netfreaks.gr | internet crossroad


image
Η ΕΕΤΤ το ονόμασε “Γεωγραφικό Σύστημα Ευρυζωνικότητας”, ένα σημαντικό εργαλείο, που θα μπορούσε να υλοποιηθεί καλύτερα, τουλάχιστον σε ορισμένα σημεία όπου φαίνεται προχειρότητα. Αυτό είναι καθαρά δική μου άποψη, δεν χρειάζονται θαύματα για μερικές βελτιώσεις.

Στον νέο αυτό χώρο πληροφοριών που από τις 24 Αυγούστου βρίσκεται στον “αέρα” μπορεί ο κάθε πολίτης να λάβει πληροφορίες σχετικά με την παροχή ευρυζωνικότητας σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια αλλά και πληροφορίες και στοιχεία για την σύνδεση του. Βάσει του δελτίου τύπου της Επιτροπής, η κύρια λειτουργία του κόμβου είναι η παροχή διαγνωστικών εργαλείων για τον καταναλωτή σε συνεργασία με το Measurement Lab Partnership, Planet Lab Consortium & το ΕΔET.

Μπορεί να είμαστε πίσω σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη – ακόμα και τώρα – στην ποιότητα των υπηρεσιών αλλά και στις υποδομές [ προς πάροχους αλλά και καταναλωτές ] αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ένα τέτοιο εργαλείο δεν είναι καλοδεχούμενο.

Το πρώτο ευλογό ερώτημα τίθεται σχετικά με την διεύθυνση της “βιτρίνας” του κόμβου, που είναι ο Γεωγραφικός χάρτης. Τόσο πολύ “κοστίζει” ένα ποταπό subdomain που να προσφέρει ένα μικρό και εύκολο URL αντί του “http://mapsrv1.terra.gr/eettutilities/map.aspx”?  surprised

Διάβασε την συνέχεια »


image
Είχα καιρό να κάνω post και ομολογώ πως μου έλειψε. Το Audiko μπήκε “εμβόλιμο” σε αυτά που προετοίμαζα, όπως ακριβώς και το iPhone 3G S! [ νέο κινητό μετά από 2.5 χρόνια!  cheese ]

Μάλλον πρέπει να μπω στο θέμα όμως. Ο τίτλος δεν αφήνει κάτι κρυφό σχετικά με την χρησιμότητα του Audiko. Δημιουργεί ringtones, εύκολα και γρήγορα, σε πολλαπλά formats, συμβατά με το 99% των κινητών που υπάρχουν.

mp3 για τα περισσότερα που υπάρχουν, amr για τα παλιά μοντέλα και m4r για το iPhone του οποίου οι χρήστες έχουν ακόμα και ειδικό site για πρόσβαση μέσω της συσκευής και δημιουργίας ringtone με “ένα κλικ”.

Κύριο “όπλο” του είναι μία Flash εφαρμογή που αναλαμβάνει την αποθήκευση του τραγουδιού στους S3 servers του Amazon, είτε μέσω απευθείας upload, είτε από σύνδεσμο που δίνει ο χρήστης. Μετά το ανέβασμα, έρχεται η ώρα του μονταρίσματος του ήχου κλήσης. Εύκολη υπόθεση, με οριοθέτηση της επιθυμητής περιοχής και δυνατότητα μεταφορά του μαρκαρίσματος σε οποιοδήποτε σημείο του τραγουδιού [+ δυνατότητα Fade in ή/και Fade out ]. Δεν λείπει βέβαια και η επισήμανση για το όριο που έχουν τα iPhone – στον παραδοσιακό τρόπο μεταφοράς μέσω iTunes – για τα ringtones.

Διάβασε την συνέχεια »


image Η BitTorrent Inc. [ μην ξεχνάμε, έχει εξαγοράσει το μTorrent ] έβγαλε στην φορά την Beta της έκδοσης 2.0 του πιο γνωστού bittorrent client!

Παρόλο που δεν υπάρχουν μεγάλες αλλαγές στο UI, οι βελτιώσεις που έχουν γίνει είναι πάρα πολλές, είτε διορθώνοντας bugs, είτε με νέα μικρά & μεγάλα features.

Πιο σημαντική απ’ όλες τις προσθήκες, αυτή της πολύ καλύτερης υποστήριξης/εξέλιξης του πρωτοκόλου uTP [ UDP based ] που επιτέλους προσθέτει τον δημοφιλή client στην λίστα αυτών που υποστηρίζουν UDP trackers.

Θα μπορούσα να κάνω μια τεχνική ανάλυση, αλλά πάντα με μπέρδευαν τα θεωρητικά των πρωτοκόλλων μεταφοράς δεδομένων θα μείνω στο ζουμί: Η χρήση UPD trackers εν αντιθέσι με τους HTTP ( over TCP ) trackers κάνει την ζωή του τελικού χρήστη “καλύτερη” γιατί δεν υπάρχει conflict με τις υπόλοιπες εφαρμογές που “ζητούν” traffic απ’ την γραμμή μέσω HTTP. Και στο 95% των περιπτώσεων μία τέτοια εφαρμογή είναι ένας browser!

Ήδη 400.000 beta testers χρησιμοποιούν το uTP protocol και ελπίζω με την επίσημη διάθεση της έκδοσης 2.0 [ αναμένεται σε λίγες μέρες ] να πολλαπλασιαστούν, ώστε να ακολουθήσουν και οι trackers και το browsing ταυτόχρονα με μεγάλα downloads να πηγαίνει πλέον καλύτερα!

Διάβασε την συνέχεια »


Copyright © 2006-2023 netfreaks.gr • All Rights Reserved • Powered by Wordpress • Design by Gerasimos Tsiamalos • seamless Hosting by Cityhost