netfreaks.gr | internet crossroad


Αυτή την στιγμή [1:01] η εκπομπή του ΑΝΤ1 αποδείξεις καταπιάνεται με το θέμα του Laptop των $100 [75€ λέμε!].
Λίγο αργά δεν το θυμηθήκαμε; Το project υπάρχει στην επικαιρότητα εδώ και χρόνια και για όσους θυμούνται στην αρχή η κυβέρνηση μας το είχε απορρίψει διότι προοριζόταν για την τεχνολογική ισότητα σε χώρες οπού ο τεχνολογικός αναλφαβιτισμός [sic] είναι μεγάλος και έχει σαν στόχο να δωθεί η ευκαιρία στην γνώση σε κάθε παιδί.

Πριν λίγο βέβαια από κάποιον καλεσμένο [δεν συγκράτησα όνομα] αναφέρθηκε ότι η Ελλάδα θα χρηματοδοτήσει και θα υιοθετήσει το project…  Αυτό είναι μια λέξη καθότι πολλές φορές έχουμε δει πολλά “θα” να μετατρέπονται σε ανάμνηση.

Το να αναφέρω ότι έχουμε πρόβλημα [YES we do!] με την εξάπλωση του διαδικτύου και όχι μόνο. Τα Μέσα μαζικής ενημέρωσης εν Ελλάδι μόνο να το κατηγορούν ξέρουν και μπορούμε όλοι να καταλάβουμε τι επιπτώσεις έχει αυτό σε γονείς και ακόλουθως στα παιδιά τους.

Off topic: Οι πατέντες [μηχάνημα διαχωρισμού καρπών και μηχανισμός ασφαλείας σε μηχανές -αδυναμία εκκίνησης χωρίς κράνος- ] του ΤΕΕ Λαμίας είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ!!! Μπράβο σε αυτά τα παιδιά που δείχνουν ότι με θέληση, όσα εμπόδια κι αν υπάρχουν απ’την πολιτεία [βλέπε % ΑΕΠ για την παιδεία και για την έρευνα] δείχνουν τι αξίζουν. Και ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ!!!

Off topic 2: Αντί για αποδείξεις αγαπητέ κύριε Ευαγγελάτε που “κάψατε” κάθε τι εδώ και καιρό δεν ξεκινάτε του χρόνου μια εκπομπή με τέτοια θέματα; Προαγωγή Ελληνικών καινοτομιών και Ελλήνων που διαπρέπουν; [Ρητορική ερώτηση..]

22 Jun 07

Edirect γιοκ


image Έχει ήδη παιχτεί το θέμα απ’τις 14 του μήνα στο e-chios.gr που έφερε πρώτο στην δημοσιότητα το γεγονός ότι το γνωστό -αν και σχετικά νέο στον χώρο- ηλεκτρονικό κατάστημα είναι υπό καθεστώς εκκαθάρισης με χρέη περί του 1.000.000 € αλλά τους -απολυμένους πλέον- υπαλλήλους πλήρως αποζημιωμένους.

Επίσης γίνεται λόγος και για “κομπίνα” των ιδιοκτητών της εταιρίας που αυτή την στιγμή αγνοείτε η τύχη τους και συγκεκριμένα στο προαναφερθέντα blog γίνεται λόγος για παρόμοιες εταιρίες φούσκες που σκοπό είχαν ένα γρήγορο και εύκολο κέρδος και μετά τρεχάτε ποδαράκια μου.

Πέραν του γεγονότος της ζημίωσης αρκετών [προμηθευτές, και ΚΥΡΙΩΣ συνεργάτες -franchise-] υπάρχει και το θέμα αρκετών καταναλωτών που δεν είχαν ΙΔΕΑ ότι η εταιρία θα κλείσει και έκαναν κάποιες παραγγελίες μέχρι και τις 18-19 / 7 που ήταν ακόμα πάνω το site! Βεβαίως μην ξεχνάμε τους έχοντες τα μηχανήματα ή προϊόντα τους στο τμήμα service της εταιρίας που μάλλον δεν θα τα ξαναδούν. [I guess]

Anyway, bad news!

15 Jun 07

Personalise THIS!


image Ο πιο συνηθισμένος όρος του “φαινομένου” Web2.0 μετά απ’το …social networking είναι οι personalised υπηρεσίες [προσωπικοποιημένες Ελληνιστί;] που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια υπόσχοντας να μας μάθουν, να κατανοήσουν τις συνήθειες μας, να μας προτείνουν και στο τέλος τέλος να μας επιβάλλουν.

Ok, πέραν του Last.fm και μερικών άλλων projects που όντως κατά ένα ποσοστό μπορούν να πλασάρουν τις υπηρεσίες τους βάσει συγκεκριμένων στοιχείων και προτιμήσεων λίγες είναι οι υπηρεσίες που μπορούν να κάνουν αυτά που υπόσχονται.

 

Διάβασε την συνέχεια »


image Εδώ και αρκετές ώρες έχει γίνει γνωστό παντού ότι διέρευσε διεύθυνση εταιρίας που περιέχει live feed απ’το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης!!

Μπορείτε να δείτε εδώ τις κάμερες σε πραγματικό χρόνο!!!

Αν είναι δυνατόν…. ουδεμία ασφάλεια…!


image Yeap, χαθήκαμε είναι η αλήθεια αλλά σας είχα ενημερώσει ότι μέχρι και τα μέσα Ιουνίου ο φόρτος εργασίας είναι τρελός. Anyway, σήμερα η Forthnet ανακοίνωσε ότι από την πρώτη Ιουλίου θα προσφέρει 24Mbps χωρίς κανένα επιπλέον κόστος στους υπάρχοντες ή νέους πελάτες του ιδιόκτητου δικτύου της!

Το μόνο αρνητικό που δεν είδα να αναφέρεται είναι το upload [αν θα παραμείνει ίδιο ή θα απελευθερωθεί και αυτό μέχρι τα 3.5Mbps. [που είναι το όριο του ADSL2+]
Χαρμόσυνο νέο, τα 24 βέβαια θα τα δουν λίγοι.. όσοι δηλαδή τους το επιτρέπει η ποιότητα της γραμμής . Αλλά και 15-17Mbps [βάσει αυτών που έχω δει οι περισσότεροι τόσα μπορούν να πιάσουν] δεν είναι καθόλου άσχημα!! Και άνετα θα μπορέσει να λανσάρει κάποια στιγμή και Triple Play με ένα παραπάνο κόστος αφού πρώτα έχει δοκιμάσει τις αντοχές του δικτύου της.

Way to go Forthnet. Μένουμε Ελλάδα! [με τέτοιες ταχύτητες πλέον δεν χρειάζεται μετανάστευση]


Copyright © 2006-2023 netfreaks.gr • All Rights Reserved • Powered by Wordpress • Design by Gerasimos Tsiamalos • seamless Hosting by Cityhost