netfreaks.gr | internet crossroad


image Φαντάσου να μπορείς να αναζητάς τα bookmarks σου, σαν να έψαχνες στο Google. Όχι πια λίστες με συνδέσμους, αλλά μία πραγματικά προσωπική σου μηχανή αναζήτησης που περιλαμβάνει ό,τι έχεις αποθηκεύσει και θες να το ξαναβρείς στα γρήγορα.

Αυτό ακριβώς είναι το historious! Δεν πρόκειται για το κλασσικό online bookmarking service, ούτε όμως κάτι που θα σου πάρει χρόνο να το μάθεις. Με την χρήση ενός απλού bookmarklet [ ή ενός μικρού extension για τον Chrome ], μπορείς να ξεκινήσεις σε λίγα δευτερόλεπτα να κάνεις historify όποια σελίδα θέλεις.

Επιπροσθέτως, μπορείς να κάνεις import τα bookmarks σου από σχεδόν οποιοδήποτε άλλο service ή browser [ αρκεί να τα κάνουν export στο σωστό format ] και είσαι έτοιμος για να ψάξεις ανάμεσα σε όλη την προσωπική σου βάση χρήσιμων σελίδων.

Και αυτό είναι το μυστικό του historious, η αναζήτηση, η βάση όλης της υπηρεσίας. Μόνο που δεν ψάχνει απλά σε τίτλους bookmarks και tags [ που φυσικά υποστηρίζονται ] αλλά έχοντας κάνει index το περιεχόμενο των σελίδων που έχεις αποθηκεύσει, γυρνάει πολύ πιο πλούσια αποτελέσματα! Ιδανικό για εσένα που ξεχνάς πως ήταν ο τίτλος εκείνου του tutorial, αλλά θυμάσαι περίπου τι ανέφερε. Μεγάλο plus και η δυνατότητα χρήσης search operators, ακριβώς όπως σε μια κανονική μηχανή αναζήτησης με σκοπό το καλύτερο φιλτράρισμα.

Διάβασε την συνέχεια »


image
Είναι η παραπάνω εικόνα. Η ομορφιά του “απλού” είναι κάτι που συναρπάζει, ειδικά όταν η παρουσίαση οδηγεί σε κάτι χρήσιμο.

Το goingtorain.com απαντά με τον πιο απλό τρόπο στην ερώτηση “θα βρέξει;”, χωρίς να βομβαρδίζει τον εγκέφαλο σου με χάρτες, πίνακες και ότι άλλο θα βρεις σε ένα αντίστοιχο site υπηρεσίας πρόγνωσης καιρού. Αρκούν τα 140 points της απάντησης. Ή αν θες κάτι παραπάνω, στο λέει με 2-3 λέξεις ακόμα, μαζί με την προβλεπόμενη θερμοκρασία στην πόλη σου, χωρίς να χρειαστεί να του πεις εσύ που είσαι και δίνοντας σου την δυνατότητα να αλλάξεις τοποθεσία, μόνιμα, με δύο κλικ.

Αντίστοιχα το isup.me [ εναλλακτικά το original domain downforeveryoneorjustme.com ] σου δίνει ένα πεδίο και μόνο για να τσεκάρεις αν το X site λειτουργεί ή όχι. Δεν υπάρχουν πολύπλοκοι μηχανισμοί από πίσω, βασίζεται απλά στο να στείλει αυτό για σένα ένα request και να δει αν θα λάβει απάντηση που ίσως εκείνη την στιγμή εσύ δεν παίρνεις, γιατί ο ISP σου έκανε σκατά τα DNS ή ό,τι άλλο.

Δεν είναι δύσκολο να κρατήσεις κάτι απλό, είναι θαυμαστό να το κρατήσεις απλό, ελκυστικό και λειτουργικό. Κάτι ξέρουν η Google και το tumblr πάνω σε αυτό. Τελείως διαφορετικά μεταξύ τους παραδείγματα που όμως, πάνω / κάτω, ασπάζονται την ίδια φιλοσοφία.

Έχεις υπόψιν κάτι αντίστοιχο που μου διαφεύγει;


image
Μέχρι την στιγμή που γράφω αυτές τις γραμμές τουλάχιστον, το ge.tt είναι ότι πιο απλό και γρήγορο κυκλοφορεί για να ανεβάζεις τα αρχεία σου στο cloud και να τα μοιράζεσαι με άτομα που επιθυμείς.

Σε μία “αγορά” που οι υπηρεσίες πάνε κι έρχονται, καθεμία με διαφορετικά χαρακτηριστικά, είναι δύσκολο να επιλέξεις κάποια που θα σε υπηρετεί με συνέπεια και ταχύτητα.

Είναι αρκετά συχνό φαινόμενο να θες να στείλεις ένα πολύ μεγάλο αρχείο [ ή πολλά μικρά αρχεία... ] σε κάποιον και να μην ξέρεις πως, να μην μπορείς να αποφασίσεις. Θα ανέβει σωστά εκεί; γρήγορα εδώ; θα φτάσει στο 90% και θα αποτύχει; Ειδικά όταν πρόκειται για κάτι σημαντικό, μερικές φορές θα οδηγηθείς σε λύσεις επί πληρωμή. Δεν έχουν όλοι πρόσβαση σε κάποιον FTP server, ούτε έχουν τόσο χώρο στο Dropbox [ τελείως διαφορετική χρήση ] τους και σε κάθε περίπτωση, πάντα είναι χρήσιμη μια υπηρεσία όπως το Ge.tt.

Διάβασε την συνέχεια »


Copyright © 2006-2023 netfreaks.gr • All Rights Reserved • Powered by Wordpress • Design by Gerasimos Tsiamalos • seamless Hosting by Cityhost