netfreaks.gr | internet crossroad


image Δέχτηκα την πρόσκληση του Cpil και ιδού η επιφάνεια εργασίας μου… [ναι.. την “συμμάζεψα” λίγο, το παραδέχομαι!!!]

Με την σειρά μου προσκαλώ τους: cordis, vortalifer, Γιάννη, sebkom & Γεράσιμο ή οποιον άλλο επιθυμεί να παίξει.. we want your desktop!


image Τα λόγια είναι περιττά…! raspberry

Φάση θα ‘χει… Ο αριθμός φύλλου θα βγαίνει δυναμικά ανάλογα την ημέρα του χρόνου, οι περίοδοι είναι τα έτη παρουσίας! Το τιράζ θα είναι συσχετιζόμενο με τους unique visitors και στην “Παραγωγή” δηλώνουμε ανάλογα: EE, WordPress, Blogspot..! Ξέχασα να βάλω και τους συνδρομητές γμτ.. [subscribers] μην μας κλείσουν και το μαγαζί.

Όσο μπορούμε… γελάμε  smirk


 • Αυτή η διαφήμιση που παίζει σε πολλά Ελληνικά sites μόνο σε μένα θυμίζει διαφημίσεις “τηλε-παρέας”;
  Ξέρετε: “είμαι η Ναστάζια και είμαι μόνη.. σε περιμένω στο 9011….” [ξέρω ξέρω, είμαι πολύ κακός!]
 • To ότι το site αρχίζει να σέρνεται είναι ιδέα μου; Μα μετά από 30.000 εργατοώρες και state of the art software & hardware?
  Στο YSlow μέσω Firebug πάντως βαθμολογείτε με 47/100… ίσως φταίνε τα 31 external javascript files…  gulp  [τα εσωτερικά δεν τα μετράμε]
 • Akazoo Terms of use:
  ….εσείς παρέχετε σε εμάς μη επιβαρυμένο από δικαιώματα τρίτων (royalty-free) δικαίωμα και μή-αποκλειστική άδεια να χρησιμοποιούμε, διανέμουμε, αναπαράγουμε, μετατρέπουμε, προσαρμόζουμε, μεταφράζουμε, προβάλλουμε δημοσίως το ως άνω Παραχθέν από Χρήστη Περιεχόμενο στο σύνολό του ή μέρος αυτού, εσαεί και για απεριόριστο χρονικό διάστημα, χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε μέσο επικοινωνίας από όσα είναι σήμερα γνωστά σήμερα ή τυχόν θα επινοηθούν και θα αναπτυχθούν μελλοντικά, είτε μόνο του είτε μαζί με, σε συνδυασμό ή σαν μέρος άλλων πληροφοριών, άλλου περιεχομένου και/ή υλικού οποιουδήποτε είδους ή φύσης, χωρίς υποχρέωση να σας καταβάλλουμε οποιουδήποτε είδους αντάλλαγμα ή αποζημίωση, και χωρίς να έχουμε υποχρέωση να προβαίνουμε σε ειδοποίηση και ενημέρωσή σας ή/και να παρέχουμε λογοδοσία σε εσάς ή σε οποιονδήποτε τρίτο.

  Tουλάχιστον το Facebook λέει κι ένα “η άδεια αυτή λήγει με την αφαίρεση του περιεχομένου” βρε αδερφέ… [ναι, λέει κι ότι μπορεί να έχουν αντίγραφα] κι ούτε βάζει watermarks με το λογότυπο του σε κάθε φωτογραφία….

That’s it folks!

25 Feb 08

The Akazoo story


image Τι σχέση έχει το Akazoo.gr με το social networking; Μήπως καμία; Γίνομαι κακός θα ακουστεί πάλι και “θάβω” ένα “νέο” -θα φτάσουμε κι εκεί- Ελληνικό project.

Ας το δούμε με ένα παράδειγμα που είναι κοντά στην πραγματικότητα: Είσαι η y εταιρία και προσφέρεις υπηρεσίες περιεχομένου για κινητά επί συνδρομής αλλά και επί έξτρα πληρωμής [ανάλογα το περιεχόμενο...] αλλά βλέπεις πως το project που έχεις ξεκινήσει δεν πάει τόσο καλά.. τι να κάνεις άραγε; Και τότε κάποιος πετάει την ιδέα: “Δεν το βαφτίζουμε social networking site με μπουκέτο υπηρεσιών αυτές που είχε στην παλιά του μορφή;” και ιδού το αποτέλεσμα!

Για μένα το Akazoo στην παρούσα μορφή του δεν είναι παρά μία βιτρίνα για την προώθηση των mobile υπηρεσιών της εταιρίας που βρίσκεται από πίσω. Και μπορεί να ισχυρίζεται η ίδια ότι χρειάστηκαν 30.000 εργατοώρες  gulp για να έλθει στην μορφή που το βλέπουμε -ως την πιο μεγάλη πρόκληση για project στην Ελληνική αγορά-  αλλά δεν νομίζω ότι πείθει.. Δεν λέω, κοιτώντας το επιφανειακά μπορείς να βρεις στοιχεία -άσχετα αν είναι πρόχειροδουλεμένα- που όντως θα το έβαζαν στην κατηγορία των social networks αλλά απ’την άλλη είναι όλα “μία απ’τα ίδια”.. χωρίς καμία πρωτοτυπία, καινοτομία ή έστω κάποιος νέος τρόπος παρουσίασης μιας υπηρεσίας.

Και πως ήταν το Akazoo πριν γίνει social network; Δεν χρειάζεται πολύ ψάξιμο για να βρεθεί αυτό.. μία αλλαγή της κατάληξης του domain σε κάτι διεθνές θα σας λύσει την απορία. Πολλές απορίες λύνουν και κάποιες περιγραφές συμβάσεων του Ελληνικού Akazoo.. το που στοχεύει… στις τσέπες των πολλών κι όχι στην πονηράδα των λίγων.

Το γιατί το Akazoo προωθείτε και θα προωθηθεί πολύ περισσότερο στο προσεχές μέλλον μέσω διαφόρων καναλιών και με αρκετούς να έχουν συμφέροντα απ’την ενδεχόμενη επιτυχία του [define επιτυχία] το αφήνω στην δική σας σκέψη & κρίση…

Είναι πολλά τα λεφτά και κάποιοι βιάζονται ώστε να αρπάξουν ό,τι μπορούν πριν κορεστεί αυτό το hype του social networking…

By the way: αυτές οι 30.000 εργατοώρες που ανέφερα παραπάνω δεν περιλαμβάνουν content check? Είναι δυνατόν να γράφουμε κείμενο για ανταγωνιστική εταιρία -σε αυτήν που παρουσιάζουμε ως συνεργάτη- στην παρουσίασεις συνεργατών; Ένα lorem ipsum θα ήταν λιγότερο εξευτελιστικό… To Διορθώσανε… πάλι καλά smile


image Μπροστά σε μια σημαντική εξαγορά βρίσκεται η Forthnet! Έχοντας μπει ήδη στον δευτερό κύκλο διαπραγματεύσεων η Forthnet μαζί με την APAX ετοιμάζονται να καταθέσουν τις τελικές προτάσεις τους για την εξαγορά της εταιρίας συνδρομητικής τηλεόρασης.

Σύμφωνα με αρκετές εφημερίδες η Forthnet έχει κάνει την υψηλότερη προσφορά και πιστεύω πως μια τέτοια εξαγορά θα ταράξει πολύ τα νερά στον χώρο των τηλεπικοινωνιών. Γιατί αυτό; Αν όντως βγει κερδισμένη η Forthnet απ’τις διαπραγματεύσεις θα έχει πλέον στα χέρια της την μοναδική εταιρία που διαθέτει ένα ικανοποιητικό ψηφιακό μπουκέτο και φυσικά θα μπορέσει να το εκμεταλευτεί για παροχή υπηρεσιών triple play!

Προσωπικά πιστεύω πως θα ωφελήσει και την Nova η εξαγορά της απ’την Forthnet γιατί σίγουρα θα υπάρξουν αλλαγές στα πακέτα ψηφιακής τηλεόρασης που προσφέρει τώρα η εταιρία αλλά και επιπλέον θα υπάρξει μεγαλύτερη βάση συνδρομητών μέσω προσφορών προς τους πελάτες της Forthnet. Σίγουρα αν επιβεβαιωθεί η εξαγορά θα μπορούμε να μιλάμε και με σιγουριά για τον ισχυρότερο εναλλακτικό πάροχο κάτι που θα αναγκάσει άλλους “παίχτες” να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις ώστε να επιβιώσουν… Ίσως προχωρήσει και μία κάθαρση στον χώρο των τηλεπικοινωνιών πιο γρήγορα απ’ότι περιμέναμε.


image Αναγνωρίζω πως υπάρχουν πολλές κοινότητες/ομάδες/σελίδες που προσφέρουν wallpapers για το desktop μας, όμως λίγες συγκεντρώνουν συλλογές όπως το Desktopography που είναι απίστευτης ομορφίας με την κάθεμια να είναι εντελώς ξεχωριστή και γεμάτη χρωματική ζωντάνια.

Οι designers που συνεισφέρουν σε αυτό το fun-project [self described] είναι αρκετοί αλλά το “κυρίως” θέμα είναι ένα: η φύση. Χωρίς όμως αυτό να κάνει τα wallpapers αποκλειστικά μουντά ή μονότονα.. καταπληκτικές συνθέσεις που μπορούν να σαγηνεύσουν και τον πιο “δύσκολο” άνθρωπο!

Τα wallpapers μπορείτε να τα κατεβάσετε σε μορφή zip που περιλαμβάνουν μία ή και περισσότερες εκδόσεις της δημιουργίας σε διαφορετικές αναλύσεις. Υπάρχουν βέβαια ορισμένες που προσφέρονται σε μία μόνο ανάλυση, αλλά αυτή είναι αρκετά μεγάλη ώστε να μπορεί να προσαρμοστεί στην επιφάνεια εργασίας του καθενός.

Update: Ψάχνοντας για το επόμενο wallpaper που θα κοσμεί το desktop μου παρατήρησα ότι μία απ’τις δημιουργίες της έκθεσης για το 2007 είναι Ελληνική! Είναι η Solar Rise [10ή απ’τα αριστερά] και έχει δημιουργηθεί απ’τον Στράτο Αγιάνογλου. Πραγματικά πανέμορφη… well done!

Image shown here is based on Treehugger wallpaper designed by Pete harrison


image Δεν το λέω για να αλλάξετε γνώμη, ίσα ίσα, ευχαριστημένος κάτοχος μίας Sapphire HD 3870 είμαι! Το θέμα είναι ότι αξίζει να περιμένετε λίγο μέχρι την αγορά καθότι η AMD σκοπεύει να ρίξει την τιμή στα μοντέλα HD3850 & HD3870 των 512MΒ ώστε να “πολεμήσει” την επερχόμενη έλευση της GeForce 9600 GT.

Ήδη στις Αμερικανικές αγορές οι νέες τιμές έχουν αρχίσει να διαμορφώνονται οπότε δεν θα αργήσει να γίνει κι εδώ. Ένας πρόχειρος υπολογισμός θα έφερνε τις τιμές των καρτών ως εξής:

 • HD 3850 512MB τώρα: ~180€ – μετά το pricecut: ~150€
 • HD 3870 512MB τώρα: ~210€ – μετά το pricecut: ~175€

Οι εκτιμήσεις είναι δικές μου βάσει των pricecuts και των τιμών που ισχύουν στην Αμερικανική αγορά… I hope i’m “in” smile [και ελπίζω να πέσει στα χέρια μου μία HD3870 X2.. item of desire!]


image Η Amazon μάλλον γλυκάθηκε απ’τις πρόσφατες επεκτάσεις της σε νέα “πεδία” [kindle, amazon web services] και δεν φαίνεται να σταματάει! Η είδηση αυτή βγήκε στο προσκήνιο μετά την ανακάλυψη ενός job posting για “Software Development Engineer – Video Game and Software Downloads” που έχει αναρτήσει η Amazon στο jobseeker του Gamasutra!

Γρήγορα δημιουργήθηκαν αρκετά άρθρα για τον -πιθανότατα- νέο παίχτη στον χώρο της διάθεσης παιχνιδιών μέσω του διαδικτύου με το Steam να είναι ο “κυρίαρχος”. Οι απορίες είναι αρκετές: Πως θα γίνετε η διανομή; Σε τι τιμές; Πως θα “προστατεύονται” αυτά τα παιχνίδια;

Σύντομα ελπίζω να έχουμε απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα και η έλευση αυτής της νέας υπηρεσίας ενός μεγάλου παίχτη όπως η Amazon θα είναι προς όφελος του καταναλωτή…: Cheaper games!

[via]


image Δεν ξέρω πόσοι είχατε κολήσει με την πρώτη έκδοση του Rainbow Six Las Vegas αλλά είμαι σίγουρος ότι αν ψάχνετε κάποιο αξιόλογο tactical shooter τότε η 23ή Μαρτίου, ημερομηνία που σύμφωνα με τον Παπασωτηρήριου θα έρθει το παιχνίδι στην Ελλάδα, μην κανονίσετε κάτι… γιατί θα έχετε να παίζετε!

Ελπίζω βέβαια αυτή την φορά να έχουν δώσει αρκετή σημασία στην έκδοση για PC και να μην έχουν κάνει port την έκδοση για κάποια κονσόλα. We are gamers too!  mad


image Τι θα λέγατε για μία κούπα που αλλάζει χρώμα και αυτό που γράφει ανάλογα με το αν είναι γεμάτη ή όχι; Cool huh? H κούπα on/off κάνει αυτό ακριβώς και εναλάσσεται από μαύρο [off] σε λευκό [on] χρώμα ανάλογα με το πόσο γεμάτη είναι. Φυσικά, θα πρέπει να την “ταϊζετε” με ζεστό ρόφημα [τσάϊ, καφέ] ώστε να “λειτουργήσει” καθώς βασίζεται σε έναν αισθητήρα θερμότητας!  smirk

Προσπάθησα να την βρω σε διάφορα e-shops αλλά απ’ότι καταλαβαίνω το Charles & Marie είναι ο βασικός διανομέας του προϊόντος που το έχει στην τιμή των €16 αλλά με τα μεταφορικά για Ελλάδα να είναι αρκετά τσουχτερά [€29.90!!] κάτι που κάνει ασύμφορη την αγορά μιας και μόνο κούπας!  zipper

Εγώ θα συνεχίσω την αναζήτηση μπας και την βρω κάπου αλλού με φθηνότερα μεταφορικά… και θα ενημερώσω το post. Φυσικά, αν την βρείτε αλλού φθηνότερα, make a comment!

 1. Σελίδες:
 2. 1
 3. 2
 4. 3

Copyright © 2006-2024 netfreaks.gr • All Rights Reserved • Powered by Wordpress • Design by Gerasimos Tsiamalos • seamless Hosting by Cityhost