netfreaks.gr | internet crossroad

25 Apr 08

Hey people


image Γειααα.. τι κάνουμε; Όλα καλά; Θέλω να είμαι σωστός απέναντι σε αυτούς που κάνουν τον κόπο να με διαβάσουν οπότε γράφω αυτές εδώ τις γραμμές στις 2:22 το πρωϊ και λίγο πριν πάω για ύπνο.

Τις τελευταίες μέρες μπορώ να πω ότι η όρεξη μου για το blogging κόπηκε μόνο και μόνο λόγω του φόρτου εργασίας. Too much in my head. Φυσικά όταν γυρνάς στις 7 το απόγευμα θες να ηρεμίσεις λίγο.. και δεν είμαι ο τύπος που θα γράψει κάτι βιαστικά για να δείχνει το blog ανανεωμένο συνέχεια, προτιμώ το αυθεντικό “υλικό”!

Διάβασε την συνέχεια »


image Είμαι στην αναζήτηση κάποιου μικρού laptop εδώ και αρκετό καιρό. Και φυσικά δεν θέλω να πληρώσω τρελά λεφτά.. δεν ζητάω και κάτι παράλογο άλλωστε!

Το eee PC της Asus το είχα στο μάτι εφόσον έκαναν κάποιο upgrade. Κάτι που έγινε πρόσφατα αλλά δεν ήταν αυτό που περίμενα: Ναι μεν μεγαλύτερη οθόνη και ανάλυση, περισσότερες επιλογές στον τομέα αποθήκευσης, καλύτερη κάμερα και multi-touch track-pad [nice] αλλά… ο “πεινασμένος”, αργός και υπο-χρονισμένος Celeron των 900Mhz παρέμεινε, απομακρύνοντας το αρκετά απ’τις επιλογές μου…

Αλλά [πάντα υπάρχει ένα “αλλά” βρε!] τις τελευταίες ημέρες τεχνολογικά portals & blogs ανακοίνωσαν ότι περίπου μέσα στον Ιούνιο θα δούμε νέα έκδοση του eeePC με επεξεργαστή Intel Atom που όχι μόνο είναι καινοτόμος στον τομέα της ενέργειας [Μιάμιση ώρα; βάαααλε] αλλά είναι και αρκετά μικρός σε μέγεθος [45nm] κάτι που τον κάνει ιδανικό υποψήφιο για το μικρό φορητό trend της Asus

Ελπίζω μέσα στον επόμενο μήνα να έχουμε περισσότερες πληροφορίες για το πως θα επηρεάσει αυτή η αλλαγή τα υποσυστήματα του laptop αλλά και την τιμή του. Προσωπικά και 500€ να είναι… θα τα έδινα! Εσείς;

[via]


image ΟΚ, υπερβολικός τίτλος… αλλά είμαι ενθουσιώδης άνθρωπος! Thanks to Javapapo και στο τελευταίο του podcast @ weekendgeeks.gr έμαθα για το Roadexplorer.gr που ήρθε για να κάνει στην μπάντα το αργό, σπαστικό -πλέον- Driveme της Forthnet που 1 στις 3 δεν φορτώνει καν τον χάρτη [άσε που στο επόμενο update ίσως μπουν και min reqs!!!  smirk ]

Απλό, γρήγορο, βρίσκει δρόμους [Google maps is a little bit stupid for Greece], διαδρομές και το εντυπωσιακότερο -αν και άσχετο με την χρήση του- ότι δείχνει την δόμηση των τετραγώνων στο τελευταίο zoom level! Ίσως σαν μοναδική προσθήκη θα πρότεινα κάποιο live search feature ώστε να μάθουμε να το χρησιμοποιούμε καλύτερα. [όχι πως οι προτάσεις που κάνει δεν είναι σωστές]

Roadexplorer λοιπόν!!!


Μετά την ανάγνωση ενός topic στο λατρεμένο Freestuff όπου γίνεται “συλλογή” Ελληνικών Google maps mashup sites μπήκα στην περιέργια να δω μερικά από αυτά και να αξιολογήσω κατά πόσο αρχικά βολεύουν εμένα τον ίδιο αλλά και πόσο χρήσιμα ίσως φανούν σε εσάς!

Το τελευταίο “μεγάλο” Ελληνικό project που είχε βασιστεί στο API των Google maps και είχε σημειώσει μεγάλη επιτυχία ήταν το “the PIN project” [σχετικό άρθρο] και μετά από εκεί…. το χάος! Νομίζω πως ήρθε η ώρα να προχωρήσω στο ζουμί, τις δύο επιλογές μου δηλαδή:

Ploigos – Μεγάλη βάση σημείων ενδιαφέροντος, εύρεση οδού, διαδρομής, διασταύρωσεων.

image Το Ploigos.gr είναι μία όμορφη και ελαφρία υλοποίηση βασισμένη στο API της Google που παρουσιάζει εκατοντάδες σημεία ενδιαφέροντος στο χάρτη βάσει επιλογής μας χωρισμένα σε αρκετές κατηγορίες. Για παράδειγμα η εύρεση ATM [κατηγορία] θα “φόρτωνε” πολύ τον χάρτη οπότε οι δημιουργοί του προνόησαν να γίνεται υπο-επιλογή ATM συγκεκριμένων τραπεζών [υποκατηγορία] και το ίδιο γίνεται και σε όλες τις κατηγορίες [όχι βάσει απαραίτητα βάσει εταιρικών κριτιρίων αλλά και φύσης του σημειού ενδιαφέροντος. π.χ. Αξιοθέατα > Μνημεία ή/και Λίμνες]

Φυσικά τα pinned points στον χάρτη μας μπορούν να πατηθούν [click!] και να δούμε περισσότερες πληροφορίες [ακριβής διευθυνσή κ.τ.λ.]. Στα άλλα features που έρχονται με τους Google maps δεν μπορούν να γίνουν και πολλά καθότι έτσι κι αλλιώς η Google δεν έχει τόσο καλή υποστήριξη των χαρτών μας [μιλάω για user input] σε σχέση με τον κάπως δύσχρηστο εγχώριο ανταγωνιστή. [call me driveme]

Webmap – Αναζήτηση των φθηνώτερων πρατηρείων καυσίμου ανά περιοχές

image Αν και το domain δεν σχετίζεται τόσο με αυτό το mashup [όμως θα μπορούσε να πουληθεί ακριβά...  raspberry ] Το webmap.gr κάνει χρήση όχι μόνο του Google maps API αλλά και των στοιχείων του Υπουργείου ανάπτυξης σχετικά με τις τιμές των πρατηρείων καυσίμου!

Προσωπικά με “χαλάνε” λίγο τα banners απ’το Adsense αλλά αυτό είναι υποκειμενικό. Σημασία έχει ότι μας δίνετε η δυνατότητα αναζήτησης -βάσει επίσημων στοιχείων- του φθηνότερου “βενζινάδικου” στην περιοχή μας και η παρουσιασή αυτού στον χάρτη. Α! Κι επίσης η δυνατότητα φιλτραρίσματος των αποτελεσμάτων βάσει είδους καυσίμου [π.χ. Αμόλυβδη, Diesel κ.ο.κ.] είναι αρκετά σημαντική για να μην παραφορτώνεται ο χάρτης -που έλεγα και πριν-. Και εδώ τα Pinned spots είναι clickable [wow] με τα στοιχεία του κάθε πρατηρίου εκτός από όνομα επιχείρησης και διεύθυνση να περιλαμβάνουν και την τιμή των καυσίμων που εμπορεύεται.

Έξυπνες υλοποιήσεις και οι δύο, κλασσικά σε Beta [web2.0 syndrom] που νομίζω ότι με μερικές αισθητικές επεμβάσεις θα μπορέσουν να γίνουν ακόμα καλύτερες και πολύ χρήσιμα εργαλεία για τον καθένα μας!

Να τονίσω ότι στην εικόνα του webmap.gr υπήρξε επεξεργασία και αντικατάσταση του advertisment με το λογότυπο του site
[via]


image Η Forthnet τελικά ως φαβορί για την εξαγορά της Nova [23/2/2008] την έκανε πραγματικότητα! Σύμφωνα και με την ανακοίνωση στο επίσημο site της Forthnet χθες υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ της Forthnet και των εταιριών της NetMed NV για την εξαγορά!

Μένει να δούμε πως θα αξιοποίησει η Forthnet το μπουκέτο της συνδρομητικής τηλεόρασης προς ώφελος και των 2Play πελατών της! [btw: 490.000.000€ το αντίτιμο.....!]

Ακολουθεί το πρώτο κομμάτι απ’την ανακοίνωση:

Διάβασε την συνέχεια »


image Μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας αναζήτηση… ή απλή περιέργια. Δεν έχει σημασία γιατί το ProcessScanner είναι εδώ για να βοηθήσει!

Μία μικρή εφαρμογή απ’το ProcessLibrary.com που αναλαμβάνει μέσα σε λίγο χρόνο να σκανάρει το λειτουργικό για τα processes που τρέχουν και να δημιουργήσει ένα report με μοναδικό URL [για συγκρίσεις, reference κ.τ.λ.] με ανάλυση των processes του PC μας σε λίστα αλλά και δυνατότητα εμφάνισης αναλυτικών πληροφοριών για κάθε process.

Εφόσον το process ανήκει σε κάποιο γνωστό πρόγραμμα [υποκειμενικό αυτό] όπως ο Thunderbird της Mozilla μπορούμε όχι μόνο να δούμε ανάλυση σχετικά με την ασφάλεια μας αλλά και περαιτέρω πληροφορίες όπως: περιγραφή, δημιουργός, λεπτομέρειες χρήσης αλλά και τυχόν λέξεις κλειδία που έχουν συσχετιστεί μαζί του.


Πριν δύομιση μήνες περίπου είχα γράψει για την “πλάτη” που έβαζε η Ε.Ε. σχετικά με τους χρήστες p2p δικτύων και την ανωνυμία τους. Τώρα ήρθε ένα νέο ψήφισμα που λογικά θα δυναμώσει την ασφάλεια κάθε χρήστη p2p.

Σύμφωνα με το TorrentFreak λοιπόν καταψηφίστηκε από το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο πρόταση που αφορούσε την αποσύνδεση πελατών των ISPs εφόσον αυτοί έκανα χρήση p2p υπηρεσιών και γενικότερα file-sharing!

Η ψηφοφορία ήταν οριακή αλλά… ακόμα μία νίκη καταγράφηκε σε Ευρωπαϊκό έδαφος απέναντι στις ορέξεις της μουσικής -και όχι μόνο- βιομηχανίας!

Eκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφέρει σχετικά:

“The vote shows that MEPs want to strike a balance between the interests of rights holders and those of consumers, and that big measures like cutting off Internet access shouldn’t be used.”

What’s next?Bring it on…  raspberry

[via]


image Πιστεύω πως αρκετοί εκεί έξω κάνετε αγορές απ’το Amazon. Μην με διαψεύσετε.. γιατί και να μην κάνατε μάλλον ήρθε η ώρα! Με το Secret Amazon Discount Finder μπορείτε να ψάξετε κάτι που σας ενδιαφέρει, από βιβλίο μέχρι τηλεόραση και γενικά οτιδήποτε υπάρχει στο Amazon! μέχρι DVD.. και ο,τί επιτρέπεται να στείλει. [see comments downer ]

Το μικρό αυτό tool δεν είναι κάτι το “σπουδαίο” [στην ουσία χρησιμοποιεί την build-in δυνατότητα του Amazon για αναζητήσεις εκπτώσεων] αλλά απλοποιεί την αναζήτηση σε εκπτώσεις προϊόντων δινόντας σας την δυνατότητα να κάνετε αναζήτηση σε οποιοδήποτε Amazon store [i bet Amazon UK is for us wink ] με ή χωρίς συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά και επιλογές απ’τις κατηγορίες προϊόντων του Amazon! [και φυσικά επιλογή μεγέθους έκπτωσης από 10% ως 90%!]

Για παράδειγμα: το Sony Ericsson K800i [my previous mobile phone] είναι στις 105 λίρες [130€] ενώ στην Ελλάδα [βάσει Skroutz] το βρίσκουμε στα 178€! Νot bad huh?

Happy Shopping!:D


image Μα τι σειρά! Απ΄τις λίγες που με έχουν κολήσει έτσι! Είναι μια ιστορία που γυρίζει γύρω απ’τον Βινς [ανερχόμενος αστέρας] και την παρέα του [2 παιδικοί φίλοι και ο μεγαλύτερος -kinda looser- αδερφός του] που μετακομίζουν απ’το Κουίνς της NY για να κατακτήσουν το Hollywood… και μέσα στις 4 σεζόν που ήδη έχουν περάσει παρακολουθούμε την πορεία τους… τις αναποδιές αλλά και το πως συνδιάζονται η δόξα, το χρήμα και η πραγματική φιλία.

Πραγματικά το casting είναι πολύ καλό και οι guest stars μεγάλου βελενηκούς [scarlet johansson, james cameron, mandy moore, jessica alba [!!!] και πολλοί άλλοι] αλλά αυτό που “υπνωτίζει” -εμένα προσωπικά- είναι ότι είναι πολύ καλά γυρισμένη, βασιζόμενη στο καλό της σενάριο αλλά και στους έντονους διαλόγους. Ελπίζω να μην την σταματήσουν στις 4 σεζόν… θα μπορούσε να χτυπήσει άλλες 2 άνετα….

Διαβάστε “περισσότερα” για να δείτε ένα πολύ καλό teaser video της 3ης σεζόν που ξετρύπωσα μέσα απ’το GreekTVsubs και μπορεί να σας βάλει στο κλιμα. cheese 

Διάβασε την συνέχεια »


image Ανακοινώθηκε λοιπόν η επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας του Grand Theft Auto IV στις 29 Απρίλιου. Όμως μόνο για XBOX & PS3… [και ήδη οι προ-παραγγελίες έχουν πάρει φωτιά!] Γνωρίζω βέβαια την τακτική της Rockstar Games αλλά δεν μπορώ να πω ότι συμφώνω!

Να περιμένω δηλαδή 2 και 3 μήνες για να αποκτήσω ένα απ’τα αγαπημένα μου παιχνίδια ενώ κάποιοι που θα έχουν κονσόλα θα απολαμβάνουν τον τίτλο, αυτό με νευριάζει!  angry
Και δεν είναι μόνο η Rockstar, αλλά και πολλές άλλες εταιρίες που όχι μόνο βγάζουν πρώτα τα παιχνίδια τους για κονσόλες αλλά για “οικονομία” ο τελικός τίτλος για το PC είναι “ported” έκδοση από την έκδοση κάποιας κονσόλας. [βλ. PES 2008]

Απόρω με αυτή την τακτική… Να είναι θέμα πειρατείας; Εδώ θα δικαιολογούσα τον κάθενα που θα έχει ξοδέψει εκατοντάδες ευρώ για αναβάθμιση και αντί να δώσει λεφτά για το game το προμηθεύεται με *άλλους* τρόπους. Όπως και στην μουσική βιομηχανία νομίζω και εδώ θα πρέπει οι εταιρίες να αναθεωρήσουν την τιμολογιακή τους πολιτική για PC videogames, την προσπάθεια [effort/focus] στην ανάπτυξη του κάθε τίτλου για τον PC gamer αλλά και κάποια έξτρα προνόμια… όποια κι αν είναι αυτά.  smile

  1. Σελίδες:
  2. 1
  3. 2

Copyright © 2006-2024 netfreaks.gr • All Rights Reserved • Powered by Wordpress • Design by Gerasimos Tsiamalos • seamless Hosting by Cityhost