netfreaks.gr | internet crossroad

05 Feb 08

Παρουσίαση: GreekEstate.gr


image Πριν μερικές μέρες είχα λάβει ένα δελτίο τύπου απ’τους δημιουργούς του GreekEstate.gr σχετικά με το launch του νέου αυτού site που θέτει ως στόχο να καλύψει την Ελληνική αγορά real estate. Για να είμαι ειλικρηνής, όταν το είδα ήταν κάπως content-free αλλά τις τελευταίες μέρες με την προσθήκη κάποιων ακινήτων μπορείς να πάρεις μία γεύση απ’τις δυνατότητες του site.

Καταρχάς ο σχεδιασμός είναι πολύ όμορφος, αν και επιδέχεται προσθήκες ώστε να είναι καλύτερο το αποτέλεσμα [CSS nude elements] αλλά σε γενικές γραμμές βγάζει προς τα έξω τον αέρα του φρέσκου. Αυτό που ίσως με χάλασε λίγο είναι τα πολλά google ads placements που αποσπούν την προσοχή σου αρκετές φορές -διαφημίζοντας κιόλας ανταγωνιστικά sites- αλλά και το πως έχουν τοποθετηθεί επιβαρύνει το όμορφο -όπως προείπα- design. Το ίδιο θα πω και για την φόρμα αναζήτησης μέσω Google που μπορεί να μπερδέψει τον επισκέπτη! Να τελειώσω με τα “αρνητικά” της παρουσίασης αναφέροντας ότι το blog που είναι ένα χρήσιμο εργαλείο θα έπρεπε να είναι περισσότερο embedded στο υπόλοιπο site ώστε να υπάρχει μια κοινή εικόνα της “εφαρμογής” αλλά και του μέσου πληροφόρησης των χρηστών.

image Στα της εφαρμογής τώρα, έχουμε μπροστά μας μία μηχανή αναζήτησης ακινήτων με δυνατότητα filtering βάσει κάποιων κριτιρίων [κατηγορία, τιμή, τ.μ. κ.α.] που συνοδέυεται από “live suggestions” μέσω τεχνικών AJAX επιτρέποντας στον χρήστη να πραγματοποιήσει μία ευκολότερη αναζήτηση.

Στα αποτέλεσματα αναζήτησης θα δούμε για πρώτη φορά [κατά την πλοήγηση μας] την ύπαρξη Google maps που με ωραίο τρόπο δείχνουν την θέση κάθε ακινήτου που εμπεριέχεται στα αποτελέσματα αλλά και μία όμορφη λίστα των αποτελεσμάτων με βασικές πληροφορίες για κάθε ακίνητο! Τα ακίνητα που είναι για πώληση ή ενοικίαση χωρίζονται με tabs για εύκολη μετάβαση απ’την μία κατηγορία στην άλλη. Στα επιπλέον θετικά να αναφέρω την δυνατότητα αποθήκευσης της αναζήτησης [για μελλοντική χρήση] αλλά και την δυνατότητα προσθήκης κάθε ακινήτου που μας ενδιαφέρει ως “favorite” μέσα στην εφαρμογή. Να τονίσω επίσης το feature “επιστροφή στην τελευταία αναζήτηση” -εφόσον έχετε κάνει μία- απ’οποιδήποτε σημείο του site, κάτι που βρίσκω επίσης χρήσιμο!

image Προχωρόντας τώρα προς τα ενδότερα του site και συγκεκριμένα στην σελίδα παρουσίασης ακινήτου έρχομαι αντιμέτωπος με μια ακόμη ευχάριστη έκπληξη. Όμορφος και λιτός σχεδιασμός της εσωτερικής σελίδας που παρουσιάζει τις φωτογραφίες του ακινήτου, τα χαρακτηριστικά του, μια περιγραφή αλλά και στοιχεία επικοινωνίας με τον χρήστη [ιδιοκτήτη ή μεσιτικό γραφείο]. Ο κάθε χρήστης διαθέτει σελίδα profile που παρουσιάζει κάποια φωτογραφία ή λογότυπο, λίστα με τα ακίνητα που έχει προσθέσει αλλά και τρόπους επικοινωνίας μαζί του.

Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει και ο χάρτης του Google απ’την σελίδα του κάθε ακινήτου! Μπορεί να είναι η δεύτερη αναφορά μου σ’αυτό το feature αλλά το θεωρώ σημαντικό διότι μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να δει την πραγματική θέση του ακινήτου, τους δρόμους τριγύρω αλλά και το ποσοστό δόμησης. [ναι! εμένα θα με ενδιέφερε αν είναι ερημία τριγύρω]
Επίσης παρατήρησα και την δυνατότητα σχολιασμού των ακινήτων -λογικά από χρήστες- κάτι που βοηθάει στην όσο το δυνατόν καλύτερη εικόνα -βάσει πληροφοριών- που μπορεί να έχει ο ενδιαφερόμενος.

Σε γενικές γραμμές βρίσκω την προσπάθεια αυτή του GreekEstate.gr πολύ θετική αλλά εφόσον είναι σε beta μορφή ακόμη έχει και πολλά περιθώρια βελτίωσης -σε διάφορους τομείς-. Τα όμορφα και χρήσιμα στοιχεία είναι αρκετά όπως τα ανέφερα παραπάνω και σίγουρα με την πάροδο του χρόνου θα αυξηθούν. Καλή επιτυχία από εμένα για την συνέχεια αλλά και για την παρουσίαση που θα κάνετε σε 1 ώρα περίπου στο OpenCoffee VIII meeting [την παρουσίαση μπορείτε να την δείτε live μέσω του opencoffee.gr]

Σου άρεσε το θέμα; Πάρε το RSS feed για να διαβάζεις παρόμοια άρθρα!

Socialize


1 Σχόλιο

  • GreekEstate 06/02/2008 at 05:00

    Ευχαριστούμε πολύ για την αναφορά σας στο GreekEstate. Σίγουρα θα υπάρχουν κάποιες ελλείψεις και πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης! Ελπίζουμε τουλάχιστον η πρώτη επαφή σας με το GreekEstate να σας άφησε καλές εντυπώσεις και να το κατέστησε τον πρωταρχικό βοηθό σας στην αναζήτηση κατοικίας!

Η γνώμη σου

Ενημέρωση για νέα σχόλια


Copyright © 2006-2024 netfreaks.gr • All Rights Reserved • Powered by Wordpress • Design by Gerasimos Tsiamalos • seamless Hosting by Cityhost