netfreaks.gr | internet crossroad


image  Χμμ… νέο Skroutz.gr! Όχι ακριβώς νέο δηλαδή, αλλά με νέα πιο λειτουργική σχεδίαση, νέες δυνατότητες όπως built-in σύστημα δημοπρασιών και επιπλέον άρθρα και συζητήσεις από συνεργαζόμενα sites. Σίγουρα το Skroutz μετά την εξαγορά του απ’τον όμιλο Dionic κάνει ακόμα ένα βήμα ώστε να είναι το κέντρο πληροφορήσης για τον καταναλωτή και να λειτουργεί υπέρ του! Πέραν του re-design και των νέων δυνατοτήτων παρατήρησα ότι διορθώθηκαν κάποια bugs και βελτιώβηκε περισσότερο το σύστημα αναζήτησης. Με μία αναζήτηση πλέον μπορείτε να βρείτε e-shops για ένα προϊον, δημοπρασίες ή/και άρθρα εφόσον υπάρχουν ώστε να λάβετε μια πλήρη άποψη για το προϊόν που επιθυμείτε να αγοράσετε. Skroutz it again!


image  To Webpedia.gr είναι μία νέα και διαφορετική απ’τα συνηθισμένα προσπάθεια. Είναι ένα project που ξεκίνησε σε συνεργασία με το “αδερφικό” του site HostDomain [Ελληνικός κατάλογος σελίδων] και φιλοξενεί ειδήσεις και δελτία τύπου γύρω απ’το Ελληνικό Internet και την τεχνολογία. Μας παρουσιάζεται με ένα λιτό αλλά όχι απλοϊκό design που είναι ξεκούραστο για τον επισκέπτη και σίγουρα τον προσελκύει να εξερευνήσει περισσότερο το περιεχόμενο του.

Σίγουρα είναι νωρίς ακόμα για να κρίνουμε το περιεχόμενο που όμως εμπλουτίζεται καθημερινά με νέα άρθρα, ειδήσεις και δελτία τύπου εταιρίων του χώρου. Εγώ το βλέπω σαν ένα project που μπαίνει στο ζουμί της υπόθεσης προσφέροντας στον επισκέπτη το περιεχόμενο που τον ενδιαφέρει! Good job!

23 Nov 06

PCWorld + ΙΝΚΑ


image  Μια γραμμή παραπόνων σε συνεργασία με το INKA που ως στόχο έχει να βοηθήσει τους κατόχους τεχνολογικών προϊοντων να χρησιμοποιήσουν τα δικαιώματα τους έχει ανοίξει το PCWorld. Το συγκεκριμένο banner το βλέπω εδώ και μήνες στο site της Ελληνικής έκδοσης όμως δεν νομίζω ότι έχει την απαιτούμενη προώθηση! Έτσι, εάν έχετε κάποιο πρόβλημα σχετικά με εγγυήσεις, καμένα pixels, service εταιριών και άλλα προβλήματα σχετικά με προίοντα γύρω απ’την τεχνολογία και τους υπολογιστές μην διστάσετε να στείλετε κάποιο email στο parapona [at] itpublications.gr [όπου [at] βάλτε @ :D , μην το γεμίσουμε και spam!] και θα λάβετε βοήθεια για τις επόμενες κινήσεις σας ώστε να βρείτε το δίκιο σας. Well Done PCWorld!


image
Πριν μερικές μέρες έμαθα απ’τον co-developer Γιάννη το VCDC. Συγκεκριμένα μου έδειξε ένα project του “club” [Visual Communication Designers Club] που αφορούσε την δημιουργία μιας τράπουλας απ’τα μέλη του. Ώντας βέβαια εκ φύσης περίεργος ήθελα να μάθω περισσότερα για αυτό το site! Ανακάλυψα ότι είναι μια πολύ καλά οργανωμένη και ενεργή κοινότητα που διοργανώνει διάφορα projects σχετιζόμενα με το Graphic Design κυρίως και αγκαλιάζει τους επαγγελματίες απ’τον χώρο της επικοινωνίας. Συγκεκριμένα σας παραθέτω την πρώτη παράγραφο απ’την εισαγωγική σελίδα του site:

Το Visual Communication Designers Club, αποτελεί μια Ελληνική κοινότητα σχεδιαστών οπτικής επικοινωνίας, υπό την ευρύτερη έννοια του όρου, θέλοντας να συμπεριλάβει στα μέλη της κάθε ειδικότητα και βαθμίδα όσων σπουδάζουν ή εργάζονται στον χώρο της επικοινωνίας, έντυπης, διαδικτυακής, τρισδιάστατης ή εφαρμογών πολυμέσων.

Διάβασε την συνέχεια »

22 Nov 06

Αυτογκολ!


image Αυτο-γκολ κατάφερε να πετύχει στην Αμερική η Nintendo μόλις κυκλοφόρησε η νέα της κονσόλα Wii. Συγκεκριμένα, το πρώτο update της πολύδιαφημισμένης υπηρεσίας WiiConnect 24 που αναλαμβάνει όταν η κονσόλα δεν χρησιμοποιείτε να ενημερώνει το λογισμικό της κατάφερε να αχρηστέψει αρκετές κονσόλες όπως αναφέρθηκε στο IGN. Έτσι λοιπόν αρκετοί κάτοχοι της νέας κονσόλας θα αναγκαστούν να περιμένουν από 3-10 μέρες για να αντικατασταθεί η κονσόλα τους απ’την εταιρία…

Δυστυχώς η Nintendo παρά την εμπειρία της στον χώρο, δείχνει ανέτοιμη για τoν χώρο των Next Generation Consoles που πρώτη μπήκε η Microsoft με το XBOX 360 και πλέον μπαίνει και η Sony με το PS3. Το καλό νέο είναι ότι μέχρι να φτάσει τo Wii στην Ευρώπη [και κατ’επέκταση στην Ελλάδα] αυτά τα προβλήματα θα έχουν εξαληφθεί. [ελπίζουμε!]

20 Nov 06

Review: HDDLife


image  HDDLife σήμαινει “η ζωή του σκληρού δίσκου” [σε ελέυθερη μετάφραση]. Πρόσφατα, ο σκύλος μου κατάφερε να πετύχει το Tower του υπολογιστή μου [το έχω ψηλά, πάνω στο γραφείο!] με ένα παιχνίδι του [βαρύ μπορώ να πω] και τότε είδα λαμπάκια. Ήχος άρχισε να βγαίνει απ’το εσωτερικό του κουτιού, συγκεκριμένα απ’το σημείο των δίσκων… εγώ άρχισα να τρέμω μήπως σβήσουν όλα.. Thanks god nothing happened.

Αλλά για να βάλουμε ένα τέλος στην αλά Χίτσκοκ περίγραφη του παραπάνω συμβάντος, να έρθουμε στο θέμα μας: Μετά από λίγα λεπτά άρχισα να ψάχνω για κάποιο πρόγραμμα που να μπορεί να “διαγνώσει” την κατάσταση των δίσκων μου, από θερμοκρασία, δυνατότητες S.M.A.R.T. [Self-Monitoring, Analysis, and Reporting Technology] μέχρι πόσο χώρο έχω ελεύθερο κ.τ.λ. Και τότε βρήκα το HDDLife [Free 14-Day trial] που θα σας το παρουσιάσω παρακάτω: [use the “Read More” wink ]

Διάβασε την συνέχεια »

19 Nov 06

A small facelift!


Όπως θα παρατηρήσατε υπήρξαν μερικές αλλαγές στο design :> Ελπίζω να κάνουν το site πιο ευανάγνωστο [+ να μην αρχίσει να με κυνηγάει ο Θάνος αν δεν του αρέσει rolleyes ].

Όχι, σήμερα δεν θα σας γράψω τίποτα…. Δεν έχω έμπνευση [sic], τρελός πονοκέφαλος. Θα μπορούσα βέβαια να αναπαράγω κάποιο τεχνολογικό άρθρο ή νέο όπως πολλοί κάνουν, αλλά μπα! grin

Πάντως θα σας πρότεινα να διαβάσετε για τα κρούσματα ΒΙΑΣ που προκάλεσε η έλευση του PS3, μέσα απ’το engadget.com

‘Till next time!

17 Nov 06

Portable Life


image

Τον τελευταίο καιρό έχουν αρχίσει να κερδίζουν έδαφος οι εφαρμογές που μπορούν να είναι μεταφερόμενες, από browsers μέχρι και λειτουργικά συστήματα [Linux distros] σε ένα CD ή σε ένα flash drive ώστε να τις χρησιμοποιούμε όπου και όποτε θέλουμε. Το site που σας παρουσιάζω σήμερα, το PortableApps.com έχει δημιουργηθεί για αυτό ακριβώς τον σκοπό.

Δηλαδή, να σας παρέχει εφαρμογές που μπορείτε να τις μεταφέρετε οπουδήποτε, παίρνοντας όμως μαζί σας όλα τα προσωπικά δεδομένα ή ρυθμίσεις [π.χ. bookmarks] και να έχετε την πλήρη χρήση τους!
Αναφέρω ενδεικτικά μερικές απ’τις portable εφαρμογές που μπορείτε να βρείτε στο site: Firefox,OpenOffice,7-Zip,Gaim,Thunderbird και πολλές άλλες ακόμα [το development portable εφαρμογών δεν σταματάει!]

Τέλος, σημαντικό ενδιαφέρον έχει η Σουίτα που προσφέρουν [σε Standard 117mb και Lite 44mb έκδοσεις] και περιλαμβάνει: Browser, Email Client, Web Editor, Σουίτα γραφείου, Word proccessor, FTP client, Instant messenger και Calendar/Scheduler.

Ενδιαφέρον!

16 Nov 06

Www…εεεπ!


Διάβασα σήμερα στo Pathfinder το εξής:

Ένας έφηβος από την Σιγκαπούρη αντιμετωπίζει κατηγορίες για την κλοπή της ασύρματης σύνδεσης του Διαδικτύου του γείτονα του, η οποία τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι και τρία έτη, σύμφωνα με το νέο νόμο που ισχύει στην χώρα.

Δεν μπορώ να ξέρω εάν ο συγκεκριμένος νέος [ονόματι Garyl Tan Jia Luo] “hackare” το ασύρματο δίκτυο του γειτονά του [το οποίο δεν νομίζω], αλλά πιθανότερο είναι το συγκεκριμένο ασύρματο δίκτυο να μην χρησιμοποιούσε κάποιο είδος κρυπτογράφισης [WEP or WPA] και έτσι να κατάφερε να εκμεταλευτεί την σύνδεση του γειτονά του για τις δικές του ανάγκες.

Διάβασε την συνέχεια »


imageYeap, ακόμη μια προσπάθεια απ’τους φίλους της Apple στην Ελλάδα για το αυτονόητο! Να υπάρξει τουλάχιστον ένα Apple Store που να λειτουργεί στα πλαίσια των υπόλοιπων ανά των κόσμο [δηλαδή να σέβεται τον πελάτη...]. Και μιλάω για το WeWantAppleGreece.com που δημιουργήθηκε για να στηρίξει αυτή την προσπάθεια, να ακουστεί δηλαδή η φωνή όλων των Mac χρηστών [κυρίως] ανά τον κόσμο αλλά και να υποστηρίξει την συλλογή υπογραφών για τον σκοπό που “αυτο-περιγράφεται” απ’το domain.

Δυστυχώς η παρούσα αντιπρόσωπος της Apple στην Ελλάδα μάλλον δεν κάνει για αυτή την δουλεία. Από προσωπική εμπειρία κιόλας, φαίνεται ότι το να αντιπροσωπεύουν εταίριες σαν την Apple ή την Macromedia τους είναι αγγαρεία. [Ωχ αδερφέεε...]

Στα.. του site τώρα, μπορώ να πω ότι αν και ακολουθεί το μοτίβο των περισσότερων Apple fan sites, έχει το κάτι που ξεχωρίζει. Προσεγμένο design, όμορφες εικόνες και goodies που κρατάνε τον επισκέπτη και μπορούν να πείσουν και τον πιο μεγάλο εχθρό της Apple να υπογράψει! Μέχρι στιγμής έχουν υπογράψει περί τα 1400 άτομα. Way to go people!

Newsbits:
- Playstation 3 is out… στην Ιαπωνία φυσικά και με μειωμένη τιμή. [ΜΟΝΟ για εκεί όπως όλα δείχνουν..] Το θέλω!!!! cool hmm
- Windows Media Player 11 is out also… Awsome

  1. Σελίδες:
  2. 1
  3. 2

Copyright © 2006-2024 netfreaks.gr • All Rights Reserved • Powered by Wordpress • Design by Gerasimos Tsiamalos • seamless Hosting by Cityhost