netfreaks.gr | internet crossroad


image Περίεργο όνομα, αλλά παραπέμπει σε αυτά των υπόλοιπων “Web2.0” εφαρμογών. Όμορφο και εύχρηστο interface που το κάνει να ξεχωρίζει απ’ την πρώτη στιγμή. Το Agglom επιτρέπει την δημιουργία “sets” από συνδέσμους ώστε να “μαζεύετε” όλα τα σχετικά links για ένα θέμα εύκολα! Το τι θα τα κάνετε μετά είναι στο δικό σας χέρι. Μπορείτε να το μοιράσετε σε φίλους και γνωστούς [ shareee ], να θέσετε public ή private status στο κάθε set, ακόμα και password για περαιτέρω προστασία του πολύτιμου [?] bunch of links!

Oh, ξέχασα το σημαντικότερο: Πέραν από συνδέσμους, το κάθε set μπορεί να περιλαμβάνει σχετικές εικόνες, videos, ακόμα και Wikipedia entries! Και εφόσον είναι public επιτρέπετε σε τρίτους χρήστες να προτείνουν κάποιον άλλο σύνδεσμο σχετικό με το θέμα!

Και για να μας κάνει ακόμα πιο εύκολη την ζωή, το Agglom συνοδεύεται και από ένα Firefox addon που μετατρέπει την δημιουργία ενός set σε παιχνιδάκι, είτε αυτή θέλουμε να περιέχει τα ενεργά tabs μας, είτε κάποιο συγκεκριμένο “session”, απλά με ένα κλικ! Και σαν καλή Web2.0 εφαρμογή δεν θα μπορούσε να μην συμπεριλάβει social στοιχεία: Σχολιασμός, ratings, και άλλες αλληλεπιδράσεις μεταξύ των χρηστών του site άλλα και τρίτων υπηρεσίων.


“H αλήθεια είναι ότι δεν σκοπεύουμε να κάνουμε κάτι σχετικό σύντομα. Θα περιμένουμε να δούμε τι θα κάνουν οι χρήστες. Η κατηγορία αυτή των υπολογιστών δεν προσφέρει υψηλή απόδοση και για εμάς δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος χρήσης. Αν οι υπολογιστές αυτής της κατηγορίας χρησιμοποιούνται μόνο για σύνδεση στο διαδίκτυο, δεν μας ενδιαφέρει, δεν ταιριάζει στην φιλοσοφία VAIO.

Τάδε έφη… Hideyuki Furumi, Senior General Manager, business planning and strategy division, VAIO business Group της Sony, [ wtf, για τον τίτλο του μόνο θέλει την μία όψη της business card του!  rolleyes ] τα bold είναι δικά μου. Και έβαλα τα bold, γιατί είναι νομίζω τα σημαντικότερα σημεία της απάντησης του Κυρίου Furumi στο πλαίσιο της συνέντευξης του στο Channel Partner.

Θα περιμένουν να δουν τι θα αποφασίσουμε εμείς… Κι αν δουν ψωμί [ υψηλή απόδοση, σε περιοδικό για το κανάλι της πληροφορικής μιλάει... ] θα “χωθούν” και αυτοί. Δεν μπορώ να ακολουθήσω αυτή την λογική. Βέβαια εγώ είμαι ένας απλός καταναλωτής και δεν κουβαλάω τίτλους σιδηρόδρομο! Η μόνη εξήγηση είναι ότι εάν η Sony έβγαζε ένα netbook θα “έριχνε” από μόνη της, τις πωλήσεις του υπερφορητού VAIO VGN-TZ31XN/B των 11,1” που μπορεί να έχει ανθρακονήματα και λοιπές ελιτιστικές λεπτομέριες αλλά δεν παύει να είναι πανάκριβος στα 2.600€!  gulp – και δίνει μεγάλα περιθώρια κέρδους -

Γιατί αν, – λέω αν – έβγαινε αύριο ένα Sony VAIO netbook μήπως θα πούλαγε σαν τρελό; Αυτό για μένα είναι αξιοποίηση του brand name! Εδώ θα είμαστε σε 1-2 χρόνια, – εύχομαι – να δούμε αν η Sony θα τρέχει να προλάβει όσες εταιρίες έχουν τα μεγάλα μερίδια τότε. [ αν και με την τιμολογιακή πολιτική της, αμφιβάλω αν θα τα καταφέρει. ]

Υ.Γ.: Γνωρίζω ότι τελευταία έχω επιδοθεί σε ανελέητο covering των netbooks και αναλογιζόμενος τα posts που είναι σίγουρο ότι θα ακολουθήσουν [ reviews, comparison tables κ.α. ] ίσως σας κουράσω, αλλά υπάρχει υλικό και για τις άλλες κατηγορίες. Πάντως όλα αυτά πάνε στην νέα κατηγορία Mobility.


image Δεν ξέρω αν το θυμάστε, αλλά λίγο πριν φύγω για διακοπές, τότε… που κάποιος με είχε καταραστεί, δοκίμαζα μία πολύ απλή εφαρμογή task management, δημιουργημένη σε Adobe AIR.

Όσο κι αν μου άρεσε το μινιμαλιστικό ύφος της, οι ελλείψεις ήταν πολλές και ο developer δεν φάνηκε να ενδιαφέρεται για το “παιδί” του. Πήρε πόδι λοιπόν… μέχρι να έρθει στην θέση της το MiniTask που αν και κρατάει το μινιμαλιστικό ύφος και την ευκολία διαχείρισης των tasks προσθέτει πάρα πολλές λειτουργίες, ιδιαίτερα απλές και χρήσιμες.

Πρώτα απ’ όλα, διαθέτει λειτουργία minimize to tray, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα σας αποσπά την προσοχή, αλλά όταν χρειάζεστε θα την έχετε γρήγορα διαθέσιμη. Οι επιλογές τώρα, είναι διαθέσιμες μέσω ενός context menu που εμφανίζεται – δια μαγείας! – με το πάτημα του δεξιού πλήκτρου του ποντικιού μας, επιτρέποντας την δημιουργία/επεξεργασία και διαγραφή των tasks, την προσθήκη dividers με συγκεκριμένους τίτλους για σωστή κατηγοριοποίηση αλλά και την δυνατότητα δημιουργίας alarm με deadline για κάθε task!

Ορισμένοι μανιακοί με την οργάνωση των δραστηριοτήτων τους, σίγουρα θα βρουν καταπληκτικές τις εκτυπώσεις με τα tasks που δημιουργεί το MiniTask, δίνοντας έτσι και μία δυνατότητα “μεταφοράς” των to-do lists μας οπουδήποτε! Για το τέλος άφησα ένα feature που θα το αντιγράψω αυτολεξεί από το site: “Copy / Paste tasks from/to E-mails, Word, Excel…”. Neat!  smirk

Αρκετά ενδιαφέρουσα υλοποίηση σε AIR, αν και ο ανταγωνισμός στον τομέα του task management, ειδικά από web based εφαρμογές είναι μεγάλος. Μάλλον πρέπει να κάνω ένα αφιέρωμα! 


image Δεν ξέρω πόσοι από εσάς έχετε βρεθεί με “νεκρά” Windows, αλλά εγώ τα έχω συναντήσει αρκετές φορές. Είτε σε δικά μου μηχανήματα, είτε σε άλλων. Μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα είτε το Live CD απ’ το Ubuntu package, είτε κάποια “μικροδιανομή” Linux, ειδικά φτιαγμένη για να τρέχει μέσω CD και να βοηθάει σε εργασίες συντήρησης και επαναφοράς του συστήματος.

Πριν λίγο καιρό όμως, έπεσα τελείως τυχαία [ μετά από άκυρο search ] στο BartPE, ένα δωρεάν πρόγραμμα που επιτρέπει την δημιουργία Live CDs των Windows! [ XP & Server 2003 ] δημιουργώντας γραφικό περιβάλλον με υποτυπώδη ανάλυση [ 800x600 ], υποστήριξη FAT/NTFS/CDFS και φυσικά αρκετά εργαλεία για την συντήρηση του συστήματος μας. Συγκεκριμένα μου έκανε εντύπωση ότι η υποστήριξη για NTFS είναι 100% πλήρης, π.χ. όπως αναφέρεται στο site του BartPE, επιτρέπει την πρόσβαση σε δίσκους άνω των 2TB ή δίσκους που δεν βλέπει το BIOS, υπάρχει δυνατότητα προσθήκης plugins [ 3rd party software, tools & drivers ], πρόσβαση στο τοπικό δίκτυο, στο active directory αλλά και VNC support! Το μόνο αρνητικό είναι ότι είναι σχεδιασμένο να υποστηρίζει 32bit εκδόσεις.

Προϋπόθεση για την δημιουργία του Live CD, εκτός απ’ το να κατεβάσουμε το πρόγραμμα, είναι η ύπαρξη κάποιου Windows CD [ ξέρετε τώρα, το original που όλοι διαθέτετε ] και λίγος χρόνος για configuration. Και είμαστε έτοιμοι! [ Μην ξεχάσουμε να κάψουμε το CD ε;  gulp ]

Μπορεί βάσει προδιαγραφών και εργαλείων το BartPE να φαντάζει ιδανικό για κάθε sysadmin [ που έχει την “τύχη” να διαχείριζεται κάποιο Windows network… ] αλλά νομίζω ότι θα ήταν χρήσιμο αν όχι σε typical home users, τουλάχιστον σε μικρές επιχειρήσεις.


Το είχα καιρό στο νου να κάνω μερικές βελτιώσεις/διορθώσεις/αλλαγές στο blog. Μερικές είναι τόσο ανεπαίσθητες που ίσως δεν τις δείτε καν! Σημαντικότερη είναι η αφαίρεση του javascript για την λειτουργία “Διαβάστε περισσότερα” που υπήρχε καθώς επιβάρυνε κατά πολύ την αρχική σελίδα φορτώνοντας το “extended” κείμενο για να το δείχνει άμεσα. Πλέον, ο σύνδεσμος – εφόσον εμφανιστεί – οδηγεί στο άρθρο και συγκεκριμένα, ακριβώς στην συνέχεια του μέσω ενός απλού εσωτερικού id.

Επίσης διόρθωσα μερικά λαθάκια στο markup και νομίζω ότι πλέον η ταχύτητα φόρτωσης είναι καλύτερη! Επόμενο βήμα είναι να ξαναγράψω το about page αλλά και η προσθήκη ενός μικρού custom module. [ δεν σας λεώ τι...  raspberry ]

Φυσικά, αύριο θα γίνει περαιτέρω έλεγχος με τον Jerry [ wazzaaaaaaaa? ] για επιπλέον διορθώσεις ή αλλαγές που θα βελτιώσουν το blog, αφού το after sales του [ αυτός και η Toyota ένα πράγμα  surprised ] είναι απίθανο και βοηθάει σε ότι χρειαστώ! [ slourp ]


image Να και το πρώτο μου entry ενώ είμαι ξαπλωμένος με το Advent στα πόδια μου! Η εικόνα στα αριστερά είναι το desktop μου [ click for full size ;p ] μετά από 2 ημέρες τροποποιήσεων ώστε να με βολεύει 100%. Minimalist but cool!

Πρώτες εντυπώσεις λοιπόν. Θα αρχίσω από ένα μικρό σοκ που έπαθα όταν άνοιξα το κουτί και είδα ότι το καλώδιο τροφοδοσίας είναι Αγγλικό! ΟΚ, πήρα τον μετατροπέα αλλά μεγάλο φάουλ από τα megastores που δεν με ενημέρωσαν για την προέλευση…

Στις εμπειρίες που έχω αποκομίσει τώρα, είναι σχεδόν όλες θετικές! Πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και φυσικά υπέροχο – για τόσο μικρό laptop – πληκτρολόγιο, όπως ακριβώς είχα διαβάσει! Το μόνο που θεωρώ λίγο δύσκολο να συνηθίσει κάποιος είναι η θέση του Fn button, αριστερά απ’ το Ctrl! Και ένα εικαστικό λάθος – ? – όπου στην θέση του “2” αντί για το @ από πάνω δείχνει τα εισαγωγικά και το @ πάνω απ’ την απόστροφο στο αντίστοιχο κουμπί!

Απο πλευράς επιδόσεων, αν και δεν έχω τρέξει κάτι υπερβολικά βαρύ το Advent ανταποκρίνεται ταχύτατα. Συγκεκριμένα, δοκιμαστικά του πέρασα Photoshop και δεν αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες στην επεξεργασία μεγάλων σε ανάλυση εικόνων. Νομίζω πως ο Atom με το 1GB μνήμης κάνουν καλή δουλειά αν και δεν θα μείνω σε αυτά.  wink Τα Windows XP Home SP3 τα πηγαίνουν περίφημα, με το boot time να είναι περίπου ένα λεπτό [ less maybe ].

H θερμότητα που βγάζει το case είναι φυσιολογική και σκοπεύω να την μειώσω – θα τα πούμε πιο κάτω – με το μόνο σημείο που θερμαίνεται υπερβολικά να είναι το επάνω κομμάτι του Touchpad [ Το οποίο είναι Synaptics και όχι Sentelic! yeah! ]

Στο θέμα της μπαταρίας είμαι αρκετά ευχαριστημένος γιατί αν και μικρή ξεπερνά τις 2 ώρες με την φωτεινότητα στο 50-60% και το WiFi ON, όπως ακριβώς αναφέρεται στα διάφορα reviews. Σε μερικά απ’ τα οποία αναφέρεται και το θέμα της “ισορροπίας” του netbook όταν η οθόνη πηγαίνει αρκετά προς τα πίσω, κάτι που ήταν αναμενόμενο να συμβαίνει εφόσον η συσκευή είναι ελαφρία και η μπαταρία του είναι στο πίσω μέρος! Ίσως αν βρισκόταν στο μπροστά [ wtf, I don’t know how this could be done ] να μπορούσαμε να δουλέψουμε με τον οθόνη σε οποιαδήποτε θέση.

Δεν ξέρω τι άλλο να αναφέρω, ελπίζω να μην ξέχασα κάτι [ you can always ask :p ] αλλά θα σας πω τι προσθήκες σκοπεύω να κάνω στις επόμενες μέρες! Πέρα απ’ την messenger bag & το Wind sized sleeve που περιμένω ήδη έχω απαριθμήσει τα extras που θα ξοδέψω τα ωραία μου ευρώ! Πρώτα απ’ όλα θα δώσω 20€ για το ΒΤ 5000 mouse της MS και περίπου άλλα τόσα για ακόμα 1GB μνήμης! Επόμενη αγορά – και χρήσιμη – θα είναι μία memory card των 2GB για να δημιουργήσω external backup του restore partition και φυσικά στα τέλη του επόμενου μήνα – οπού θα είναι και διαθέσιμη – θα “ρίξω” 100€ για μία 9Cells battery! Ο ορισμός του καταναλωτισμού λέμε!  tongue rolleye

Edit: Εχμ, το είπα ότι θα το αναφέρω σχετικά με την μείωση της θερμότητας αλλά το ξέχασα: Μια Γερμανική εταιρία έχει βγάλει το Windstille, ένα passive cooler αλουμινίου που ψύχει CPU, north & south bridge επιτυχάνοντας μείωση θερμοκρασίας στο σύστημα μεταξύ 2 και 5 βαθμών κελσίου. Τα 19,90€ που κοστίζει δεν είναι δα ακριβό, αλλά τα μεταφορικά είναι όσο η αξία του για Ελλάδα! Οπότε αν κάποιος ψηθεί για το “mod”, να μοιραστούμε τα μεταφορικά ε; Μην με ξεχάσετε!  cool hmm  [ Και 3-4 να πάρεις τα μεταφορικά μένουν ίδια ]


Επιτέλους! Σήμερα έπιασα στα χέρια μου μετά από αναμονή 10+ ημερών το πολυπόθητο Advent! Έβγαλα μερικές φωτογραφίες απ’ το άνοιγμα του λιλιπούτιου νέου φίλου μου και σας τις παραθέτω. Kάνω και σεφτέ στο netbook αφού το παρόν entry το έγραψα στο Advent & εδώ έκανα την επεξεργασία φωτογραφιών μέσω του Paint.NET!

imageimageimageimageimage

imageimageimageimageimage


image
Γιατί; Μόλις πήρα το δικό μου Advent προσφορά για παραγγελίες μέσω Internet για το Advent με κόστος 299€;! Τι έκανα και με χτυπάνε έτσι όλα τα e-shops?

Anyway, απλά superb deal at the moment!!! Τσεκάρετε την σελίδα στα ElectroWorld και αφήστε με να κλάψω!  shut eye  [ “Σιγά μην κλάψω... σιγά μην φοβηθω...” ]

Y.Γ.: Μην ξεχνάμε: Advent 4211 = MSI Wind U100 με απλά διαφορετικό από πλευράς χρωμάτων case & απουσία του “sleeve” που έχει στο πακέτο του το Wind.


image
Στις 3 το πρωί τα Multirama αποφάσισαν να βγάλουν στον αέρα το νέο τους site! Εντελώς διαφορετική εμφάνιση όπως βλέπουμε με περισσότερο “χώρο” για παρουσίαση προϊόντων αλλά και προσφορών μέσω του τεράστιου banner space στην κεντρική σελίδα. Μέχρι στιγμής έχει προστεθεί η πλειονότητα των προϊόντων όπως παρατηρώ αλλά μερικά είναι λειψά ή δεν έχει ολοκληρωθεί η παραμετροποίηση τους.

Επιπλέον τα τετράγωνα banners στις sidebars δεν οδηγούν πουθενά – όπως και τα links του footer για την ώρα – αλλά φαντάζομαι θα διορθωθούν. Κάποιος κάνει υπερωρίες βραδιάτικα αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν ολοκλήρωναν το site σε κάποιον dev server και να κάνουν την μεταφορά τσακ-μπαμ!  confused

Ξεχωρίζω την δυνατότητα Build2Order [ αν και μένει να δούμε την λειτουργικότητα της ], το πακέτο Support plus που λογικά θα προσφέρει έξτρα υπηρεσίες υποστήριξης αλλά και το Xtrema PC που αναφέρεται ως “Το καλύτερο Game PC”!

Στα αρνητικά με μια πρώτη ματιά, στο listing των προϊόντων, οι εικόνες αυτών δεν είναι “clickable” κάτι που είναι σπαστικό, ενώ στην σελίδα του κάθε προϊόντος τα ajax tabs για διαφορετικές πληροφορίες [ πακέτα προσφορών, στην ίδια τιμή, περιγραφές κ.α. ] είναι λίγο κουλά, με την έννοια ότι για να δεις την περιγραφή του προϊόντος πρέπει να “εξασκήσεις” λίγο το μάτι σου ώστε να πετύχει το tab χαμηλά! Επίσης, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ SEARCHlong face Πολλές ατέλειες νομίζω που “χαλάνε” την νέα εικόνα! Ελπίζω να έχουν διορθωθεί τα πράγματα μέχρι το πρωί!

Στα των netbooks – favorite issue lately -: Προστέθηκε το original MSI Wind στην τιμή των 399€ [ πιο φθηνό μέχρι στιγμής ] και εξαφανίστηκε το Multirama HT-Force στην λευκή έκδοση, αλλά εμφανίστηκε στην μαύρη! wtf, παίζουν με τα χρώματα ή παράγγειλαν περιορισμένες ποσότητες απ’ την MSI? [ μην ξεχνάμε, είναι rebranded Wind! ]

Anyway, καλή κίνηση αλλά θα δούμε αύριο πως θα εξελιχθεί το νέο multirama.gr  raspberry


image Το σκηνικό: Εσείς, το αγαπημένο σας laptop… και; Τι λείπει;

Κάτι σαν το CushTop της Belkin, για να ολοκληρωθεί η “μαγευτική” εικόνα! Ένα “μαξιλαράκι” που επιτρέπει την άνετη χρήση του laptop οπουδήποτε θέλετε να αράξετε! Προϊόν πολύ καλής ποιότητας, αρκετά εργονομικό και με την έξυπνη θήκη στην μέση, για το καλώδιο εν ώρα χρήσης η για παρελκόμενα [ π.χ. mouse ] όταν δεν το χρησιμοποιούμε.

Υποστηρίζει laptops μεγέθους 15.4” & 17” αλλά θα ήθελα και μια μικρότερη έκδοση… Ναι, για ένα μικρό netbook των 10”! Ίσως δεν έχει πρόβλημα βέβαια και με αυτά τα μεγέθη αλλά δεν μπορώ να το ξέρω… Μήπως το έχει κανένας ήδη να μας πει;

Αν και έψαξα αρκετά, οι επίσημοι retailers της Belkin, όπως Πλαίσιο, Κωτσόβολος και Multirama δεν το διαθέτουν και οι 2 εναπομείναντες, Fnac & Mediamarkt δεν διαθέτουν online shop/catalog!  confused [ Ok, το FNAC κάτι κάνει, αλλά στα αξεσουάρ είναι λίγο συνοπτικός ]

Αλλά την αναζήτηση μέσω Skroutz τα αποτελέσματα ήρθαν: 8 συνολικά e-shops διαθέτουν την συγκεκριμένη βάση σε διαφορετικά χρώματα [ αν και εγώ γουστάρω τρελά την Silver της φωτογραφίας! ] και με τιμές από 29.54 εώς 49.31 ευρώ!

Πάντως θα δοκιμάσω σύντομα να κάνω μια βόλτα από Mediamarkt ή/και Fnac για να δω αν το διαθέτουν… ή αν πάει κάποιος από εσάς ας το αναζητήσει! Να ξέρουμε…  tongue wink

  1. Σελίδες:
  2. 1
  3. 2
  4. 3

Copyright © 2006-2024 netfreaks.gr • All Rights Reserved • Powered by Wordpress • Design by Gerasimos Tsiamalos • seamless Hosting by Cityhost