netfreaks.gr | internet crossroad


image
Η Google επενδύει αρκετά στα προϊόντα της. Και δεν εννοώ λεφτά, επενδύει χρόνο και ιδέες για να τα κάνει καλύτερα. Και μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο είναι να προσελκύσει τους χρήστες να μάθουν τα προϊόντα και να “ξεκλειδώσουν” το 100% της δυναμικής τους.

Πάνω σε αυτό το σκεπτικό στήθηκε το Gmail Tips που χωρίζεται σε 4 “παιχνιδιάρικες” κατηγορίες περιλαμβάνοντας tips ανάλογης δυσκολίας [ ή χρόνου για την ενσωμάτωση τους στην καθημερινότητα μας ] με πρωταγωνιστή έναν ninja. Κάθε επίπεδο έχει την δική του ονομασία βασισμένο σε αυτή την λογική και μπορεί κάποιοι να “είναι” Gmail masters ήδη, ενώ άλλοι [ όπως εγώ ] να γνωρίζουν – και να χρησιμοποιούν – αρκετά tips κάθε κατηγορίας οπότε η κατάταξη [ αν μπορώ να το πω έτσι ] να είναι λιγάκι δύσκολη.

Διάβασε την συνέχεια »


Viva Numbers
Αρχές Ιουνίου ξεκίνησα να δοκιμάζω την νέα υπηρεσία Viva Numbers για να δω κι εγώ προς τι ο ντόρος.

Το Viva Numbers κατάφερε να με κερδίσει σε λιγότερο από 20 ημέρες. Το εκπληκτικό της υπόθεσης είναι η παροχή 4 υπηρεσιών μέσα από μία: VoIP, Fax2Mail, FollowMe & Voicemail. Η “βάση” είναι το Viva Number όπου σου επιτρέπει να έχεις δικό σου αριθμό μέσα σε 1-2 λεπτά, [ + δυνατότητα φορητότητας αριθμού ] αλλά το μπουκέτο υπηρεσιών καθώς και η ποιότητα τους είναι που το έκανε να με κερδίσει.

Αρχίζοντας απ’ τους αριθμούς, έχω την δυνατότητ�� να διαλέξω τον δικό μου που είτε θα είναι γεωγραφικός [ με πρόθεμα Αθήνας ή Θεσσαλονίκης ] είτε προσωπικός [ VoIP numbers ] που έχει το πρόθεμα 70, αλλά στην ουσία τα νούμερα είναι “700 700 XXXX” κάτι που τους καθιστά πολύ ελκυστικούς. Τέλος, οι αριθμοί για επιχειρήσεις με πρόθεμα 801 [ αστική χρέωση από όλη την Ελλάδα ] ή 800 [ χωρίς χρέωση από σταθερό ] καθώς και πολλές υπηρεσίες αποκλειστικά προς αυτές.

Στο καθεστώς αστικής χρέωσης για όλη την Ελλάδα υπάγονται και οι Προσωπικοί αριθμοί που έχουν θεσπιστεί απ’ την ΕΕΤΤ για VoIP χρήση και είναι ευρέως διαδεδομένοι στο εξωτερικό.

Οι χρεώσεις για τους αριθμούς ξεκινούν από 2€ / μήνα χωρίς καμία δέσμευση [ για τους γεωγραφικούς και προσωπικούς αριθμούς ] αλλά πέφτουν στο 1€ / μήνα για προπληρωμή 24 μηνών, εκτός αν αντί για τυχαία επιλογή, ζητηθεί συγκεκριμένος αριθμός όπου το κόστος για 24μηνή χρήση είναι στο 1,5€ / μήνα. Σαν πάγιο το βρίσκω πολύ χαμηλό, ειδικά για τους αριθμούς που επιλέγω εγώ. 1,5€ για έναν πανεύκολο αριθμό για τον οποίο εταιρίες θα σκότωναν;  wink

Το “ζουμί” πάντως βρίσκεται στις 4 υπηρεσίες που αναφέρω στην 2η παράγραφο. Αυτές κάνουν το Viva Numbers να ξεχωρίζει και τις δοκίμασα για σας πριν από εσάς. [ κάτι δεν μου κάθεται καλά σε αυτή την φράση, αλλά δεν βαριέσαι...  raspberry ]

Διάβασε την συνέχεια »


“Γιατί;” θα με ρωτήσεις. Θα προσπαθήσω να σε καλύψω παρακάτω.

Πως την είπαμε; Bing? Γιατί όχι Kumo που τόσο πολύ “έπαιξε” κατά την διάρκεια του development? Μήπως Ηοοκ? [ όπως Captain Hook ] Ακούστηκε κι αυτό… Φυσικά επειδή είναι “νέα υπηρεσία” έπρεπε να φύγει το “Live” από πάνω της, άσχετα αν στο Live search branding δώθηκαν εκκατομύρια για την εδραίωση του. Κι αυτό απέτυχε! Του χρόνου μήπως ψαχτούν για νέο όνομα;

Όταν μια εταιρία με τεράστια οικονομικά μεγέθη δεν ξέρει τι να διαλέξει από όνομα, τότε ήδη τα πράγματα είναι στραβά. Αν και είναι θέμα branding, πως απαξιώνεις το ήδη χρυσοπληρωμένο Live search brand? Σε δουλεία να βρισκόμαστε;

Αφού θα το χρυσοπληρώσεις κι αυτό. Με 80-100 εκκ. δολάρια για αρχή. Όχι για development βρε, για διαφήμιση. Και μετά; Πως θα κάνεις το Bing να χτυπάει στα ίσια την Google? Πως θα αξιοποιήσει η MS την νέα της υπηρεσία; Που δικιά της δεν είναι ακριβώς, καθώς πάγια τακτική είναι να εξαγοράζει, να τους βάζει δικό της καρτελάκι και στο τέλος να τα καταστρέφει μόνη της.

Διάβασε την συνέχεια »


image Τι χρειάζεται άραγε ένα e-shop για να είναι πετυχημένο σε μία εστιασμένη αγορά όπως αυτή των υποδημάτων;

Αρκούν οι εμπειρίες 28 ετών; Η αλυσίδα φυσικών καταστημάτων που αναπτυσσόταν παράλληλα και έχει κατακλύσει το νησί; [ 60 περίπου καταστήματα παρακαλώ, αρκετά σε συνεργασία - shop-in-shop - με την γνωστή αλυσίδα ρούχων Republic ] Μήπως μία ντουζίνα+ βραβείων, είτε για την ηλεκτρονική παρουσία, είτε για την φυσική με βάση την άψογη εξυπηρέτηση και τις τιμές;

Όλα τα παραπάνω χαρακτηρίζουν το Schuh Store. Με φιλοσοφία την προσφορά μοναδικών παπουτσιών σε καλές τιμές και γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση, τι άλλο θα περίμενε κανείς εκτός απ’ την επιτυχία;

Η ανακάλυψη έγινε τυχαία πριν από μήνες μέσω του Republic και με τράβηξαν αμέσως οι καλές τιμές και η μεγάλη γκάμα προϊόντων, άσχετα αν το e-shop τους δεν μπορεί να χαρακτηριστεί το πιο *γαμάτο*, ή έστω σωστά στημένο, εκπληρώνει τον ρόλο του.

Από Converse, Nike, Puma και Adidas, μέχρι Hush Puppies, Fred Perry, K-swiss & Diesel! Υπάρχει ακόμα και η ομώνυμη Schuh brand που δείχνει αρκετά καλής ποιότητας [ αλλά όχι του γούστου μου  raspberry ]

Διάβασε την συνέχεια »


image Μια “μόδα” που μας έρχεται απ’ την Αγγλία. Οι μειοδοτικές δημοπρασίες του Bidster ξεκίνησαν και στην Ελλάδα με την συνεργασία της Lexitel [ Πήγασος ] και τολμώ να πω ότι με μία πρώτη ματιά δείχνουν αρκετά “εθιστικές”.

Ευκαιρίες δηλαδή για απόκτηση αγαθών στην μικρότερη δυνατή τιμή. Αλλά παίζουν κι άλλοι παράγοντες από πίσω καθώς το σύστημα είναι καλά στημένο για να βγάζει τα έξοδα του [ και κέρδη ] παρόλο που μπορεί να αγοράσεις ένα Laptop στο τέλος με 3€! Όμως… με τι πραγματικό κόστος;

Το Bidster το ανακάλυψα μέσω του σχετικού topic στο Freestuff.gr, αν και ο τίτλος ίσως να μην ήταν σύμφωνος με την εταιρία, καθώς στο FAQ της αναφέρει:

Το σύστημα της μειοδοτικής δημοπρασίας κατά το οποίο επιλέγεται η χαμηλότερη μοναδική προσφορά δεν είναι λοταρία ούτε κάποιο είδος τυχερού παιγνιδιού καθώς δεν εμπλέκεται πουθενά ο παράγοντας της τύχης.

Ο παράγοντας τύχη ίσως να μην εμπλέκεται άμεσα στο σύστημα μειοδοτικών δημοπρασιών, αλλά έμμεσα καθώς “χτυπάς” ένα προϊόν μαζί με πολλούς ακόμα χρήστες με σκοπό να πετύχεις ναι μεν, την χαμηλότερη τιμή, αλλά και αυτή να πρέπει να μην έχει προσφερθεί από άλλο χρήστη! Και το κόστος του κάθε bid είναι από 1€ εώς 2€, ανάλογα την αξία του αντικειμένου…

Διάβασε την συνέχεια »


image Lightning… ή πιο απλά η ενσωμάτωση του – όχι και τόσο γνωστού – Mozilla Sunbird στον Thunderbird για μία πλήρη εφαρμογή ημερολογίου και tasks στον αγαπημένο μου e-mail client.

To έχω ξαναπεί: Thunderbird rocks, αλλά για τους απαιτητικούς χρήστες το Lightning είναι το απαραίτητο extension για την πλήρη οργάνωση επικοινωνίας και υποχρεώσεων μέσα από ένα περιβάλλον εργασίας!

Tο συγκεκριμένο extension θεωρώ πως όχι απλά κάνει πιο ολοκληρωμένο τον Thunderbird αλλά και θέτει τις βάσεις για ακόμη καλύτερη χρήση του. Ο λόγος είναι τα add-ons που κυκλοφορούν και με την προσθήκη του Lightning γίνονται πλέον “διαθέσιμα”.

Μπορεί να μην είναι πολλά [ το ίδιο το extension δεν μετράει 1 χρόνο! ] και αρκετά απ’ αυτά να έχουν μαρκαριστεί ως experimental όμως διάλεξα 3 από αυτά ως τα πιο χρήσιμα.

Διάβασε την συνέχεια »


image
Τα PDF αρχεία είναι χρήσιμα, αλλά πολλές φορές σκοτώνουν τον browser, είτε με ένα πανέμορφο crash, είτε σηκώνοντας στα ύψη το memory usage του ήδη πεινασμένου για μνήμη Firefox.

Πρόσφατα δοκίμασα το PDF download, ένα addon που “αντικαθιστά” το γνωστό dialog του browser αλλά και τις τυχών ρυθμίσεις που έχει το site για τα PDF αρχεία. [ force open, force download ]

Έχοντας φτάσει σε μια ώριμη έκδοση [ 2.2.0.2 ] έχει να επιδείξει πάρα πολλά features:

  • Μετατροπή σελίδων σε PDF χωρίς την χρήση υπολογιστής ισχύς / μέσα απ’ το site τους, έτοιμο μετά για download! [ + PDF > HTML ]
  • Το dialog box που φαίνεται και παραπάνω με δυνατότητες ανάκτησης του PDF, την επιλογή να το ανοίξουμε απευθείας, να το δούμε ως HTML – όπως κάνει η Google – και τέλος να παρακάμψουμε το addon και να αφήσουμε τον FF να κάνει ότι ξέρει.
  • Ευελιξία! Δεκάδες ρυθμίσεις για να φέρουμε το addon στα μέτρα μας, από το πως θα “συμπεριφέρεται” πάντα, μέχρι το που θα ανοίγει το PDF [ in browser, default pdf reader κ.α. ] αλλά και ρυθμίσεις για κάθε main feature

Το μόνο “αρνητικό” που θα μπορούσα να του προσάψω είναι ότι σχετίζεται με εταιρία που “προωθεί” το εμπορικό της software για PDF μέσα απ’ το addon. Αλλά απ’ την στιγμή που το PDF download δουλεύει, ας κάνουν όσο promo θέλουν wink


image
Ο τίτλος θεωρώ πως αποκαλύπτει την χαρά μου για αυτό το βήμα. Κάτι που ξεκίνησε μέσα απ’ το Ελληνικό  και είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται η χώρα μας για να αξιοποιηθούν οι γνώσεις, τα μυαλά και οι πολλές ιδέες που υπάρχουν αλλά συνήθως μένουν στο συρτάρι ή αποτυγχάνουν λόγω παραγόντων άσχετων με το πόσο επαναστατική ήταν η ιδέα για το project!

Δεν θέλω να “ευλογήσω τα γένια μου” [ δεν έχω κιόλας!  raspberry ] αλλά στις 9 Φεβρουαρίου 2008 είχα γράψει το “Ελληνικά VC: τι λείπει;” και μέσα στις άκρες ήταν σαν να ζητούσα την δημιουργία του Open Fund!

Mόνο που αυτό που είχα στο μυαλό μου, το ξεπέρασε κατά πολύ – τουλάχιστον ως ξεκίνημα & βάσει των παρουσιάσεων – το νεοσύστατο Open Fund! Φέρνει κοντά τον Έλληνα Entrepreneur με τους επενδυτές αλλά προσθέτει στην εξίσωση δίκτυο συμβούλων αλλά και την διαχειριστική ομάδα του Open Fund με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα σύνολο ανθρώπων που αποκλείεται να “αφήσει” μία καλή ιδέα να αποτύχει!

Διάβασε την συνέχεια »


image Δεν μπορώ να θυμηθώ τον εαυτό μου να είμαι ξανά τόσο ενθουσιασμένος για κάποιο – upcoming – εναλλακτικό λειτουργικό σύστημα! Το Jolicloud το έχει καταφέρει, χωρίς να έχει να παρουσιάσει κάτι τόσο το συνταρακτικό, αλλά συμπληρώνοντας ένα “κενό” στον χώρο των netbooks απ’ την πλευρά του λογισμικού.

Πολλοί θα πουν ότι είναι κάτι σαν το Ubuntu Netbook Remix και ίσως να μην έχουν άδικο αφού το Jolicloud βασίζεται στο Ubuntu! Δεν υπάρχει λόγος να εφευρεθεί ο τροχός ξανά. raspberry

Αυτό που κάνει το Jolicloud να διαφέρει όμως απ’ τις netbook optimized linux distros είναι το interface του που ήδη μέσα σε έξι μήνες – που είδαμε το πρώτο screenshotβελτιώθηκε πάρα πολύ και δείχνει ιδανικό για τις οθόνες και τις αναλύσεις των netbooks.

Σήμερα μας αποκαλύφθηκαν πολλά περισσότερα μέσα από νέες φωτογραφίες απ’ το επίσημο Jolicloud Flickr Account αλλά και ένα ενδιαφέρον video απ’ το netbooknews.com.

Διάβασε την συνέχεια »


image
Επιτέλους! Κάτι που ήταν διαθέσιμο στους Mac users απ’ τον Ιανουάριο έρχεται και στα Windows. Στην τελευταία beta [ 4.1 ] προστέθηκαν πολλά νέα features με σημαντικότερο όλων το Screen Sharing ώστε να δείχνουμε στον συνομιλητή μας ακριβώς τι βλέπουμε.

Οι δυνατότητες ενός τέτοιου feature μέσα σε μία τόσο διαδεδομένη εφαρμογή είναι πολλές και νομίζω ότι αυτό το release το χρειαζόταν το Skype για να πάρει λίγο τα “πάνω” του! Πολύ θετική η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε Full Screen sharing ή συγκεκριμένου κομματιού της οθόνης που λειτουργεί “on-the-fly” άψογα ενημερώνοντας την εικόνα που βλέπει ο …απέναντι. Μία δοκιμή με τον Θάνο [ κι ας μην είχε ο ίδιος την beta έκδοση ] με έπεισε πως το νέο feature δουλεύει σωστά και ανοίγονται νέοι δρόμοι συνεργασίας εξ αποστάσεως! [ ή άλλων πολλών χρήσεων ]

Πέραν του Screen sharing όμως, στην νέα έκδοση έρχονται: Υπενθυμίσεις γενεθλίων, δυνατότητα αποστολής “contact card” σε άλλο Skype user, Contacts import από διάφορα άλλα networks [ π.χ. Gmail, Windows Live ] και διάφορα bug fixes που βελτιώνουν εκτός των αυτονόητων [ ήχο & βίντεο ] και την γενικότερη απόδοση της εφαρμογής.

Get your 4.1 Beta!


Copyright © 2006-2023 netfreaks.gr • All Rights Reserved • Powered by Wordpress • Design by Gerasimos Tsiamalos • seamless Hosting by Cityhost