netfreaks.gr | internet crossroad


Πάντα ήθελα να μπορώ να μάθω για οτιδήποτε μου κεντρίσει το ενδιαφέρον. Το Google είναι φίλος μας, αλλά μερικές φορές επιστρέφει ό,τι θέλει αποτελέσματα, γι’ αυτό και πάντα έχω την “καβάτζα” μου που περιέχει επιλεγμένα sites/communities για να μου λύσουν την Χ απορία ή καταλάβω την Υ διαδικασία.

Η δομή του περιεχομένου είναι που το κάνει εύκολα προσβάσιμο. Και φυσικά το κατά πόσο καλά έχει αναλυθεί παίζει μεγάλο ρόλο. Γι’ αυτό σε πολλές περιπτώσεις η γνώση που παρέχουν τα “επιλεγμένα” είναι υπερπολύτιμη!

Πρώτο, καλύτερο & εκτός συναγωνισμού: Academic Earth

Φυσικά εκτός συναγωνισμού… αφού μέσω του Academic Earth μπορείς να παρακολουθήσεις μαθήματα από κορυφαίους καθηγητές μερικών εκ των καλύτερων πανεπιστημίων της Αμερικής. Τζάμπα. Απ’ τον καναπέ σου.

Για οτιδήποτε σου κάνει όρεξη, από Ψυχολογία και Φιλοσοφία, μέχρι Επιχειρηματικότητα και Πληροφορική. Τα videos χωρίζονται σε κανονικά μαθήματα [ full courses με πολλά lectures ] ή Guest lectures από κορυφαίους στο χώρο τους επιστήμονες.

Και για να μην κουραζόμαστε, υπάρχουν μέχρι και θεματικές playlistssmile

Διάβασε την συνέχεια »


image
Άργησα λίγο και αντί για πρωϊ βγήκαν μεσημέρι, αλλά σημασία έχει ότι έχουμε τους 5 τυχερούς που θα λάβουν από ένα t-shirt!

Βάσει σειράς που βγήκαν οι αριθμοί από το random.org οι νικητές είναι: @ngel [ 11007 ], DrTeddy [ 11004 ], ελένη.τ [ 11006 ], apas [ 11035 ] και Kiriakos [ 11038 ].

Congrats to the winners & ευχαριστώ όλους όσους συμμετείχαν.


Η Google ανακοίνωσε το “δικό” της Public DNS, την δυνατότητα δηλαδή τα domains που επισκεπτόμαστε να μεταφράζονται από hostnames σε IPs μέσω του δικού της δικτύου. Δεν σκοπεύω να μπω σε λεπτομέρειες για το τι είναι DNS εδώ, υπάρχουν ήδη οι πληροφορίες.

Για καλό ή κακό; Θα σε γελάσω. Σίγουρα όμως είναι ένα ακόμη βήμα στην προσπάθεια της Google να “διαχειριστει” [ τα quotes καλύπτουν και τους μεν και τους δε ] και να οργανώσει προς όφελος των χρηστών [ Google says ] τον τεράστιο όγκο πληροφοριών του διαδικτύου.

Κι ας ορίζει στο FAQ ότι δεν συλλέγει προσωπικά δεδομένα, αλλά ότι η υπηρεσία βγήκε για να προσφέρει ταχύτητα και όχι να συσχετίσει τις προτιμήσεις των χρηστών με σερβίρισμα διαφημίσεων, εμένα για την ώρα δεν με πείθει ώστε να το χρησιμοποιήσω. Γιατί αυτό που θα καταφέρει η Google με την ευρεία χρήση της υπηρεσίας της, θα είναι ακόμα μεγαλύτερη συλλογή και κάποιων πολύτιμων δεδομένων [ όχι προσωπικών όπως ορίζει - για την ώρα τουλάχιστον - το privacy policy της υπηρεσίας ].

Και αυτό είναι σίγουρα δύναμη. Αλλά για εμάς τους Έλληνες και αρκετούς κατοίκων χωρών εκτός παρουσίας Google, βελτίωση ταχύτητας δεν σημαίνει σίγουρα. Αυτό διότι η Google δεν έχει DNS servers του Anycast network που χρησιμοποιεί για το Google Public DNS στις περιοχές μας, κάτι που μεγαλώνει το ping response άσχετα αν τα DNS responses θα είναι cached.

Το μόνο θετικό που μπορεί να αναγνωριστεί, θα είναι τα καλύτερα, σωστά responses σε σχέση με αυτά της DNS υπηρεσίας του εκάστοτε ISP που πολλές φορές είναι λανθασμένα, μπερδεμένα και “ανοιχτά” σε κακόβουλη χρήση. Αλλά και πάλι, αυτές οι λανθασμένες απαντήσεις του x,y DNS server επηρεάζουν τους χρήστες πολύ λίγο σε καθημερινή βάση.

Το μέλλον θα δείξει. Είναι μια υπηρεσία σε πειραματικό στάδιο και πραγματικά δεν απευθύνεται σε όλους. Αν κάνει το internet πιο γρήγορο; όχι. Πιο “Googleκεντρικό”; μάλλον…  wink


Copyright © 2006-2024 netfreaks.gr • All Rights Reserved • Powered by Wordpress • Design by Gerasimos Tsiamalos • seamless Hosting by Cityhost