netfreaks.gr | internet crossroad

28 Jun 10

This is Athens.


image
Όλη η Αθήνα σε ένα photostream όπως αναφέρεται και στο ίδιο το site. Τι πανέξυπνη ιδέα για να δείξουμε τις ομορφιές της – πολλές φορές παρεξηγημένης – Αθήνας;

To Τhisisathens.org βγήκε στον αέρα πριν από μερικά λεπτά και ήδη μετράει 600+ φωτογραφίες , μερικές δε, πανέμορφες, να απεικονίζουν την Αθήνα που αγαπάμε.

Φωτογραφίες όλων των ειδών, από κάθε σημείο αυτής της τεράστιας πόλης συνθέτουν το καλύτερο δείγμα της Αθήνας για να το δείξουμε σε ολόκληρο τον κόσμο.

Δεν θα μπω σε πολλές λεπτομέρειες, το project δεν χωράει κριτική, είναι μία θετική και όμορφη κίνηση, that’s enough!

Και επειδή το περιεχόμενο βασίζεται σε όλους εμάς: εμπρός! Ανεβάστε, κάντε like, προωθήστε τις ομορφιές αυτές της πόλης.


image Και είναι ακόμα εδώ για να δώσει την μάχη του. Παρά το promotion του Chrome κυρίως απ’ τους “early adopters”, ο Firefox δεν τα πάει τόσο άσχημα όσο βγαίνει προς τα έξω και σύντομα θα ανακάμψει, μετά το καλοκαίρι όπου η 4η έκδοση θα του δώσει μια ευκαιρία να κερδίσει πίσω αρκετούς χρήστες.

Δεν τους έχασε ακριβώς όμως, καθώς ξέρω αρκετούς που μπορεί μεν να έχουν τον Google Chrome, αλλά συνεχίζουν να χρησιμοποιούν και τον Firefox, για διάφορους λόγους. O Firefox παραμένει – κι αυτό δεν πιστεύω πως θα αλλάξει – το κύριο όπλο των Web Developers.

Είναι εύκολο να γυρίσει κανείς την πλάτη του στον browser με σήμα το κόκκινο panda που έφερε επανάσταση στο πως εξερευνούμε το διαδίκτυο; Γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι αν δεν είχε ξεκινήσει το Phoenix Project – απ’ τα πρώτα ονόματα του FF – ο Internet Explorer θα ήταν ακόμα με ένα ποσοστό γύρω στο 85-90% συνεχίζοντας να δυσκολεύει, πρώτα την ζωή των web professionals και έπειτα την εμπειρία του browsing στους χρήστες. [ no addons, no party! ]

Διάβασε την συνέχεια »


image
Ένα θέμα που πραγματικά με έβαλε σε βαθιές σκέψεις. Πραγματικά πολυδιάστατο και σίγουρα θα επηρεάσει με τον τρόπο του το μέλλον τις online κοινωνικής δικτύωσης, θετικά ή αρνητικά.

Απ’ την μία τα βάζει με τον *γίγαντα* του χώρου, το Facebook – και κατ’ επέκταση με όλα τα όμοια centralized δίκτυα -, με ένα timing που καλύτερο δεν θα μπορούσε να υπάρξει, απ’ την άλλη όμως με τυχόν αποτυχία, [ define that! ] ίσως θέτει σε κίνδυνο παρόμοια μελλοντικά projects, ή ακόμα και γενικότερα την πίστη της μάζας προς το microfunding για τέτοιες προσπάθειες.

Πέρι τίνος πρόκεται;

To Diaspora* [ origin: Greek, διασπορά – “a scattering [of seeds]” ]  ακόμα δεν υπάρχει. Ή όχι; Οι 4 φοιτητές πίσω από το project ισχυρίζονται το αντίθετο: Το Diaspora* υπάρχει σε μια πρώιμη μορφή στους τοπικούς υπολογιστές τους και δουλεύει.

Ένα Decentralized Social Network. Δεν το πιασές; Αντί να στηρίζεται σε κάποιο κεντρικά διαχειριζόμενο δίκτυο θα αποτελείται από πολλά seeds [ κόμβους ] όπου θα τα τρέχουν οι ίδιοι οι χρήστες και αυτό θα επιτρέπει την πλήρη διαχείριση όλων των προσωπικών στοιχείων του καθενός.

Τουλάχιστον αυτή είναι η ιδέα. Πλήρης διαχείριση και έλεγχος των στοιχείων μας πάνω σε αυτό το peer2peer social network. Ίσως είναι δυσνόητο σαν φόρμουλα, αλλά σ’ αυτό φταίει η παρεξηγημένη p2p αρχιτεκτονική και οι σκέψεις που τη συνοδεύουν ότι είναι χρήσιμη μόνο για διαμοιρασμό – παράνομων – αρχείων.

Διάβασε την συνέχεια »


Copyright © 2006-2024 netfreaks.gr • All Rights Reserved • Powered by Wordpress • Design by Gerasimos Tsiamalos • seamless Hosting by Cityhost