15 Apr 09
StartUp 2.0: Ελληνικές συμμετοχές
Update: Η ψηφοφορία έληξε και το Social Whale τα κατάφερε που ήρθε στην 2η θέση! Τα άλλα 2 Ελληνικά projects έμειναν στις θέσεις που ανέφερα και πριν. Congrats to the participants! [ Αν και ελπίζω σε μία πρόκριση του Transifex μέσω της κριτικής επιτροπής ]
Έχει μείνει λιγότερο από 1 ώρα ώστε τουλάχιστον μία απ’ τις Ελληνικές start-up να “προκριθούν” μέσω της ψηφοφορίας στο Facebook στο StartUp 2.0 2009 που θα διοργανωθεί στο Bilbao στις 24 Απριλίου και θα περιλαμβάνει τις 10 κορυφαίες Ευρωπαϊκες startup, με τις 5 απ’ αυτές να είναι επιλεγμένες από κριτές και τις υπόλοιπες μέσω Facebook! Φυσικά και οι 10 θα λάβουν ευρείας προβολής και ακόμα περισσότερης οι 3 νικητές…
Οπότε πριν κάνω μια μικρή ανάλυση των 3 Ελληνικών συμμετοχών, ψηφίστε! Οι εκπρόσωποι μας είναι: Transifex, Social Whale & Freelancing.gr
Κάθε χρήστης έχει δικαιώμα 10 συνολικών ψήφων [ 1 σε κάθε start-up ] και αυτή την στιγμή το Social Whale είναι στην 2η θέση, ενώ το transifex παλεύει για την 5άδα απ’ την 11η θέση και λίγο πιο κάτω το freelancing.gr στην 15η! Lift them up!
Σημείωση: Επειδή το ξέχασα, για να μπορείτε να ψηφίσετε μέσω του application, θα πρέπει πρώτα να μπείτε στο αντίστοιχο group!
Transifex
Ένα πρωτοποριακό project, που ήδη είναι λειτουργικό στο Fedora distro και απλοποιεί πάρα πολύ την διαδικασία μετάφρασης του project. Key feature είναι η δυνατότητα που δίνει σε τεράστιες ομάδες μεταφραστών και developers να δουλεύουν ταυτόχρονα χωρίς να δημιουργούνται “νεκρά” σημεία στην παραγωγή!
Το start-up που συμμετέχει στην ψηφοφορία είναι το transifex.net, η προσπάθεια της πλατφόρμας να γίνει ανοιχτή και διαθέσιμη για κάθε project που ενδιαφέρεται να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία αυτή.
Social Whale
Δεν θα ήθελα να γράψω ακόμη για την πολλά υποσχόμενη προσπάθεια του Νίκου Παπανώτα [ με την υποστήριξη της NetWerk ] στην δημιουργία του Social Whale, οπότε σας παραθέτω τι έχει γράψει ο ίδιος:
To Social Whale είναι μία πλατφόρμα βασισμένη στο API του twitter όπου έχει ώς στόχο την δημιουργία ενός extended twitter. Με άλλα λόγια προσπαθούμε να δημιουργήσουμε το twitter όπως το φανταζόμαστε (με groups, tagged favorites, friend suggestions, κ.ά.) χωρίς όμως να δημιουργούμε ένα άλλο site, αλλά πατώντας πάνω στο twitter. To σχέδιο είναι μεγάλη πρόκληση αφού εξομοιώνει ακόμα και το API του twitter, έτσι ωστε οι διάφοροι twitter clients να μπορούν εύκολα να προσαρμοστούν και να λειτουργούν και μέσω της εφαρμογής μας.
Freelancing.gr
Για τελευταίο άφησα το freelancing.gr, παρόλο που είναι ενεργό ως project εδώ και καιρό. Όπως αποκαλύπτει και το domain του, πρόκεται για έναν χώρο όπου freelancers [ πάροχοι υπηρεσιών ] και οι πελάτες [ αγοραστές υπηρεσιών ] μπορούν να βρουν την χρήση τομή για ένα μικρό ή πολύ μεγάλο project!
Πολύ καλά στημένο και οργανωμένο δείχνει ικανό να πρωταγωνιστήσει στο μέλλον και έχει ήδη αρκετή απήχηση και χρήση.
Σου άρεσε το θέμα; Πάρε το RSS feed για να διαβάζεις παρόμοια άρθρα!
Κανένα Σχόλιο
Η γνώμη σου