netfreaks.gr | internet crossroad


image
Το διάβασα στον φίλτατο internetakia πριν λίγο και ακολούθησε και το διάβασμα του original post. Κάνει μία παύση λέει για τον Φεβρουάριο επειδή κάποιος τον έφτυσε στο Μόναχο και στο παρελθόν είχε απειληθεί ο ίδιος και η οικογένεια του, οπότε θέλει ένα διάλλειμα βρε αδερφέ να δει τι θα κάνει.

So? Δεν ξέρει ο Michael Arrogant [ του ταιριάζει περισσότερο σαν επώνυμο ] ότι τίποτα σε αυτή την ζωή δεν έρχεται δίχως επιπτώσεις; Καταδικάζω φυσικά τις απειλές για την σωματική ακεραιότητα του ίδιου και της οικογένειας του αλλά όπως έστρωσε, ας κοιμηθεί.

Και είχα στην to-do list μου να γράψω περί Arrington όταν κλαψούριζε για τα ποσοστά που παίρνει απ’ τα διαφημιστικά deals που ο ίδιος [ ή έστω η CEO που έχει προσλάβει ] έχει εγκρίνει. ΟΚ, professional blogger και πράσινα άλογα, αλλά υπήρχε η αγορά και πριν απ’ το TechCrunch, αν δεν σ’ αρέσει το deal σου, πάρε τα μπογαλάκια σου και τράβα άλλου. Stop bitching και μην χρησιμοποιείς την “δύναμη” που σου δίνει η δημοτικότητα του blog σου για να δυσφημίσεις μια εταιρία με την οποία υπέγραψες την συμφωνία που υπάρχει!

Δεν “χάνουμε” και κανέναν εξαίρετο blogger. Το είπα και στο προηγουμένο άρθρο ότι δεν τον συμπαθώ [ ούτε τους κλώνους του ] και το ξαναλέω! Είναι αισχρός πλέον ο τρόπος γραφής του και κάλυψης των γεγονότων… Πολύ καλύτερο blogging κάνουν οι υπάλληλοι του. Και δεν το λέω μόνο εγώ. Σε κάθε ηλίθιο post που γράφει δέχεται εκατοντάδες επιθέσεις.

Καλές διακοπές Mr. Arrogant, να μας γράφεις. [ ή όχι...  raspberry ]


image Τον Arrington δεν τον πολυσυμπαθώ. Μου την δίνει αρκετές φορές με το εγώ του [ υπάρχει και Έλληνας copier ]  αλλά αυτό είναι άλλο θέμα…
Τώρα είναι η ώρα του TechCrunch Tablet ή αλλιώς CrunchPad, ενος απλού και ευέλικτου [ net ] Tablet που οραματίστηκε το καλοκαίρι ο Μιχαλάκης [ Michael? ] και μετά το πρωτότυπο Α που ίσως απογοήτευσε κάποιους, έρχεται το Prototype B να δώσει νέα πνοή στο in-progress project.

Σίγουρα έξυπνη ιδέα, αλλά ακόμα πιο έξυπνο το “άνοιγμα” στον κόσμο για ιδέες & βοήθεια… Ότι εισακούστηκαν πολλοί είναι καταπληκτικό γιατί δημιουργείται ένα προϊόν που σίγουρα θα βρει κοινό… βέβαια απ’ την άλλη, πολλοί έδωσαν δωρεάν τις ιδέες τους και δεν νομίζω να λάβουν ούτε credit! rolleyes

Διάβασε την συνέχεια »


image
Δεν ξέρω που ποντάρουν τα Ελληνικά e-shops και έχουν τόσο παραμελημένο το κομμάτι build to order, δηλαδή έναν βοηθό για δημιουργία σύνθεσης βάσει του γούστου μας. Υποθέτω, στο να “φοβίσουν” τον μέσο χρήστη ώστε να προτιμήσει κάποια έτοιμη super wow σύνθεση που κατά κανόνα συνήθως έχει, είτε “σκάρτα” ορισμένα components, είτε έναν πολυδιαφημισμένο π.χ. επεξεργαστή πάνω στην πιο low low low budget μητρική!

Θα ασχοληθώ με 3 μεγάλα και γνωστά e-shops: Εshop.gr, Πλαίσιο & Multirama. Και τα τρία προσφέρουν αυτή την δυνατότητα. Και τα τρία όμως έχουν κάνει παρόμοια λάθη με αποτέλεσμα είτε να μην μπορείς καν να αξιοποιήσεις αυτή την λειτουργία, είτε να βγεις μπερδεμένος μετά από το ψάξιμο…

Διάβασε την συνέχεια »


image Αν δεν ήταν ο vrypan σίγουρα δεν θα είχα πάρει χαμπάρι το Cosmicsoda. Πάλι καλά που με “τροφοδότησε” και ανακάλυψα αυτή την πολύ καλή Ελληνική προσπάθεια! Με ένα funky site και πανέμορφα t-shirts είναι δύσκολο να μην μπεις στο Cosmic “κλίμα”.

Ομολογώ όμως ότι πέραν των σχεδίων – ναι, αυτά κάνουν τα t-shirts να αξίζουν/ξεχωρίζουν – με εντυπωσίασε η ποιότητα που συνάντησα στα tees του Cosmicsoda! Πολύ καλό – ιδιαίτερο ύφασμα, τρομερή γραμμή και γενικότερα ένα concept που ξεφεύγει απ’ τα *US standards* με την έννοια ενός απλού τυποποιημένου t-shirt με μία όμορφη/έξυπνη/οτιδήποτε στάμπα!

Στα αρνητικά [ για μένα ] είναι ότι λόγω του target group [ USA ] οι τιμές αναγράφονται σε $ [ ποoooλύ χαμηλές για τέτοια ποιότητα! ] και οι διαστάσεις σε ίντσες. Μου “χτύπησε” λίγο άσχημα και το γεγονός ότι άργησαν να έρθουν [ ΕΛΤΑ powah ] αλλά είμαι σίγουρος ότι απλά έπεσα στην περίπτωση. Απ’ την άλλη όμως, ο Δημήτρης [ the Cosmic dude! ] είναι ένα γαμάτο παιδί με πολύ όρεξη, που άκουσε κάθε “παράπονο” μου.

Διάβασε την συνέχεια »


image Πέντε geeky πηγές για να δημιουργήσουν ένα mashup project που περιλαμβάνει ότι πιο “πολυσυζητημένο” αυτή την στιγμή στο web…
Digg, reddit, delicious, hackernews & yahoo buzz αποτελούν την βάση για ένα μωσαϊκό ειδήσεων που σίγουρα θα περιέχει κάτι που να σας ενδιαφέρει. Meet oursignal.com!

Αν όχι, ίσως σε 15 λεπτά που ανανεώνεται η σελίδα να έχει ανέβει ένα νέο story… Μεγαλύτερο box, σημαίνει + μεγαλύτερο buzz, ενώ τα χρώματα συμβολίζουν την τάση της ιστορίας! [ warmer = rising, cooler = well, dropping!  raspberry ]

Σημαντικό βοήθημα στις ιστορίες στον “πάτο” της σελίδας [ που είναι “τόσο δα!”  blank stare  ] παίζουν τα tool-tips με τα οποία βλέπεις ένα preview του τίτλου μαζί με ένα screenshot… Βέβαια, αυτό απενεργοποιείται μέσα από τα preferences. [ really, why would you do that?! ]

Τα ίδια cookie based preferences έχουν ακόμα 2 μικρές ρυθμίσεις σε περίπτωση που θέλετε να τις δοκιμάσετε… smile

Well, ώρα για refresh, πάω να διαβάσω τίποτα!


msi wind battery Well… μην το σκέφτεσαι από Ελλάδα! Κι αυτό γιατί στην καλύτερη περίπτωση [ για 6 cells μιλάμε ] θα σου βγει ~100€! Να ‘ναι καλά οι φίλοι μας οι Άγγλοι που πάντα έχουν κάτι σε καλή τιμή και τώρα με την χαμηλή ισοτιμία, συμφέρουν!

Αναφέρομαι σε κατόχους ενός εκ των MSI Wind [ U100 ] / Advent 4211 / LG X110 / Multirama-HT Xpress Book [ αυτό με τον Atom ε; το Wind clone ] ή όποιο άλλο netbook που η μπαταρία του αναφέρει κάποιον από αυτούς τους κωδικούς: BTY-S11, BTY-S12, TX2-RTL8187SE, 6317A-RTL8187SE, 14L-MS6837D1, 3715A-MS6837D1

Οι μπαταρίες με μεγαλύτερη χωρητικότητα παίζουν σε πολλές “εκδόσεις”. Στις 6 κυψέλες κυρίως συναντάμε χωρητικότητα 4400, 4800 & 5200! Φυσικά, όσο μεγαλύτερη χωρητικότητα, τόσο το καλύτερο. Υπάρχουν βέβαια και με τις 9 κυψέλες που η χωρητικότητα ανέρχεται στα 7200mAh!

Διάβασε την συνέχεια »


image
Όχι ότι φταίει η Google… μάλλον οι πεινασμένες δισκογραφικές περισσότερο που δεν καταλαβαίνουν πότε κάτι που ανεβάζει ένας χρήστης επειδή το γουστάρει είναι κάτι για τα συμφέροντα του καλλιτέχνη που “προστατεύουν”…

Σίγουρα θα υπάρξουν δύο χαμένοι. Το YouTube και ορισμένοι καλλιτέχνες… οι χρήστες απ’ την άλλη θα βρουν άλλους τρόπους να χαζέψουν κάποιο video clip.

Σε λίγα χρόνια θα σφυρίζω κάποιο tune και θα πετάγεται κάποιος και θα μου ζητάει να πληρώσω… έλεος!  angry


image Φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι έχετε ήδη ακούσει/διαβάσει για το νέο προϊόν της Palm, το μικρό και θαυματουργό Pre που παρουσιάστηκε στην Consumer Electronics Show (CES) 2009.

Ένα έξυπνο κινητό που ήδη έχει αποκτήσει φανατικούς οπαδούς. Ανήκει στην κατηγορία των Sliders, αν και χάρη στην καταπληκτική του [multi] Touch screen των 3.1” με πολύ καλή απόδοση σε διάφορες συνθήκες φωτισμού δεν θα χρειαστεί να ανοιχθεί, παρά μόνο για να αξιοποιηθεί το QWERTY keyboard.

Πρέπει να πω πως το design του Pre με έχει εντυπωσιάσει. Συνδυάζει πανέμορφες καμπύλες, με μικρό μέγεθος και καταπληκτικό UI! Διαθέτει ενσωματωμένη μνήμη 8GB, GPS, Bluetooth 2.1, WiFi 802.11 b/g, MicroUSB connector, κάμερα 3MP, αφαιρούμενη μπαταρία και φυσικά το πολλά υποσχόμενο – linux based – webOS που δίνει στο Palm Pre άλλη αξία…

Διάβασε την συνέχεια »


image …Και ελπίζω να γίνουν πολλά περισσότερα! Μέσα απ’ το blogging γνώρισα μερικούς ιδιαίτερα ξεχωριστούς ανθρώπους αλλά ήρθα σε επαφή με πολλούς περισσότερους & ελπίζω κάποιους από αυτούς να γνωρίσω στο μέλλον. Δεν θυμάμαι πως μου ήρθε εκείνη την πρωτοχρονιά του 2006 να αξιοποιήσω το netfreaks.gr ως blog αλλά χαίρομαι ιδιαιτέρως που το έπραξα.  cheese

Ένα μικρό “δώρο” από μένα για μένα, είναι η δημιουργία μαύρων stickers [ thanks dad raspberry ] με το λογότυπο του netfreaks.gr με πρώτο αποδέκτη το netbook μου – στην θέση του Advent logo.  wink [ photo soon! ]

Κάτι σαν δεύτερη πρωτοχρονιά… Happy birthday netfreaks.gr kiddo!  smile   


Freescale logo Ένα μικρό netbook με 150€; [ $199 ] Πραγματικά πολύ καλή τιμή… αλλά τι θυσιάζει; Αυτό θα το δούμε μέσα στους επόμενους μήνες, καθώς στην επερχόμενη CES, η Freescale θα παρουσιάσει demo netbook βασισμένο στο ARM Cortex A8-based chip που έχει αναπτύξει.

Πακέτο θα πηγαίνει και ο i.Mx515 επεξεργαστής της ίδιας εταιρίας που όπως η ίδια υποστηρίζει, θα έχει καλύτερη διαχείρηση όσον αφορά την ενέργεια, άρα και μεγαλύτερο battery life!

O συγκεκριμένος επεξεργαστής, συγχρονίζει στο 1Ghz, με δυνατότητα να “πέφτει” στα 600Mhz μέσω των ενσωματωμένων power management features του chipset ]. Λίγο θα πουν κάποιοι, αλλά είναι αρκετά νομίζω αποκλειστικά για browsing! Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος επεξεργαστής δεν έχει ανάγκη ανεμιστήρα η heat sink!

Διάβασε την συνέχεια »

  1. Σελίδες:
  2. 1
  3. 2

Copyright © 2006-2024 netfreaks.gr • All Rights Reserved • Powered by Wordpress • Design by Gerasimos Tsiamalos • seamless Hosting by Cityhost