netfreaks.gr | internet crossroad

19 Feb 09

So, what’s going on?


Long time no see που λεν και στο χωριό μου. [ lol ] Θα συνοψίσω τι παρακολούθησα περισσότερο τις τελευταίες 3 ημέρες, μπορεί και να σας ενδιαφέρει:

Δίκη blogme.gr

Το #blogmegr hash στο twitter πήρε φωτιά, ελπίζαμε να δούμε να γίνεται δίκη όπως βέβαια ελπίζουμε και στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Η τελευταία μας διέψευσε για ακόμη μία φορά καθώς ο πρόεδρος [ παντού υπάρχει ένας πρόεδρος ] αποφάσισε να δώσει μια αναβολούλα μέχρι το 2010. Έεεελα μωρέ… σιγά. Greek Justice fail again!
Υ.Γ.: Αν δεν ξέρεις, δεν έχεις ακούσει και θες να μάθεις, διάβασε το τελευταίο άρθρο του Παναγιώτη Βρυώνη για το θέμα. Δεν θα χάσεις.

Δίκη του ThePirateBay

Πολύ δικαστήριο ρε παιδί μου. Ξεκίνησε στις 16 Φεβρουαρίου ίσως μία απ’ τις σημαντικότερες δικές σχετικά με p2p, με το μέλλον του TPB και του file sharing γενικότερα. [ λέω εγώ τώρα ]
Ο dtsomp στις επάλξεις του twitter ενημέρωνε – και θα συνεχίσει πιστεύω – στα Ελληνικά για τα τεκταινόμενα της διαδικασίας μέσα από το #spectrial-gr. Φυσικά υπάρχει και το Trial minisite που έστησε το TPB για την ενημέρωση μας αλλά και αρκετά άρθρα που καλύπτουν το γεγονός. Προτιμώ TorrentFreak. [ δεν έχουμε συγγένεια.  raspberry ]
Όσοι βαριέστε να διαβάζετε σας έχω ρεζουμέ: Οι κατήγοροι είναι για γέλια, stop. Οι μισές κατηγορίες έχουν ήδη απορριφθεί, stop. Οι πειρατές στήνουν πάρτι κάθε βράδυ – και μέρα έξω απ’ τα δικαστήρια, stop. Θα “νικήσουμε”, over!  cheese
BTW, ο Χάρτης με τα Live Geo data σχετικά με την χρήση του The Pirate Bay είναι γαμάτος. Η Ελλάς [ τι θα γίνει φίλε μου με μας; ] αγγίζει όλο το 24ωρό το 1% της συνολικής χρήσης! Αναλογικά, τους “έχουμε” τους γείτονες.


Facebook playing around with TOS

Η Λίτσα χέστηκε, ο Μάκης τρόμαξε [ όχι Ο Μάκης, κάποιος μάκης ] και υπήρξε πολύς ντόρος και στα blogs και στο twitter. Εντελώς ηλίθια η κίνηση του Facebook να αλλάξει τους όρους χρήσης του χωρίς να υποψιαστεί την αντίδραση που θα υπήρχε. Βγήκε και ο Mark Zuckerberg να συμμαζέψει τα “ασυμμάζευτα” αφού πρώτα βέβαια είχαν γυρίσει οι παλαιοί όροι χρήσης – άσχετα αν και σε αυτούς περιέχονται κομμάτια που *καίνε*. Αν συνεχίσει με τέτοιες κινήσεις το Facebook ενώ ήδη υπάρχει ένα αρνητικό κλίμα από αρκετούς χρήστες, δεν το βλέπω να συνεχίζει για πολύ την ανοδική του πορεία.

Διάφορα & Personal

Θα σχολίαζα [ γιατί τώρα τι κάνω; anyway! ] και την εκπομπή του Βαξεβάνη για τα blogs αλλά απ’ την μία δεν την είδα ολόκληρη, απ’ την άλλη είμαι προκατειλημμένος με τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο από προηγούμενη σχετική εκπομπή του που ήταν ένα φιάσκο. Μέχρι και ο vrypan που βγήκε στην εκπομπή και ανέφερε ότι είχε πολλά να πει, “κόπηκε” για να μιλήσουν κάτι Ακαδημαϊκοί και Δημοσιογράφοι…

Απ’ την άλλη, τις τελευταίες μέρες έχω ασχοληθεί αρκετά με την φωτογραφία – όχι όσο θα ήθελα, το μαρτυρά και το φτωχό μου μέχρι στιγμής Flickr – και απ’ την άλλη ψαχουλεύοντας το Kohana Framework έχω αφήσει πολλά θέματα για το netfreaks στην to-do list…

I will catch up with the world, as alwayscool hmm

Σου άρεσε το θέμα; Πάρε το RSS feed για να διαβάζεις παρόμοια άρθρα!

Socialize


2 Σχόλια

 • netfreak 20/02/2009 at 10:05

  Δημήτρη, για το θέμα της εκπομπής θα ακολουθήσει – τελικά δεν κρατιέμαι – άρθρο απόψε…. – UPDATE: Μπα, δεν θα τους κάνω την χάρη, τελικά “κρατήθηκα”!

  Για το Kohana τώρα. Είναι fork του CodeIgniter με τον κύριο λόγο για το οποίο έγινε να είναι η έμφαση στο community και φυσικά να είναι community και όχι company driven.

  Μοιάζει πολύ με το CI αλλά είναι ανώτερο σε πολλά θέματα. i8n, L10N support, πραγματικά γρήγορο – αν και με λίγο παραπάνω κατανάλωση μνήμης, άπειρες δυνατότητες στην επέκταση του με Libraries & Drivers και καταπληκτικό ORM model.

  Χρησιμοποιώντας πρώτη φορά ORM για μία in-house εφαρμογή που δεν είχε και τόσο μεγάλη ανάγκη από “σχέσεις” μεταξύ των tables αλλά όλα ήταν αλληλό-εξαρτώμενα έπαθα πλάκα:

  3 γραμμές για το Model που θέλω και 1-3 γραμμές στον Controller για να κάνω ΟΤΙ θέλω με την βάση δεδομένων!

 • Dimitris Giotas 20/02/2009 at 10:31

  1. Καλά, νομίζω ότι όλους μας αυτή η αναβολή μας έχει τσιτώσει. 1 χρόνο ακόμα; Ήμαρτον

  2. Τρελές καταστάσεις στην δίκη του TPB. Τρελές απαντήσεις και πολλές βλακείες από τους κατήγορους.

  3. Για το FB δεν θα πω και πάρα πολλά. Και μόνο το ότι θέλω να σβήσω το account μου και δεν με αφήνει μου φτάνει ώστε να “τσαντιστώ” με αυτό και να το κάνω πέρα.

  4. Γι αυτό το λόγο και δεν παρακολουθώ τηλεόραση πλέον, και ειδικά εκπομπές “ενημερωτικές”.

  Αλήθεια. Γιατί Kohana; Το έχεις συγκρίνει με τα άλλα PHP Frameworks; Αξίζει καλύτερα; Γιατί όταν το είχα συναντήσει πρώτη φορά, μόλις είχα δει άλλα 2 (Cake, Codeigniter) και δεν του έδωσα και πάρα πολύ σημασία.

Η γνώμη σου

Ενημέρωση για νέα σχόλια


Copyright © 2006-2024 netfreaks.gr • All Rights Reserved • Powered by Wordpress • Design by Gerasimos Tsiamalos • seamless Hosting by Cityhost