχανή αναζήτησης / κατάλογος που όμως βασίζεται σε pixels, δηλαδή σας επιτρέπει να καταχωρήσετε [μία ή και περισσότερες] την ιστοσελίδα σας συνοδεύοντας την από ένα εικονίδιο μεγέθους 20×20 pixels. Αυτή η εικόνα θα εμφανίζεται στον χώρο των pixels κάθε κατηγορίας του καταλόγου [εφ’όσον κάποιος κάνει browsing βάσει καταλόγου] αλλά δεν θα είναι απλά μια εικόνα με το link της. Κάθε pixel image καταχώρησης έχει και mouse over effect που σας επιτρέπει να δείτε γρήγορα τις λεπτομέρειες [τίτλος/περιγραφή/link/clicks out] της καταχώρησης και μετά.. αν ακόμα σας ενδιαφέρει να ακουθήσετε και τον σύνδεσμο [link]! Τέλος, στον κατάλογο μπορείτε να δείτε τις καταχωρήσεις κάθε κατηγορίες σε κλασσική μορφή [λίστα] εφόσον το επιθυμείτε.

Διάβασε την συνέχεια »


Yeap, εδώ είμαστε πάλι, κυριακή ξημερώματα και γράφουμε.

Βρήκα στο freestuff ένα topic για το Ajaxilicious. Ένα Κυπριακό project δημιουργήμενό απ’τους Μάριο Τζιωρτζή και Ιάκωβο Κωνσταντίνου που ήδη έχει αρχίσει να βρίσκει θαυμαστές και σταθερούς επισκέπτες.

Διάβασε την συνέχεια »


Copyright © 2006-2024 netfreaks.gr • All Rights Reserved • Powered by Wordpress • Design by Gerasimos Tsiamalos • seamless Hosting by Cityhost