netfreaks.gr | internet crossroad

13 Apr 11

Review: Logitech G330 headsetΗ αγορά των headsets είναι αρκετά μεγάλη και το πιο ενοχλητικό [ για μένα ] είναι ότι ο καταναλωτής βρίσκεται αντιμέτωπος με πολλές υποκατηγορίες οι οποίες ενδέχεται μεν να τον βοηθήσουν, αλλά εν τέλει προσθέτουν περισσότερες επιλογές που θα τον μπερδέψουν.

Κάπως έτσι ξεκίνησε η δική μου αναζήτηση για νέο headset. Ακριβώς 2 χρόνια μετά την τελευταία μου αγορά για τέτοιου είδους περιφερειακό, λίγο η ανάγκη για κάτι πιο ξεκούραστο, λίγο το ότι το μικρόφωνο του Sennheiser τα έπαιξε [ μετά από αρκετές συναντήσεις με το πάτωμα ] έπρεπε να βρω κάτι τουλάχιστον αντάξιο.

Οι ανάγκες μου δεν είναι εξωπραγματικές. Έψαχνα κάτι “all-around” ώστε να τις καλύψει όλες. Δηλαδή VoIP, gaming και φυσικά μουσική. Και το σημαντικότερο: την δεδομένη στιγμή δεν ήθελα να κάνω κάποια ιδιαίτερη “επένδυση”.

Μετά από αρκετή αναζήτηση λοιπόν, κατέληξα στο G330 της Logitech. Που ναι μεν είναι στην κατηγορία “Gaming headsets” αλλά όσα διάβασα online το έκαναν ιδανικό υποψήφιο με καλό λόγο απόδοσης/χρημάτων. Οι τιμές στο Skroutz ξεκινούν από τα ~36€!

Πρόκειται για ένα headset με “behind-the-neck” σχεδιασμό και μάλιστα με δυνατότητα ρύθμισης για να ταιριάζει σε κάθε μέγεθος κεφαλιού. Το μικρόφωνο είναι κι αυτό κινούμενο [ εύρος κίνησης σχεδόν ενός κύκλου ] ώστε να μην σε ενοχλεί εάν δεν θέλεις να το χρησιμοποιήσεις, με το μεγάλο ατού του G330 να είναι η άνεση. Η υπόσχεση της Logitech αναφέρει για ξεκούραστη χρήση για ώρες, αυτό με κέρδισε.

The review

Έχοντας κλείσει πλέον μία εβδομάδα χρήσης του G330 μπορώ να πω ότι με έχει ικανοποιήσει κατά έναν μεγάλο βαθμό, πάντα σε σχέση με αυτά που υπόσχεται και με το κόστος του.

Συγκεκριμένα, είναι όντως τα πιο άνετα ακουστικά που έχω φορέσει, χωρίς να με ενοχλούν καθόλου, τα ξεχνάω κανονικά! Ένα ακόμη θετικό είναι το μικρόφωνο του, που παράγει πολύ καλό ήχο και κόβει τους ήχους του περιβάλλοντος [ noise canceling mic ] σε ικανοποιητικό βαθμό. Σίγουρα θα ήταν ένα + αν το μικρόφωνο έκλεινε όταν το γύριζες πίσω.

Να τονίσω ότι έχεις 2 επιλογές σύνδεσης, είτε με τα κλασσικά καρφιά 3.5mm, είτε μέσω USB κάτι το οποίο είναι αρκετά βολικό αφού π.χ. μπορείς να τα συνδέσεις μέσω USB και να κάνεις χρήση αυτών π.χ. για Skype ενώ ακούς κανονικά μουσική από τα ηχεία σου.

Από πλευράς απόδοσης ήχου δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα. Ίσως είχα συνηθίσει με τα Sennheiser που μπορούσαν να σε κουφάνουν και είχαν τρομερό μπάσο, αλλά αυτή είναι η αλήθεια, ότι δεν με εντυπωσίασαν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υστερούν τόσο πολύ. Αυτό που παρατήρησα είναι ότι ίσως “χάνουν” λόγω της χαλαρής εφαρμογής στα αυτιά, θυσιάζουν δηλαδή την ένταση για την άνεση. [ αυτό σίγουρα παίζει ρόλο και στο ότι τα ακουστικά δεν απομονώνουν τους εξωτερικούς ήχους, ακόμα και με την ένταση τέρμα ]

Μην σε παίρνει από κάτω όμως, ο ήχος είναι αρκετά καλός [ ειδικά αν τα θες για πολλές χρήσεις ] και βελτιώνεται λίγο παραπάνω χάρη στον equalizer όταν τα συνδέεις μέσω USB.

The verdict

Μια αρκετά καλή επιλογή για τα λεφτά τους, σίγουρα αξίζουν μόνο και μόνο για το επίπεδο άνεσης που προσφέρουν. Αν δεν τα κρατήσω σπίτι, θα είναι ιδανικά για το γραφείο, καθώς εκεί κάποια αρνητικά τους ίσως “γυρίσουν” σε θετικά [ πρέπει να ακούω και κανένα τηλέφωνο ].

Αν έπρεπε να τα βαθμολογήσω, έχουν άνετα ένα 7/10 από μένα.

Σου άρεσε το θέμα; Πάρε το RSS feed για να διαβάζεις παρόμοια άρθρα!

Socialize


Κανένα Σχόλιο

Comments are closed.

Η γνώμη σου

Ενημέρωση για νέα σχόλια


Copyright © 2006-2024 netfreaks.gr • All Rights Reserved • Powered by Wordpress • Design by Gerasimos Tsiamalos • seamless Hosting by Cityhost