netfreaks.gr | internet crossroad

26 Apr 07

Google Apps rule!


image Ok, δύο μαζεμένα άρθρα για Google δεν “χτυπάνε” ωραία στο μάτι αλλά έτσι μου ‘ρθε! Απ’την άλλη βέβαια τα Google Apps σαν πακέτο δεν είναι κάτι καινούργιο παρ’όλα αυτά το θέωρω χρέος μου να τα παρουσιάσω!

Περιλαμβάνουν GMail, GoogleTalk, Calendar, Docs & Spreadsheets και μία personalized start-page για τους χρήστες. Φυσικά πέραν αυτών υπάρχουν πολλά μα πολλά καλούδια αλλά και μερικοί περιορισμοί.

Διάβασε την συνέχεια »


image Okay, νομίζω ότι η εικόνα στα αριστερά κάνει αρκετούς developers και γενικά technology related guys να τους τρέχουν τα σάλια. Πολλοί [including me] θα ήθελαν έστω να περάσουν μια μέρα στα Google HQ -a.k.a. GooglePlex- και να αφήσουν τον εγκέφαλο τους να διεγερθεί στο υπέρτατο σημείο από διάφορες ιδέες, εικόνες, καινοτομίες.

Το τελευταίο ίσως είναι το πιο σημαντικό στην Google, έτσι ήταν στην αρχή, πόσο θα συνεχίσει να είναι;

Διάβασε την συνέχεια »


image Ο χώρος των online manager παιχνίδιων πρόκειται να αλλάξει σύντομα. Κι αυτό γιατί η SI σε συνεργασία με την SEGA θα φτιάξουν μια online, browser-based έκδοση του γνωστού Football Manager με μία πελατειακή βάση αρκετών εκκατομυρίων χρηστών ήδη!

Άλλα μεγάλα παιχνίδια του χώρου [browser-based also] που βγάζουν από 1-3 εκκατομύρια ευρώ τον χρόνο ίσως θα πρέπει να αρχίσουν να φοβούνται μεγάλη μείωση των κερδών τους αφού η SI όχι μόνο θα χρησιμοποιήσει μία παραλλαγή της επιτυχημένης game engine του desktop παιχνιδιού αλλά και τον 2D viewer που αν και …δεν είναι 3D έχει αγαπηθεί από πολλούς.

Φυσικά η live έκδοση θα έχει αρκετές διαφορές απ’την κανονική με το παιχνίδι να είναι real time και τα γεγονότα να διαδραματίζονται στον virtual κόσμο συνεχόμενα! Βάσει των επίσημων δηλώσεων των εταιριών το παιχνίδι θα ξεκινήσει σε beta μορφή τον Μαϊό που μας έρχεται με τις προβλέψεις για κανονικό launch να ορίζονται περίπου τον Μάρτιο του 2008.

Εγώ ήδη έκανα εγγραφή και προσεύχομαι να επιλεγώ στους 1000 τυχερούς που θα κάνουν το beta testing!

-> First Screenshots! <-


image Τελικά, μια ωραία ιδέα δεν είναι ικανή να δημιουργήσει μια επιτυχημένη επιχείρηση. Χρειάζεσαι κάτι το διαφορετικό, κάτι που θα τραβήξει τον κόσμο και φυσικά “λατρεία” για το προϊον ή την υπηρεσία σου.

Κάπως έτσι την είδαν και στο moo.com και έκαναν αγάπη την εκτύπωση! Ξεκίνησαν με Minicards και εδώ και λίγο καιρό Notecards για αποστολή σε γιορτές και διάφορες άλλες περιστάσεις.
Φυσικά μέχρι εδώ όλα -σχετικά- normal, right? Φυσικά! Αλλά όταν έχεις την δυνατότητα να παραγγείλεις 100 μίνι-κάρτες ή postal style κάρτες βάζοντας σε αυτές τις ΔΙΚΙΕΣ σου φωτογραφίες! Είτε μία, είτε 100, ναι, ΕΚΑΤΟ διαφορετικές κάρτες με 14.99 € [ή 18.99 € για τις postal] με extra δυνατότητα στο πίσω μέρος της κάρτας να γράψετε ό,τι θέλετε. Είτε στοιχεία, είτε ατάκες, οι δυνατότητες είναι ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ!

 

Διάβασε την συνέχεια »


Στις 10/01 του σωτήριου έτους 2007 είχα μιλήσει λίγο για το Netvibes. Τώρα θα μιλήσω περισσότερο γιατί παρουσίασαν μία νέα υπηρεσία που ουσιαστικά διαφοροποιεί το netvibes από τα πολλά start pages που προσφέρουν παρόμοιες υπηρεσίες.

Μία υπηρεσία που ονομάζεται Netvibes Universe σας επιτρέπει να “φτιάξετε” μία δημόσια start page με το υλικό που ΕΣΕΙΣ επιλέγετε και να την μοιράσετε σε διάφορους φίλους κ.τ.λ.
Πέραν τούτου, υπάρχουν και branded universes όπως π.χ. αυτό του Forbes που συγκεντρώνουν το περιεχόμενο σχετικά με το brand σε μία start page!
Προκλητικά ενδιαφέρουσα υπηρεσία και σίγουρα με πολλά περιθώρια βελτίωσης. Εν τέλει, ναι, μία απ’τις λίγες original web2.0 υπηρεσίες! Way to go :D

[via: Paulstamatiou.com]


Μόλις μπήκα στον Παπασωτηρίου για το συνήθες book search [after amazon smile ] παρατήρησα στην κεντρική σελίδα τους WiFi λαγούς που είχε παρουσιάσει τον περασμένο Οκτώβριο ο Θάνος και μου είχαν κάνει αρκετή εντύπωση! Ήρθαν και στην Ελλάδα λοιπόν στην τιμή των 127,70€ [πιο φθηνά απ’το

official store αλλά αρκετά ακριβότερα απ’το Play.com]

Nice!


Είδα πριν από λίγο παρακολουθώντας τις ειδήσεις του ANT1 ρεπορτάζ σχετικά με τον τζίρο του παράνομου στοιχήματος [με ανεπίσημα στοιχεία του ΟΠΑΠ] στο Internet με τον δημοσιογράφο να παρουσιάζει κάρτες που είχαν τον τζίρο των online casinos π.χ. ή και διεθνών οίκων στοιχημάτων μαζί με τα “φρουτάκια” και τις παράνομες λέσχες.

Μόνο που αγαπητέ ΑΝΤ1 οι δύο τελευταίοι είναι παράνομοι μόνο για τον ΟΠΑΠ που προστατεύει το μονοπώλιο του και σύνεχεια προσπαθεί να το κάνει με γελοίους τρόπους που εκθέτουν την Ελλάδα στους υπόλοιπους Ευρωπαϊκούς εταίρους.

Διάβασε την συνέχεια »


image Επιμένει λοιπόν η Microsoft ότι θα αποσύρει στο τέλος του 2007 απ’την αγορά τα Windows XP ενώ ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν κάνει το switch από τα XP με τις περισσότερες πωλήσεις του νέου λειτουργικού να προέρχονται “πακέτο” με νέους υπολογιστές [που μπορούν να τα σηκώσουν βέβαια]

Μερικοί βέβαια απ’τους μεγάλους κατασκευαστές όπως η Dell εκφράζουν σθεναρή αντίσταση στις προθέσεις τις Microsoft έχοντας στο πλευρό τους αρκετούς χρήστες που παραπονιούνται για την καθυστερημένη απόκριση των εφαρμογών, υψηλή ασυμβατότητα και τελευταία, τρύπες ασφαλείες που κάνουν τα Vista ασύμφορα ειδικά για Gamers ή μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Μάλλον βιάστηκε -κι ας άργησε- η Microsoft να κάνει launch τα Vista χωρίς να προνοήσει για τους χρήστες [που είναι ένα μεγάλο κομμάτι της πίτας] που επιθυμούν ένα λειτουργικό που να καλυπτεί πλήρως τις ανάγκες τους ΑΚΟΜΑ περισσότερο αυτές που κάλυπτε ο προκάτοχος τους!

Εγώ προσωπικά θα μείνω στα XP μέχρι να βγουν στην αγορά ΑΡΚΕΤΕΣ κάρτες γραφικών που να υποστήριζουν DX10 και να έχουν πέσει οι τιμές στις μνήμες ώστε να μπορώ να τρέξω και κανένα Aero.. Ασυμβατότητα ταχύτητας μεταξύ hardware και software εν ολίγοις, όχι γιατί η τεχνολογία έμεινε πίσω απ’την Microsoft αλλά γιατί η Microsoft πάει να σκάψει τον λάκο της με την πολιτική που ακολουθεί.
Είδωμεν.

13 Apr 07

Expansys Greece


image Expansys.. χμ, πολλοί δεν την ξέρουν όμως στις κύριες κατηγορίες προϊοντων που εμπορεύεται είναι κορυφαία! Και επί την ευκαιρία του μικρού face lift που πραγματοποίησε στο site της ήρθε η ώρα και για μία παρουσίαση!

Η εταιρία έχει παρουσία σε πάνω από 40 χώρες παγκοσμίως συμπεριλαμβανομένου της Ελλάδας και της Κύπρου και οι κύριες κατηγορίες προϊοντων της είναι τα Κινητά τηλέφωνα, PDAs & Mobile PCs, αξεσουάρ και προϊοντα δικτύου και άλλα διάφορα αξεσουάρ [bluetooth, mobile storage, GPS κ.τ.λ.]

Διάβασε την συνέχεια »


Σήμερα έχει θεωρία, καθαρά προσωπικές απόψεις που θέλω να τις γράψω κάπου για να ακουστούν. Ίσως και να μην τις διαβάσει κανένας αλλά το κάνω για μένα. Έστω για να το έχω αρχείο και να το βλέπω όποτε ξεφεύγω!

Υπό το domain netfreaks.gr τα τελευταία χρόνια έχω φτιάξει αρκετά πράγματα. Προσωπικό site, κοινότητα, fora, και τώρα τελευταία [1-1.5 χρόνο] ένα blog για να εκφράζω εγώ -και ο Θάνος μετέπειτα- τις απόψεις μου σχετικά με συγκεκριμένα θέματα που έχουν τεχνολογική χροιά. Μπορεί να γράφω και μ#@#κίες αλλά τι να κανουμε;

Διάβασε την συνέχεια »

  1. Σελίδες:
  2. 1
  3. 2

Copyright © 2006-2024 netfreaks.gr • All Rights Reserved • Powered by Wordpress • Design by Gerasimos Tsiamalos • seamless Hosting by Cityhost