netfreaks.gr | internet crossroad


image Το πραγματάκι που βλέπετε στα αριστερά είναι το προϊόν της Imation ονόματι Disc Stakka και υπόσχεται να βάλει τάξη σε CD/DVD που είτε έχετε σε διάφορες θήκες, είτε σε βιβλιοθήκες [i have BOTH!!].

Χωράει 100 δισκάκια και έρχεται μαζί με software που δομεί τα περιεχόμενα των δίσκων που υπάρχουν στο Disc Stakka με αποτέλεσμα την εύκολη αναζήτηση αλλά και το “πέταγμα” [κάτι σαν τις φρυγανιέρες] του σωστού CD/DVD! Awsome?

Έχει κι άλλα!! Για τροφοδοσία αρκεί το usb καλώδιο που θα το συνδέσετε και.. αν οι ανάγκες σας το επιθυμούν μπορείτε να βάλετε μέχρι 5 Disc Stakka [δημιουργώντας “πύργο”] με συνολική χωρητικότητα 500 CDs/DVDs χωρίς να χρειάζεστε παραπάνω από ένα καλώδιο!!

Τέλος από διαστάσεις θα έλεγα ότι είναι λίγο ογκώδες…: 17x34x33.3 (Υ/Μ/Β σε εκατοστά) αλλά… τα αξίζει σαν χώρο στο γραφείο σας! Εγώ πάντως το σκέφτομαι..!
Η τιμή του είναι σχετικά τσιμπημένη αλλά στην σχέση απόδοσης/τιμής νομίζω θα το βαθμολογούσα με 10! Στο “Αμέρικα” το βρήκα στα $165 και στην Ελλάδα η μοναδική τιμή που βρήκα ήταν τα 165€ περίπου [ισοτιμίες σου λέει μετά...] στο Megamarket.gr αλλά στην Ελλάδα “αντιπρόσωπος” είναι η Aankal που βέβαια στο εταιρικό site/κατάλογο δεν αναφέρει τιμή.


image

image

Yeap… όχι μόνο το ερωτεύτηκα.. αλλά θα το κατακτήσω [άτιμε Γενάρη.. δεν θα ‘ρθεις;] Η φωτογραφία του εξωτερικού ίσως να μην είναι ίδια με αυτό που έχω σχεδιάσει [video configurator rules] αλλά το εσωτερικό από κάτω είναι ΑΚΡΙΒΩΣ όπως το θέλω!! [όπου άσπρο, φανταστείτε μαύρο]
Γενικά αυτό το αμαξάκι [μύθος... υπάρχει και η λέσχη των παλιών 500 εδώ στο Γαλάτσι] με έχει σαγηνεύσει! Στην εξωτερική εμφάνιση, στο εσωτερικό.. στο “στυλ” που το ακολουθεί και φυσικά ..στις λεπτομέριες!! Ψάχνοντας τις τελευταίες μέρες σε πολλά ξένα sites και στην ”ιταλική” Fiat είδα ότι οι τιμές ξεκινάνε απ’τα 10.500€ για το 1.2 κινητήρα με τους 69Hp που μάλλον θα είναι και ο “δικός” μου αφού διάβασα ότι αποδίδει πολύ καλά στις χαμηλές στροφές,  βγάζει πολύ λιγότερο θόρυβο και φυσικά έχει χαμηλή κατανάλωση. Και στα δικά σας  red face


Mετά από περίπου 2 μήνες [εργάσιμους & με το καλοκαίρι να μεσολαβεί] έφτασα στην ολοκλήρωση ενός project [products catalog + simple shop based on inhouse core] που φυσικά υπό κανονικές συνθήκες θα τελείωνε το πολύ στο μισό απ’όσο χρειάστηκε..

Κάτι που ο Thanos υπηρετεί την μαμά πατρίδα [31 και σήμερα ρε;] κάτι αναποδίες ή αλλαγές απ’τον πελάτη μας πήγαν πίσω… Anyway.. πάμε για άλλα γιατί… τρέχουν κι άλλα [projects] και θέλουμε money για αυτοκινητάκι! [notice: κυκλοφορώ στους δρόμους] Βέβαια, όοοταν γυρίσει ο Θάνος [see above] όλα θα πάνε καλύτερα, μην με ρωτάτε γιατί, μια “ομάδα” που δένει καλά, περνάει και καλά!

Άντε και ένα link για μερικές ώρες “ψάξιμου”: 5000+ resources to do just about anything online [lists in list.. mashable rules!]


image Το κάνατε έντυπο, απέτυχε. Το πάτε δικτυακά, μαγκιά σας! Αλλά σεβαστείτε το λογισμικό που χρησιμοποιείτε. ΝΑΙ για το joomla λέω ΠΑΛΙ!! Εντάξει, απ’το yupi.gr όταν έγινε δεν παράξενευτηκα, αλλά από μία “ομάδα” bloggers? ή δημοσιογράφοι ή όπως θέλετε να λέγεστε! Εκτός κι αν πληρώσατε στην ΣιγμαWeb [σίγα μην το πω κανονικά και σιγά μην βάλω link] τα 850€ που λέει ότι πουλάει το …σίγμα dynamic [ξεκινάμε από 850€ βρε...]

Ελπίζω να εισακουστώ. Και επειδή βαριέμαι να κάνω ξεχωριστό -και δεν το αξίζει- entry για την εν λόγω εταιρία και για τις πολλές παρόμοιες που κυκλοφορούν κάνοντας χρήση λογισμικού ανοιχτού κώδικα η με παραπλήσιες στην GPL άδειες [παρουσιάζοντας το ως δικό τους δημιούργημα] λέω τα εξής:

Μείνετε μακρία τους, κάντε το για τον εαυτό σας όχι για τις σωστές επιχειρήσεις του χώρου που προσπαθούν ξεσκίζοντας developers να σας “υπηρετήσουν” αλλά για το δικό σας καλό!! Αν είναι δυνατόν αυτό με τους Έλληνες!! Μπούχτισα πια.. τα βλέπω χρόνια και δεν μπορώ όταν ξαναβλέπω το ίδιο σκηνικό.

Έτσι μου ‘ρχεταί να περιμένω το κάθε security hole και να το “περνάω” ευγενικά στον κάθε πελάτη κάθε τέτοιας ανήθικης εταιρίας μήπως βάλουν μυαλά.

[Υ.Γ. προς Γελλας: το να προσπαθείτε να το κάνετε πλούσιο σε περιεχόμενο προσφέροντας διάφορες παράπλευρες υπηρεσίες [βλ. videos, blogs κ.α.] μέσω του joomla δεν νομίζω να πετύχει. Believe me.


Copyright © 2006-2024 netfreaks.gr • All Rights Reserved • Powered by Wordpress • Design by Gerasimos Tsiamalos • seamless Hosting by Cityhost