netfreaks.gr | internet crossroad


image
Πόσο πιο απλό; Κλειδώνεις τον σημείο, εφαρμόζεις το αυτοκόλλητο πλαστικό και έχεις έτοιμο έναν λευκό πίνακα εκεί που βολεύει εσένα για να γράψεις και να σβήσεις όσες φορές θέλεις πάνω του. Κι όχι μόνο σε τοίχο, αλλά και σε γυάλινες επιφάνειες, χωρίς να χαλάσει το χρώμα του τοίχου!

Η ιδέα του Whiteyboard είναι επαναστατική και σίγουρα συμφέρει γιατί το κόστος είναι χαμηλό και επιτρέπει την αξιοποίηση πολλών “whiteyboards” σε ένα γραφείο. Ανάλογα με τις ανάγκες σου.

Τους είχα στο μάτι εδώ και αρκετό καιρό, για το δικό μας γραφείο καθώς σιχαίνομαι τους ακριβούς, χοντροκομμένους λευκούς πίνακες που κυκλοφορούν στο εμπόριο, που ακόμα και σε μικρές διαστάσεις είναι θεόβαροι!

Πλέον όμως το Whiteyboard έρχεται και στην Ελλάδα

Διάβασε την συνέχεια »


image
Όταν η Google δημιουργεί reports με στοιχεία, αυτά πάντα είναι ενδιαφέροντα. Έτσι και με το τελευταίο εργαλείο, όπως ανακοινώθηκε επίσημα στο Google blog και θα παρουσιάζει δεδομένα από αίτησεις κυβερνήσεων απ’ όλο τον κόσμο προς την Google πάνω σε χάρτη.

Στόχος της Google είναι να παρουσιάσει περισσότερη διαφάνεια στο πως χειρίζεται τέτοιες καταστάσεις, πάντα απαντώντας στις οργανώσεις προστασίας προσωπικών δεδομένων που αρκετά συχνά την κατηγορορούν [ και ίσως όχι άδικα ], και αναφέρουν συγκεκριμένα ότι “Περισσότερη διαφάνεια θα οδηγήγσει σε λιγότερη λογοκρισία”.

Και αυτά χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: “Data requests” & “Removal requests”. Η πρώτη κρίνω ότι είναι η πιο ενδιαφέρουσα  καθώς αφορά δεδομένα που ζητήθηκαν από την Google σχετικά με χρήστες. Η δεύτερη αφορά αιτήματα αφαίρεσης και αναλύεεται περισσότερο. Για παράδειγμα κατά πόσο η Google δέχτηκε της αιτήσεις, [ επί τοις εκατό ] καθώς και τι είδους αιτήσεις ήταν αυτές, youtube videos, διαφήμιση στο adwords ή ακόμα και Blogger data/accounts.

Αρκετά από αυτά έχουν δίπλα σε παρένθεση “court order” ώστε να ξεχωρίζουν ποιες αιτήσεις είναι απευθείας από τις κυβερνήσεις και ποιες μετά από δικαστική απόφαση.

Το χρονικό παράθυρο παρουσιάσης των δεδομένων είναι αρκετά μικρό για την ώρα, από την 1η Ιουλίου 2009 μέχρι την 31η Δεκεμβρίου και η Google τόνισε ότι αυτά θα ανανεώνονται σε εξάμηνη βάση.

Πρώτη σε requests η Βραζιλία, με Ηνωμένες πολιτείες και Αγγλία να ακολουθούν, χωρίς όμως την παρουσία της Κίνας καθώς αυτά τα δεδομένα κρίνονται κρατικά μυστικά [ ! ] και δεν επιτρέπεται να βγουν παραέξω. Φυσικά, αν ψάξεις για στοιχεία απ’ την Ελλάδα,  το ταμείο είναι μείον – για αυτή την περίοδο – όπως και της Τουρκίας, κάτι που μου προκαλεί εντύπωση!


image
Αν και αντίστοιχα desktop εργαλεία υπάρχουν πολλά, ειδικά για Linux, ένας browser based scanner ασύρματων δικτύων είναι κάτι παραπάνω από καλοδεχούμενος!

Το Meraki WiFi Stumbler, δημιούργημα της εταιρίας Meraki [ yeap, απ’ την δική μας λέξη ] που εξειδικεύεται στο στήσιμο ασύρματων δικτύων, είναι αρκετά απλό, γρήγορο και δωρεάν εργαλείο. Τρέχει μέσω Java Applet και κάνει μερικά δευτερόλεπτα να παρουσιάσει τα όλα δίκτυα που είναι γύρω μας, ανοιχτά ή όχι.

Διάβασε την συνέχεια »


image Ο πραγματικός “Θείος” είναι γεγονός! Εδώ και μερικούς μήνες, Ευρωπαίοι πολίτες αγοράζουν ό,τι τραβάει η όρεξη τους από οποιοδήποτε US e-shop σε συμφέρουσες τιμές.

Μέχρι τώρα υπήρχαν αντίστοιχες υπηρεσίες, αλλά πραγματικά μπροστά στο μπουκέτο υπηρεσιών του BundleBox δεν έχουν τύχη. Το δημιούργημα του Andre Schmidt [ νομίζω απλή συνωνυμία! ] – με παρελθόν στο eBay και στην Google – σου επιτρέπει να ψωνίζεις ότι επιθυμείς, προσφέροντας διευκολύνσεις σε κάθε βήμα της αγοράς.

Και πόσα θα μου “φάνε”;

Η εγγραφή είναι απολύτως δωρεάν, και αμέσως μετά το sign-in έχεις ένα πανέμορφο μήνυμα που αναφέρει την νέα σου πλήρη διεύθυνση στην Αμερική ώστε να την χρησιμοποιήσεις σε οποιαδήποτε αγορά σου! Εγώ ήδη θαυμάζω την διεύθυνση μου στο Kentucky…

Λιμπίζεσαι ήδη το iPad; Ξέρω… και που θα βρεις US Credit card η οποία είναι απαραίτητη για το Apple store; Κι εδώ το BundleBox σε βγάζει ασπροπρόσωπο με την υπηρεσία “Buy for me” που παρέχεται με ένα κόστος της τάξης του 10% επί της τιμής ( incl. shipping costs ), και κάνει τις αγορές για λογαριασμό σου.

Τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη όμως, καθώς πριν κάνεις τις αγορές σου, έχεις μία λεπτομερή προσφορά για καθετί!

Διάβασε την συνέχεια »


Το TeuxDeux ( προφέρεται “to-do” ) είναι μία από αυτές τις web apps που είναι τόσο minimal και έξυπνα υλοποιημένες που απλά, τις χαίρεσαι! Είτε το θέλεις για επαγγελματική χρήση, είτε για προσωπική, δείχνει ικανό να σου λύσει τα χέρια.

Το interface του είναι απλό και χρησιμοποιεί όσο AJAX χρειάζεται ώστε όλες οι κινήσεις να γίνονται χωρίς καμία καθυστέρηση. Έξυπνη μορφή εβδομαδιαίου ημερολογίου με λίστα των to-do items για κάθε ημέρα, τα οποία μεταφέρονται με ένα drag σε κάποια άλλη και μαρκάρονται ως done με ένα κλικ.

Plus: Το “someday bucket” για tasks που δεν έχουν προκαθορισμένη ημερομηνία, τα πλάνα για print.css ( must! ) και οι προγραμματισμένες εκδόσεις για Adobe AIR & iPhone. ( πληροφορίες από το έξυπνα γραμμένο FAQ )

Let the video talk!

Υ.Γ.: Βρήκες το “easter egg” σχετικά με το κρυμμένο edit?


Copyright © 2006-2023 netfreaks.gr • All Rights Reserved • Powered by Wordpress • Design by Gerasimos Tsiamalos • seamless Hosting by Cityhost