netfreaks.gr | internet crossroad

25 Jul 08

Το Gigabyte M912 netbook/tablet έρχεται και Ελλάδα!


image 100% σίγουρο και με “αποδείξεις” – I can’t say more… – ότι θα έχουμε και αυτό το μικρό διαμάντι της Gigabyte για να διαλέξουμε ανάμεσα στα πολλά netbooks που κυκλοφορούν στην Ελλάδα.

Ο λόγος για το convertible netbook/tablet της Gigabyte που δείχνει ικανό να πρωταγωνιστήσει! Αν και ήδη το pda4u το έχει στα προϊόντα του με τιμή 495€, μάλλον αναφέρεται σε περιορισμένο αριθμό κομματιών και φυσικά όχι για όλη την γκάμα αφού στην περιγραφή αναφέρεται ως M912V που είναι η “ναυαρχίδα” με άλλα δύο sub-models να ακολουθούν.

Σύμφωνα με το Engadget το M912V θα κοστίζει $656 [ 416€ ] και περιλαμβάνει Intel Atom στα 1.6GHz Windows Vista, 1GB RAM, WiFi & Bluetooth. Το αμέσως μικρότερο αδερφάκι Μ912Χ, κοστολογείται στα $620 με την μόνη διαφορά να βρίσκεται στο λειτουργικό σύστημα που είναι τα Windows XP! Και τέλος, το τρίτο  και πιο “φτωχό” Μ912Μ έρχεται με χαμηλότερη ανάλυση [ 1024x600 ] και χωρίς Bluetooth στην αρκετά συμφέρουσα τιμή των $556. [ 353€ !!! ] Ο σκληρός δίσκος του είναι στα 160GB! 2.5” SATA βέβαια αλλά… υπεραρκετός χώρος για netbook!

Με την κανονική εισαγωγή προ των πυλών πιστεύω ότι οι τιμές θα διατηρηθούν κοντά σε αυτές της Αμερικής κάτι που θέτει το M912 σε καλή θέση στην αγορά βάσει δυνατοτήτων [ μην ξεχνάμε την οθόνη αφής ε; ] αλλά και της απόδοσης εξοπλισμού/τιμής.

Για όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα περί απόδοσης, εμφάνισης και γενικότερα περί του μικρού netbook της Gigabyte έχουμε και “Hands-On” video από το laptopmag.com!

Update: και unboxing video του M912 απ’το αρκετά γεμάτο σε περιεχόμενο umpcportal.com!

Σου άρεσε το θέμα; Πάρε το RSS feed για να διαβάζεις παρόμοια άρθρα!

Socialize


6 Σχόλια

 • KCorax 25/07/2008 at 04:15

  Πραγματικά νομίζω ότι πρόκειται για μια πολλά υποσχόμενη συσκευή. Τα tablet για όποιον έχει χρησιμοποιήσει είναι cult. Παρότι είναι όλοι στην αρχή διστακτικοί, όσοι καθήσουν με το OneNote και ένα tablet pc, βρίσκουν ότι είναι μια εμπειρία πολύ κοντά στο πραγματικό τετράδιο, με τα πλεονεκτήματα όμως του υπολογιστή από κάτω.

  Πιστεύω ότι είναι λάθος πάντως το να υπάρχει πληκτρολόγιο. Προσθέτει σε πάχος και το πληκτρολόγιο αφής με της βεντάλιες του Origami Experience είναι πάρα πολύ βολικό.

  Ίδωμεν

 • netfreak 25/07/2008 at 04:56

  KCorax: Δεν διαφωνώ ότι ένα καθαρά tablet netbook θα ήταν ιδανικό για κάποιους και ήδη στο TechCrunch κάνουν κινήσεις για δημιουργια ενός τέτοιου…

  Αλλά δεν ξέρω, τον βρίσκω ακόμα και έτσι πολύ καλό τον συνδιασμό της Gigabyte γιατί μπορει να χρησιμοποιείται ως laptop όταν χρειάζεται και με μια απλή περιστροφή να γίνεται Tablet και να δείχνεις ή να δημιουργείς κάτι ευκολότερα. Γεφυρώνει ένα χάσμα μπορώ να πω αν και ίσως ακουστεί υπερβολικό…

  Πριν 1 χρόνο τέτοιες συσκευές [UMPC/Tablet] σε λίγο μεγαλύτερες διαστάσεις κόστιζαν 1500-2000€ χωρίς να έχουν ίσως τέτοιες δυνατότητες!

 • KCorax 25/07/2008 at 05:02

  Το TechCrunch δε θέλει ακριβώς pc. Θέλουν ένα net tablet με την κλασική έννοια των net devices όπως πρωτοπαρουσιάστηκαν στο BeOS. Βέβαια.. το Nokia N8xx είναι πάνω κάτω αυ΄το. Απλώς οι του TC δεν είναι ποτέ σίγουροι για το τι θέλουν, και δεν τους αρέσει εκτός και αν είναι κλεισμένο σε λευκό πλαστικό.

  Τα Origami ήταν όμως μικρότερα. Ήταν 7 ίντσες (για να εξυπηρετούνται από την ίδια γραμμή παραγωγής με τηλεοράσεις αυτοκινήτων) και χωρίς πληκτρολόγιο κτλ. Απλώς ήταν και είναι πολύ σακατεμένα σε επίδόσεις. Δλδ δεν έτρεχαν ούτε το UI του Origami χωρίς κολλήματα. Επίσης στο χέρι.. δεν σε έπειθαν για δουλειά. Αυτό είναι λίγο μεγαλύτερο και νομίζω στέκεται σωστά για τετράδιο/σταθμός εργασίας.

 • netfreak 25/07/2008 at 06:12

  Ομολογώ πως οι γνώσεις μου στην ιστορία του συγκεκριμένου αυτού χώρου είναι λίγες και τα σχόλια σου λειτουργούν πολύ θετικά στην συνέχεια της είδησης ως περαιτέρω πληροφορίες για τον χώρο των Tablet.

 • KCorax 25/07/2008 at 08:03

  Συνήθως όταν το γράφω κάτι τέτοιο κάποιος εξυπνάκιας με έχει ψιλοτσαντίσει. ΟΚ σκάω raspberry

 • netfreak 25/07/2008 at 08:27

  Χάχα, εκφράσου ελεύθερα! Tο bytes space είναι δωρεάν και η λογοκρισία κομένη! :D

Η γνώμη σου

Ενημέρωση για νέα σχόλια


Copyright © 2006-2024 netfreaks.gr • All Rights Reserved • Powered by Wordpress • Design by Gerasimos Tsiamalos • seamless Hosting by Cityhost