netfreaks.gr | internet crossroad


image
Το νέο “trend” της χρονιάς που διανύουμε είναι τα Tablets. Αδιαμφισβήτητα μονοπωλούν και θα μονοπωλήσουν για καιρό ακόμα την επικαιρότητα.

Είναι αυτή η χρονιά τους; Μάλλον όχι, η επόμενη φαντάζει ως ιδανικότερη καθώς θα έχουν κυκλοφορήσει αρκετές συσκευές και η αγορά θα μπορεί να τα υποδεχθεί κατάλληλα. Όπως έγινε με τα netbooks. Περίπου. Σε μικρότερη κλίμακα φυσικά γιατί εδώ δεν μιλάμε για ένα small factor design προϊόντων μιας υπάρχουσας κατηγορίας [ όσο επαναστατικό κι αν ήταν ], αλλά για την αναγέννηση μιας κατηγορίας από τις στάχτες της!

Τα Tablets υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια όμως το μεν hardware ήταν πάντα ένα κλικ πίσω, το δε UI/OS/Software ήταν σχεδόν άχρηστο αφού δεν αξιοποιούσε τις δυνατότητες ενός τέτοιου μηχανήματος. Φυσικά και θα υπάρξει κατακλυσμός από νέες συσκευές, φαντάσου ότι ήδη υπάρχει μία λίστα με σχεδόν 50 tablets, slates or pads!

Πρωταγωνιστής της νέας αυτής μικρής επανάστασης είναι το iPad της Apple. Επειδή βγήκε πρώτο στον “αέρα” και θέτει βάσεις για τους επερχόμενους. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το iPad θα κατακτήσει την αγορά. Ήδη μία μικρή έρευνα της Retrevo παρουσιάζει ανησυχητικά αποτελέσματα, καθώς ένα μεγάλο ποσοστό του δείγματος, μετά την παρουσίαση του iPad, δεν φαίνεται να σκέφτεται την απόκτηση του. Οκ, το δείγμα δεν είναι αυτό που θα λέγαμε ικανοποιητικό και είναι νωρίς για τέτοιες κρίσεις, αλλά δείχνει μία άλφα τάση.

Διάβασε την συνέχεια »


image Με τις online υπηρεσίες που χρησιμοποιούμε να έχουν γίνει σημαντικό κομμάτι της ζωής μας, [ τουλάχιστον της διαδικτυακής... ] μία λύση ώστε να μπορούμε να έχουμε backup των δεδομένων μας κρίνεται απαραίτητη. Κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει χειροκίνητα, με scripts ή …απλά με το Backupify!

Μία αρκετά έξυπνη και χρήσιμη υπηρεσία που αποθηκεύει τα data μας στο Cloud [ και συγκεκριμένα στο Amazon S3 ] έναντι μικρού μηνιαίου αντιτίμου. Μέχρι στιγμής υποστηρίζει πλήρως 13 υπηρεσίες όπως Flickr, twitter, delicious, Gdocs, gmail, Facebook και πολλές άλλες με κάποιες από αυτές να είναι σε beta! Σύντομα θα προστεθεί υποστήριξη για Youtube, Xmarks, RSS Feeds και Tumblr.

Το μόνο που έπρεπε να κάνω είναι να δώσω είτε στοιχεία πρόσβασης για κάθε υπηρεσία, είτε – όπου υποστηρίζεται μέσω API – να δώσω πρόσβαση στο Backupify για να τραβήξει τα δεδομένα μου!

Super το γεγονός ότι υποστηρίζει πολλαπλά accounts άνα υπηρεσία, καθώς και ότι εάν το επιθυμείς σε ειδοποιεί όταν πραγματοποιηθεί το καθημερινό ή εβδομαδιαίο [ again your choice ] backup!

Σημαντικό: Όπως λέω και στον τίτλο, το Backupify χαρίζει λογαριασμούς μέχρι και αύριο, 15/02/2010! Και το sign-up είναι υπόθεση 1 λεπτού wink

06 Feb 10

Read it Later 2.0


image Σχεδόν πριν 10 μήνες, το είχα κατονομάσει ως το αγαπημένο μου addon για τον Firefox. Και μέσα σε αυτό το διάστημα, όχι μόνο δεν το καθαίρεσε κανένα άλλο από την κορυφή, αλλά έγινε και πολύ καλύτερο όσο περνούσαν τα updates.

Μέχρι που έφτασε στην έκδοση 2.0 και εξέπληξε ακόμα κι εμένα. Μπορεί αυτή η έκδοση να κυκλοφορεί από τα μέσα Δεκεμβρίου, όμως μέσα σ’ αυτούς τους 2 μήνες έμαθα πολύ καλύτερα τον βασιλιά των bookmarks για να τον παρουσιάσω πληρέστερα.

Ξεκινάμε από το interface. Σε σχέση με τις παλιότερες εκδόσεις; Η μέρα με την νύχτα! Όχι μόνο κορυφαίο οπτικά, “καθαρό” design όπως λένε τύποι σαν τον Γεράσιμο, αλλά και με περισσότερο βάρος στις επιθυμίες των χρηστών, αφού πολλές αλλαγές βασίστηκαν στο *δικό μας* input.

Φυσικά μαζί με τις αλλαγές στο interface του Firefox addon ήρθαν και αυτές στο iPhone app & στο website, από το οποίο μπορείς να κάνεις login για να δεις το reading list σου, με ότι browser ή συσκευή κι αν είσαι. Επιπροσθέτως, προστέθηκε υποστήριξη για Chrome, Android & Blackberry με τις εφαρμογές να έχουν δημιουργηθεί από διάφορους χρήστες.

Και πριν περάσω στα σημαντικά νέα features να αναφέρω ότι ο developer του Read it Later δουλεύει πλέον full time στο project. Όχι ότι σε ενδιαφέρει άμεσα, όμως σίγουρα θα μας φέρει βελτιώσεις στην εφαρμογή ακόμα πιο γρήγορα.

Ώρα για features…

 

Διάβασε την συνέχεια »


Copyright © 2006-2023 netfreaks.gr • All Rights Reserved • Powered by Wordpress • Design by Gerasimos Tsiamalos • seamless Hosting by Cityhost