Ήθελα να γράψω πολλά περί αυτού του θέματος, εδώ και ώρες το σκεφτόμουν. Δεν θα αναπτύξω το 100% αυτών που ήθελα όμως.
Η ουσία της σκέψης μου σχετικά με το όλο σκηνικό περιγράφεται πλήρως στον τίτλο. Κάποιος/κάποιοι απ’ την SystemGraph θεώρησαν ότι ο σωστότερος δρόμος για την υπεράσπιση του ονόματος και της φήμης της εταιρείας ήταν ο δικαστικός και μάλιστα ζητώντας υπέρογκη αποζημίωση. Σπασμωδική κίνηση, δυστυχώς, χωρίς να σκεφτεί ένας άνθρωπος τις τεράστιες συνέπειες. την δημιουργία κλίματος “κατάφωρης αδικίας”, υπέρ του καταναλωτή, άσχετα με το ποιος έχει δίκιο, ποια πλευρά ήταν περισσότερο σωστή και ποια όχι.
Και δεν είναι μόνο η κίνηση της αγωγής, είναι ο συνδυασμός αυτής μαζί με τις παράλληλες κινήσεις του πρωταγωνιστή – αγανακτισμένου καταναλωτή που έψαξε το δίκιο του [ όποιο κι αν ήταν αυτό ] μέσω του Συνήγορου του καταναλωτή, δηλαδή εξώδικα. Έρχεται όλο μαζί και “δένει”.
Διάβασε την συνέχεια »
netfreak
8 Σχόλια
Bites

Η μάχη για την διατήρηση της ουδετερότητας του δικτύου [ σε ελεύθερη μετάφραση ], έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό. Όχι εδώ, προς Αμερική μεριά. Θα μου πεις κι εμένα τι με νοιάζει το αποτέλεσμα μιας μάχης εκεί αφού το internet είναι κάτι παγκόσμιο, αλλά σε νοιάζει. Γιατί οποιαδήποτε απόφαση θα δημιουργήσει ένα ντόμινο παντού.
Το θέμα είναι να ξέρεις τι “πολεμάς” κι έστω αν ξέρεις, να μπορείς να το διαδώσεις με απλό τρόπο, παντού. Κι εδώ βοηθάει πολύ το The Open Internet – που προσπαθεί με την βοήθεια απλών animations να εξηγήσει στον πιο άσχετο άνθρωπο τι σημαίνει net neutrality και πως τον επηρεάζει.
Διάβασε την συνέχεια »
netfreak
1 Σχόλιο
Web
Η Yahoo τα καταφέρνει μια χαρά για ακόμη μία φορά και ετοιμάζεται να κλείσει το delicious. Είναι απορίας άξιο πως έχει επιζήσει αυτός ο δυσκίνητος γίγαντας και δεν έχει βρει την μοίρα των υπηρεσιών που κλείνει, την μία μετά την άλλη. Η Yahoo είναι άξια μελέτης στο θέμα της αποτυχίας απ’ τους ανθρώπους του μέλλοντος.
H είδηση για το κλείσιμο του delicious βγήκε μέσα από το twitter, όταν ένα πρώην στέλεχος της Yahoo διέρρευσε slide από εσωτερική παρουσίαση με αναφορά σε υπηρεσίες που πρόκειται να κλείσουν, να συγχωνευτούν με άλλες ή να μετατραπούν σε features στο yahoo.com. Ανάμεσα λοιπόν σ’ αυτές ήταν και το delicious. [ και η ιστορική μηχανή αναζήτησης Altavista, καθώς και άλλες υπηρεσίες ]
Διάβασε την συνέχεια »
netfreak
2 Σχόλια
Web
Τελικά δεν ήρθε το τέλος για το Xmarks, αφού εδώ και μερικές μέρες άλλαξε χέρια. Πολλές εταιρείες είδαν αυτό που ίσως οι ιδρυτές του Xmarks δεν έβλεπαν στον ορίζοντα, δηλαδή ένα business model ώστε η εταιρεία να είναι βιώσιμη και να συνεχίσει τις υπηρεσίες της.
Η εταιρεία που κατάφερε στο τέλος να συμφωνήσει με τους ιδιοκτήτες του Xmarks δεν είναι άλλη από την LastPass που “ζει” εδώ και καιρό μέσα από το ομώνυμο δημοφιλές extension, υλοποιώντας ένα “freemium business model”.
Ήδη έχουν βγει ανακοινώσεις και στα εταιρικά blogs και των δύο, καθώς και σελίδα που εξηγούν τι σημαίνει η εξαγορά για τους χρήστες και αναλύουν το νέο Xmarks Premium.
Διάβασε την συνέχεια »
netfreak
Comments Off
Bites, Web

Ένα project που ξεκίνησε σχεδόν πριν 2 χρόνια, και μάθαμε αρκετά περί αυτού το 2009, δείχνει να ολοκληρώνεται για την Google που ελπίζει στους επόμενους 6 μήνες να διαθέσει το Chrome OS στο κοινό. Δηλαδή… όχι το λειτουργικό ακριβώς, αλλά τα notebooks [ not netbook, banned term for Google ] που θα φτιάξουν οι hardware συνεργάτες της για να τρέχουν το Chrome OS. Wait… what?
Ομολογώ ότι με ενδιαφέρει αρκετά η τύχη του cloud OS της Google που θα είναι βασισμένο στον Chrome. Κι είχα ξαναγράψει για το Chrome OS σχεδόν 1.5 χρόνο πριν, λίγο απογοητευμένος από τις τότε – λακωνικές – ανακοινώσεις σχετικά με το λειτουργικό σύστημα.
Διάβασε την συνέχεια »
netfreak
4 Σχόλια
Hardware, Mobility, Software
Αν και δεν είμαι μεγάλος fan των list posts, μερικές φορές δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς. Οπότε μάζεψα 10 χρήσιμα extensions για τον Chrome για τους χρήστες που θέλουν το κάτι παραπάνω από τον browser που χρησιμοποιούν. Με εξαίρεση το FB disconnect – που είναι “φρέσκο” για μένα – τα περισσότερα τα χρησιμοποιώ σε καθημερινή βάση.
Xmarks Bookmark and Password Sync

Αρχικά δημιουργημένο για Firefox [ original name: Foxmarks ], πλέον και στον Chrome. Είτε θέλεις να κρατάς σε συγχρονισμό τα bookmarks σου [ όχι μόνο στον Chrome, παντού! ], είτε και τα τα passwords, αυτή είναι η λύση. Πλέον και με open tabs sync!
Auto HD for Youtube

Κόλπα για να παίζει το youtube αυτόματα σε HD υπάρχουν αρκετά, αυτό το extension όμως τα κάνει όλα λίγο καλύτερα. Με ρυθμίσεις για το default quality καθώς και fallback settings, είναι αυτό που ψάχνεις.
Διάβασε την συνέχεια »
netfreak
1 Σχόλιο
Software, Web