netfreaks.gr | internet crossroad


image
Ομολογώ ότι είναι δύσκολο να γράψεις για project φίλου και συνεργάτη. Είναι αναμενόμενο να είμαι biased σε ό,τι δημιουργεί ο Γεράσιμος. Αλλά δεν έχει καμία σημασία, επειδή το cssigniter δεν χρειάζεται τα δικά μου καλά λόγια για να πετύχει.

Μετά από αρκετό καιρό λοιπόν, το cssigniter είναι live και περιμένει το δικό σου subscription, εφόσον φυσικά σε ενδιαφέρον ποιοτικά themes για να ντύσεις το επόμενο site/blog σου.

Για αρχή, υπάρχουν 4 pixel-perfect themes [ διαφορετικού style και χρησιμότητας ] για να διαλέξεις και κάθε μήνα θα προστίθενται άλλα 2 για να έχεις περισσότερες επιλογές, με την τιμή να παραμένει σταθερή. $79 τον χρόνο για να κατεβάσεις ό,τι λαχταράει η ψυχή σου, να το εγκαταστήσεις όσες φορές θες και να το παραμετροποιήσεις όσο δεν πάει! [ they *heart* GPL ]

Όμως, δεν είναι μόνο η ποσότητα των themes που μετράει… είναι τα features και οι *παροχές* που κάνουν την τιμή του subscription φοβερό value for money!

Διάβασε την συνέχεια »


image
Τι κάνει η Google συνέχεια; Βγάζει νέα προϊόντα ή features σε υπάρχοντα. Και τώρα έχεις ένα site για να διαβάζεις αναλυτικά τι και πως.

Καλωσόρισες Google New! Ένα έξυπνα στημένο [ ajax powered ] site που περιλαμβάνει ανακοινώσεις αλλά και εισαγωγικά tutorials για οτιδήποτε φρέσκο βγαίνει από τα γραφεία της Google. Χωρισμένα σε boxes με αρκετά clean design και δυνατότητα sorting βάσει “product area” ή μόνο συγκεκριμένου προϊόντος, καθώς και search για να βρεις αυτό που ψάχνεις στα γρήγορα.

Above the fold δεσπόζει ένας μεγάλος χώρος που χρησιμεύει για την προώθηση σημαντικών – για την Google – προϊόντων και features. Και αυτή την στιγμή αυτό είναι το Google instant.

Αν δεν βγάζεις άκρη με αυτά που λέω, ίσως το video σε βοηθήσει:

Διάβασε την συνέχεια »


image

Επειδή βλέπω πολλούς να ψάχνουν να υπολογίσουν το κόστος του τελωνείου και λογικά το Google τους οδηγεί εδώ λόγω του άρθρου περί αγορών και τελωνείων, είπα να κάνω ένα ξεχωριστό άρθρο για το Duty Calculator, καθώς η αναφορά που είχα κάνει στην παρουσίαση του BundleBox μάλλον πέρασε και δεν ακούμπησε.

Όπως καταλαβαίνεις, πρόκειται περί μίας υπηρεσίας υπολογισμού του κόστους που θα έχεις όταν εισάγεις κάποιο αγαθό από χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υπάρχει μια αναλυτική φόρμα υπολογισμού η οποία βασίζεται σε επίσημα στοιχεία και κανονισμούς περί εισαγωγής προϊόντων και αυτή την στιγμή υποστηρίζει στην ουσία εισαγωγές προς την Ε.Ε. [ αν και αναφέρει 20 χώρες/μέλη ]

Διάβασε την συνέχεια »


Ακόμα ένα Ελληνικό blog σήμερα ανακοίνωσε ότι περιορίζει το RSS Feed του. Έχει γίνει και στο παρελθόν και φυσικά δεν είναι αποκλειστικά φαινόμενο δικό μας, συμβαίνει παντού. Γιατί όμως να “τιμωρηθεί” ο πιστός αναγνώστης που θέλει να διαβάζει από τον RSS Reader του;

Είναι λύση ο περιορισμός του περιεχομένου; Για μένα όχι, δεν έχει νόημα να αχρηστεύεις την υπηρεσία με το να πετσοκόβεις την ροή του περιεχομένου.

Τι είναι το Content Scraping;

Το Content Scraping είναι μια αυτοματοποιημένη διαδικασία μέσω του x,y λογισμικού και έχει ως αποτέλεσμα την αντιγραφή ολόκληρου/ή μέρους του περιεχομένου με σκοπό αυτό να καταλήξει σε κάποιο site/blog που θα εκμεταλλευτεί τα keywords για να κερδίσει οτιδήποτε. Δηλαδή μιλάμε για μη εξουσιοδοτημένη χρήση [ κλοπή ] περιεχομένου σε κάποια ιστοσελίδα με σκοπό το προσωπικό κέρδος, ενώ παράλληλα η ίδια αυτή χρήση “βλάπτει” τον αρχικό συγγραφέα καθώς δημιουργούνται συσχετισμοί του site του με τα εκάστοτε splogs.

Αλλά… Welcome to world wide web. Δεν είσαι όμως ανυπεράσπιστος.

Διάβασε την συνέχεια »


image

Τις περισσότερες φορές, το απλό είναι και όμορφο. Αυτό ισχύει και σε αυτή την περίπτωση, λίγη HTML5, μια δόση Javascript και ιδού ένα όμορφο project για να σε βοηθήσει να βρεις την επόμενη ταινία που θα δεις.

Στην αρχική [ και μοναδική σελίδα ] θα βρεις διάφορους γνωστούς ηθοποιούς [ retro photos rock. ] να σε καλωσορίζουν κι εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πατήσεις το “start previews” και μια συνεχόμενη ροή από trailers σε περιμένει. Όλα custom embedded μέσω YouΤube [ σε HD όπου υπάρχει ] χωρίς καμία δυνατότητα για control, κάτι που θυμίζει τα trailer previews στις αίθουσες των κινηματογράφων.

Απλά και όμορφα… εκτός κι αν θες μόνο trailers νέων ταινιών, οπότε μάλλον δεν σου κάνει wink


Copyright © 2006-2024 netfreaks.gr • All Rights Reserved • Powered by Wordpress • Design by Gerasimos Tsiamalos • seamless Hosting by Cityhost