netfreaks.gr | internet crossroad


Ένα από τα κορυφαία εργαλεία/υπηρεσίες που έχω δει τα τελευταία χρόνια, το Dropbox. Από μόνο του μπορεί να σου κάνει την ζωή ευκολότερη, όμως το καλύτερο είναι ότι μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε διαφορετικά σενάρια, με διαφορετικούς τρόπους ώστε να επιτύχεις αυτό που θέλεις.

Αν δεν ξέρεις τι είναι το Dropbox, μπορείς να ρίξεις μια ματιά σε παλαιότερο άρθρο, τότε που ήταν Beta. Αν βαριέσαι να στο πω και απλά: η καλύτερη λύση για backup/sync/sharing αρχείων στο cloud. There, i said it!

Η λίστα που αναφέρω στον τίτλο δεν έχει γίνει από εμένα. Θα ήταν χαζό να μεταφράσω όλα αυτά τα tips. Το Appstorm συγκέντρωσε σε ένα επικό roundup [ περιέχει ακόμα και TOC! ] ό,τι χρειάζεται ο μέσος και ο προχωρημένος χρήστης του Dropbox για να μεγιστοποιήσει τα οφέλη από την χρήση του. Από το πιο απλό, όπως π.χ. πως να αυξήσεις τον δωρεάν χώρο σου, μέχρι και λύσεις για home security ή διευκόλυνση του dev/design process.

Αν τους έχει ξεφύγει κάτι… ξέρεις, μπορείς να το μοιραστείς μαζί μας. smile


[ Ακολουθεί ένα guest-post από τον Απόστολο ( aka @apas ). Ο Απόστολος είναι από την Θεσσαλονίκη, κάνει πρωταθλητισμό στο σκι και blogάρει εδώ και 3 χρόνια στο blog του, apas.gr για τεχνολογικά θέματα. ]

Με τα στατιστικά να ξεφεύγουν κατά πολύ και συνολικά να φτάνουν τα πάνω από 4 billion σταλμένα messages στο Facebook (chat, messages και γενικότερα οποιοδήποτε private conversation) ο Zuck και η παρέα του πιστεύουν ότι πρέπει να αλλάξει το τωρινό messaging system και να εκσυγχρονιστεί. Βάση ακριβώς αυτής της ιδέας δούλευαν εδώ και ένα χρόνο περίπου στο Project Titan οι μηχανικοί του Facebook, το οποίο παρουσιάστηκε την Δευτέρα.

Διάβασε την συνέχεια »


imageΠολλοί προσπάθησαν τα τελευταία χρόνια να δημιουργήσουν κάτι διαφορετικό στον χώρο της αναζήτησης. Είναι μια πρόκληση να καταφέρεις κάτι σε αυτό τον χώρο που κυριαρχεί μία εταιρεία όπως η Google και αυτό από μόνο του προσέλκυσε πολλούς να δοκιμάσουν την τύχη τους. Και οι περισσότεροι απέτυχαν παταγωδώς.

Ιδιαίτερα δε, όταν η προσπάθεια τους χαρακτηριζόταν από τρίτους – ή και τους ίδιους – ως ο “διάδοχος της Google”. Λες να ισχύει κάτι τέτοιο και με την blekko; Τα αρχικά δείγματα γραφής δείχνουν πως όχι. Δεν στοχεύουν στο να “βλάψουν” την Google και το τεράστιο μερίδιο της, αλλά προτιμούν να αποτελούν μία εναλλακτική επιλογή για τον χρήστη που αναζητά ποιοτικά αποτελέσματα.

Είδες το bold στο “ποιοτικά” ε; Έχει σημασία. Γιατί η blekko εισάγει έναν νέο τρόπο αναζήτησης. Επιτρέπει σε εσένα, εμένα και όποιον θέλει, να προσαρμόσει τα αποτελέσματα ώστε να βρει αυτό που ακριβώς θέλει, όχι κάτι παραπλήσιο, όχι κάτι άσχετο που απλά μπορεί να θεωρηθεί “spam result” και να σου φάει πολύτιμο χρόνο.

Διάβασε την συνέχεια »


Copyright © 2006-2024 netfreaks.gr • All Rights Reserved • Powered by Wordpress • Design by Gerasimos Tsiamalos • seamless Hosting by Cityhost