netfreaks.gr | internet crossroad


image Kuku? Όλα online είπαμε, οπότε βρέθηκε και το ξυπνητήρι που “δουλεύει” μέσα απ’τον browser μας!

Έξυπνη ιδέα, απλό interface και αυτόματη αναγνώριση της ώρας για να μην ρυθμίσουμε το ξυπνητήρι με timezone Αμερικής! Το από πάνω screenshot του Kukuklok είναι το ξυπνητήρι που θα ρυθμίσω με τέρμα τα ηχεία για αύριο! Έπελεξα τον πιο “ενοχλητικό” ήχο απ’τους 4 διαθέσιμους [ ο ήχος κόκορα αμφιβάλω αν θα ξυπνήσει κανέναν... ] έθεσα την ώρα… και πάτησα το μοναδικό κουμπί που υπάρχει! Έτοιμος!

Αύριο θα σας πω αν κατάφερε να με ξυπνήσει, που μάλλον θα το καταφέρει αφού για να το κλείσω θα πρέπει να σηκώθω και να συρθώ μέχρι το γραφείο…

BTW, δεν έχει σχέση αν “πέσει” η σύνδεση σας κατά την διάρκεια της νύχτας, αρκεί να μείνει ανοιχτός ο browser… και τα ηχεία φυσικά!

[via]


image Βγήκε στον αέρα επιτέλους το νέο site της αντιπροσωπείας της Renault στην Ελλάδα. Θετικό νέο για όσους θέλουν να ψάξουν για το επόμενο αυτοκίνητο τους ή να πάρουν πληροφορίες!

Φυσικά, είναι ανώτερο απ’το προηγούμενο που είχε παρατηθεί στην τύχη του καιρό πριν αλλάξει χέρια η αντιπροσωπεία!

Από πλευράς περιεχομένου τώρα, – πάντα σχετικά με την εταιρία και την γκάμα της – το βρίσκω αρκετά ικανοποιητικό, αν και μένει πίσω σε σχέση με sites άλλων αντιπροσωπειών, τουλάχιστον είναι αξιοπρεπής δουλειά που θέλω να πιστεύω θα βελτιωθεί στους επόμενους μήνες… Μεγαλύτερο μείον η απουσία επιλογών χρηματοδότησης κάτι που θα κάνει τον κάθε ενδιαφερόμενο να τις ψάξει από άλλες πηγές που μπορεί να είναι και outdated!

Tέλος, το χειρότερο που εντοπίζω είναι η ενσωμάτωση του λογοτύπου renault στο site… Περισσότερο με απλό badge μοιάζει.

Anyway, απ’το “τίποτα”, κάτι είναι κι αυτό…

26 Jul 08

Gmail over https


image Πολλοί είναι αυτοί που χρησιμοποιούν Gmail αλλά λίγοι αυτοί που προνοούν για την ασφάλεια του e-mail τους με τις δυνατοτητες που δίνει η Google.

Πέρα απ’το logging της δραστηρίοτητας του λογαριασμού σας που σχετικά πρόσφατα παρουσίασε η Google και σας δίνει τον έλεγχο σχετικά με τα ενεργά sessions που είναι συνδεδεμένα αλλά και ιστορικό συνδέσεων, πολύ σημαντική είναι η αξιοποίηση του πρωτοκόλου HTTPS δηλαδή σύνδεση στην υπηρεσία μέσω ασφαλούς σύνδεσης. [ Secure Connection ]

Το γεγονός ότι κατά την συνδεση στην υπηρεσία προστατεύεται και είναι πίσω από https δεν σημαίνει ότι στο redirect μετά απο επιτυχημένη σύνδεση [ ή αυτόματο redirect εφόσον είμαστε ήδη συνδεδεμένοι ] το πρωτόκολο παραμένει το ίδιο! Αντιθέτως, το default πρωτόκολο είναι μη-ασφαλές κάτι που μπορεί να είναι επώδυνο εφόσον η σύνδεση δεν γίνεται απ’το – υποτίθεται – ασφαλές δίκτυο μας στο σπίτι, αλλά από κάποιο internet cafe, κάποια σχολή ή γενικότερα από άλλη τοποθεσία για την οποία δεν ξέρουμε πόσο έμφαση έχει δωθεί στην ασφάλεια.

Υπάρχει βέβαια ο μπακαλίστικος τρόπος σύνδεσης στο Gmail μέσω HTTPS που απαιτεί την απλή “προσθήκη” του “s” στην address bar [ στο “http” ε; ] μετά το redirect και το απλό χτύπημα του Enter… Τελείως “πρόχειρη” λύση. Η σύνδεση μέσω HTTPS μπορεί να γίνεται μόνιμα εφόσον ενεργοποιηθεί το αντίστοιχο στα settings του Gmail:

image

Όπως αναφέρει και το Help Center για την συγκεκριμένη κίνηση, απ’την μία υπάρχει περισσότερη ασφάλεια, απ’την άλλη όμως θα υπάρχει μία μικρή θυσία στην ταχύτητα περιήγησης στον λογαριασμό μας αλλά και πλέον το Gmail δεν θα διαθέτει πρόσβαση από μη-ασφαλές [HTTP] πρωτόκολο. Τέλος, για τους mobile users υπάρχει ειδικό θέμα στο Help Center αναφερόμενο στα προβλήματα που θα αντιμετωπήσουν ενεργοποιώντας ασφαλή σύνδεση στον λογαριασμό τους.


image 100% σίγουρο και με “αποδείξεις” – I can’t say more… – ότι θα έχουμε και αυτό το μικρό διαμάντι της Gigabyte για να διαλέξουμε ανάμεσα στα πολλά netbooks που κυκλοφορούν στην Ελλάδα.

Ο λόγος για το convertible netbook/tablet της Gigabyte που δείχνει ικανό να πρωταγωνιστήσει! Αν και ήδη το pda4u το έχει στα προϊόντα του με τιμή 495€, μάλλον αναφέρεται σε περιορισμένο αριθμό κομματιών και φυσικά όχι για όλη την γκάμα αφού στην περιγραφή αναφέρεται ως M912V που είναι η “ναυαρχίδα” με άλλα δύο sub-models να ακολουθούν.

Σύμφωνα με το Engadget το M912V θα κοστίζει $656 [ 416€ ] και περιλαμβάνει Intel Atom στα 1.6GHz Windows Vista, 1GB RAM, WiFi & Bluetooth. Το αμέσως μικρότερο αδερφάκι Μ912Χ, κοστολογείται στα $620 με την μόνη διαφορά να βρίσκεται στο λειτουργικό σύστημα που είναι τα Windows XP! Και τέλος, το τρίτο  και πιο “φτωχό” Μ912Μ έρχεται με χαμηλότερη ανάλυση [ 1024x600 ] και χωρίς Bluetooth στην αρκετά συμφέρουσα τιμή των $556. [ 353€ !!! ] Ο σκληρός δίσκος του είναι στα 160GB! 2.5” SATA βέβαια αλλά… υπεραρκετός χώρος για netbook!

Με την κανονική εισαγωγή προ των πυλών πιστεύω ότι οι τιμές θα διατηρηθούν κοντά σε αυτές της Αμερικής κάτι που θέτει το M912 σε καλή θέση στην αγορά βάσει δυνατοτήτων [ μην ξεχνάμε την οθόνη αφής ε; ] αλλά και της απόδοσης εξοπλισμού/τιμής.

Για όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα περί απόδοσης, εμφάνισης και γενικότερα περί του μικρού netbook της Gigabyte έχουμε και “Hands-On” video από το laptopmag.com!

Update: και unboxing video του M912 απ’το αρκετά γεμάτο σε περιεχόμενο umpcportal.com!


image Δεν το λέω εγώ… Η διαφημιστική εταιρία που εμπνεύστηκε το banner αλλά και το site προώθησης για την Kleenex…. Αν και δεν χρειάζεται να σχολιάσω καν, δεν μπορώ να μην σταθώ στους υπέροχους ηθοποιούς  long face  και το γενικό concept αλλά και φυσικά στο θεσπέσιο μοντάζ που έχει ως αποτέλεσμα να φαίνονται σκιές απ’το πράσινο background που τραβήχτηκε το βίντεο με τον “παρουσιαστή”…. 

Ελλάδα 2008, Web campaigns….  zipper


imageSave a developer, upgrade your browser.” αναφέρει το SaveTheDevelopers.org και δεν έχει αδικό…
Στόχος της καμπάνιας είναι η προτροπή όσων έχουν μείνει σε “αρχαίους” browsers [ και συγκεκριμένα στον IE6 ] να κάνουν το βηματάκι προς ανώτερη έκδοση ή άλλον φυλλομετρητή που σέβεται περισσότερο τα web standards και κάνουν την ζωή των web developers λιγάκι πιο εύκολη.

Κι αυτό γιατί ο ΙΕ6 είχε τόσες ασυμβατότητες που εφόσον χαθεί επιτέλους απ’τον χάρτη, όσοι δημιουργούν websites θα έχουν έναν λιγότερο πονοκέφαλο…

Οι τρόποι υποστήριξης αυτής της κίνησης είναι αρκετοί, με κυριότερο την ενσωμάτωση ενός μικρού JS αρχείου που προβάλει μία pop-down image σε όσους χρησιμοποιούν Internet Explorer 6 προτρέποντας τους να προβούν σε αναβάθμιση! Πέρα απ’την Αγγλική έκδοση, το project είναι μεταφρασμένο σε ακόμη 10 γλώσσες με τα Ελληνικά να είναι μία απ’αυτές και την μετάφραση να έχει γίνει από εμένα…  red face Αυτή είναι και η πρώτη μου προσπάθεια σε τέτοιου είδους project και ελπίζω να έκανα καλή δουλειά. [ μτφ: κράξτε ελεύθερα! ]

Υ.Γ.: Σε μερικούς παρουσιάζεται [ random ] ένα HTML πρόβληματακι σε Ελληνικά & Αραβικά [ οι τελευταίες μεταφράσεις ] αλλά έχει αναφερθεί στον υπεύθυνο και ελπίζω να λυθεί σύντομα.  wink


image Μην σας παραξενεύει το πρόθεμα “The usual” στον τίτλο. Στο εξωτερικό είναι σύνηθες φαινόμενο κάποιος με ταλέντο στον προγραμματισμό, άσχετα αν το χρησιμοποιεί για κακόβουλες πράξεις να καταλήγει μέλος ομάδων καταπολέμησης του διαδικτυακού εγκλήματος ή σύμβουλος σε εταιρίες ασφαλείας. Πρώτος διδάξας ο Kevin Mitnick.

Στο συγκεκριμένο θέμα πρωταγωνιστής είναι ένας 18χρόνος απ’την Νέα Ζηλανδία που δημιούργησε λογισμικό ικανό να εισβάλει σε εκκατομύρια υπολογιστές [ “μετατρέποντας” τους σε ένα τεράστιο botnet ] υποκλέπτοντας τα “γνωστά” από κάθε υπολογιστή/θύμα [ usernames, passwords, credit card details ] με την συνολική λεία να είναι τουλάχιστον $20.000.000!

Διάβασε την συνέχεια »


image Hey boys and girls! Αν και παρασκευή απόγευμα και είμαι ακόμα στο γραφείο, δεν θα πάω -μάλλον- πουθενά το Σ/Κ και η γραμμή μου στο σπίτι έχει “βλάβη”, είμαι νιώθω χαρούμενος!  cool smile

Ίσως φταίνε οι αρκετές μέρες αποχής απ’το blogging… ή που βρέθηκε μια άκρη επιτέλους με την γραμμή μου στην Forthnet!

Εδώ και πολλούς μήνες – από τότε που έβαλα 2play δηλαδή – είχα πρόβλημα αποσυγχρονισμών που σχετιζόταν με την τηλεφωνική γραμμή, αφού εφόσον γινόταν ή δεχόμουν κλήση έπεφτε και αποσυγχρονισμός! Βάλε και 5-6 κλασικούς aDSL αποσυγχρονισμούς την μέρα, την 25άδα την είχα χαλαρά.

Για αρκετούς μήνες “τραβιόμουν” με το Call Center της Forthnet προσπαθώντας να λάβω υποστήριξη και μία μου βγάζανε βραχυκύκλωμα, μία ότι δεν έχω πρόβλημα [ βρε ανθρώπε μου ενώ μιλάμε έχω 5 αποσυγχρονισμούς, γκαβός είσαι; ] και άλλες ότι το “προωθούν”, το που… ένας Θεός ξέρει! Μπορεί και να μην φταίνε απόλυτα τα παιδιά που δουλεύουν εκεί γιατί σπάνια έχω πέσει σε βαριεστημένους, αλλά το σύστημα και η οργάνωση του τμήματος τεχνικής υποστήριξης… that’s bad for a company like Forthnet.

Με τα πολλά, κατάφερα επιτέλους πριν 20 μέρες να επιβεβαιώσω ότι έχει γίνει αίτημα για να έρθει τεχνικός στον χώρο μου. Και σήμερα ήταν η μεγάλη μέρα… η μέρα της κρίσης. Φοβόμουν βλέπετε μήπως η εσωτερική καλωδίωση είναι fucked up και θα έπρεπε να φέρω και ηλεκτρολόγο. Τελικά, μετά από ελέγχους στην κεντρική μπρίζα αλλά και στο κουτί κάτω το παιδί αποφάσισε ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι και πρέπει να δηλωθεί βλάβη στην γραμμή! Κι εγώ χαίρομαι; Ε, χαίρομαι που βρέθηκε μια άκρη! Και για να δικαιολογήσω και τον τίτλο του post ομολογώ ότι το παλικάρι που ήρθε και σχετικός ήταν, και εξυπηρετικός και έκανε ότι μπορούσε. Ένας “¨ΟΤΕτζης” ίσως μετά από 5 λεπτά να δήλωνε βλάβη επειδή θα βαριόταν να ανεβεί σε σκάλα…

Anyway, ελπίζω να πάρουν κανένα μάθημα στο Call Center απ’το on site support για το πως συμπεριφερόμαστε και υποστηρίζουμε σωστά έναν πελάτη… Πριν φύγει για άλλες “πολιτείες”.


image Ακόμα μια καθυστέρηση για την έλευση του MSI Wind στα “ράφια” των καταστημάτων αφού σύμφωνα με το MSImobile.com αναμένεται τον Αύγουστο. Οι καθυστερήσεις [ Ιούνιο το περιμέναμε ] στην αρχή ήταν λόγω μειωμένης επάρκειας σε επεξεργαστές – κάτι που ξεπεράστηκε γρήγορα – και εδώ και καιρό το πρόβλημα υπάρχει με τις μπαταρίες, αυτές των 6 Cells που κάνουν το μικρό netbook της MSI πολύ δυνατό απέναντι στον ανταγωνισμό!

Το θέμα πέραν της καθυστέρησης όμως είναι και οι τιμές… Για παράδειγμα στην expansys που ήταν η πρώτη εταιρία στην Ευρώπη που το εμφάνιζε στις σελίδες των προϊόντων της υπάρχουν κάτι περίεργες διαφορές στις τιμές που σε κάνουν να απορείς! Η τιμή για την έκδοση με τα Windows XP, το Bluetooth [ και την μπαταρία των 6 κυψελών φυσικά!!!] ανέβηκε απ’τα 460€ στα 478€ και πλέον αναφέρεται ότι όλες οι εκδόσεις είναι με μπαταρία 3 κυψελών! Πιο παλιά το είχαν “ξεχάσει”…

Ακόμα πιο τρελή είναι η διαφορά των 21€ [ δεν είναι μεγάλη ] ανάμεσα στο Μαύρο της έκδοσης με Linux και στο αντίστοιχο άσπρο! wtf? Το χρώμα κοστίζει παραπάνω; Tα ίδια “τρελά” ισχύουν και σε άλλα e-shops που υποστηρίζουν ότι θα διαθέσουν το Wind κάτι που μπορείτε να διαπιστώσετε και μέσω αναζήτησης απ’το Skroutz ή το ePrice.

Πάντως εγώ, ακύρωσα για την ώρα την προ-παραγγελία μου διοτί δεν θέλω φυσικά να πληρώσω “έξτρα” την μπαταρία [ νομίζω πολλοί θα την πατήσουν έτσι αν βιαστούν με τις παρούσες συνθήκες ] αλλά και να εκμεταλευτώ την καθυστέρηση μπααας και δούμε κανένα φθηνό SATA SSD εκεί έξω για να αντικαταστήσει τον μηχανικό 80άρη δίσκο του Wind. [ Ακόμα το ψάχνω αν μπορεί να γίνει η “προσθήκη” μετά γιατί σαν option νομίζω ότι θα το βγάλουν σε επόμενη έκδοση... είναι ασύμφορο να το ανακοινώσουν τώρα! ]

08 Jul 08

22: Looking good.


image Αν και νόμιζα ότι το “21” ως ηλικία είναι ωραίος αριθμός, εδώ και μια ώρα που είμαι 22 νομίζω πως νιώθω λίγο καλύτερα! Όχι πως παίρνω στα σοβαρά τέτοιες ημερομηνίες πιστεύοντας ότι ως ξαφνικά όλα θα αλλάξουν αλλά νιώθω κάπως αισιόδοξα. Αισιόδοξα για εμένα, για την δουλειά και πιστεύω πως με λίγη προσπάθεια μέχρι τα επόμενα γενέθλια μου θα έχω καταφέρει περισσότερα! [ όχι για τους άλλους, αλλά για μένα... -επαναλαμβάνεσαι φίλος-]

Another minor version λοιπόν με την τρίτη δεκαετία της ζωής να μου δίνει την αίσθηση ότι έχω περισσότερο ελέγχο…  cool smirk

I think it’s time to enjoy life a little bit more!  cheese

  1. Σελίδες:
  2. 1
  3. 2

Copyright © 2006-2024 netfreaks.gr • All Rights Reserved • Powered by Wordpress • Design by Gerasimos Tsiamalos • seamless Hosting by Cityhost