netfreaks.gr | internet crossroad

25 Feb 08

The Akazoo story


image Τι σχέση έχει το Akazoo.gr με το social networking; Μήπως καμία; Γίνομαι κακός θα ακουστεί πάλι και “θάβω” ένα “νέο” -θα φτάσουμε κι εκεί- Ελληνικό project.

Ας το δούμε με ένα παράδειγμα που είναι κοντά στην πραγματικότητα: Είσαι η y εταιρία και προσφέρεις υπηρεσίες περιεχομένου για κινητά επί συνδρομής αλλά και επί έξτρα πληρωμής [ανάλογα το περιεχόμενο...] αλλά βλέπεις πως το project που έχεις ξεκινήσει δεν πάει τόσο καλά.. τι να κάνεις άραγε; Και τότε κάποιος πετάει την ιδέα: “Δεν το βαφτίζουμε social networking site με μπουκέτο υπηρεσιών αυτές που είχε στην παλιά του μορφή;” και ιδού το αποτέλεσμα!

Για μένα το Akazoo στην παρούσα μορφή του δεν είναι παρά μία βιτρίνα για την προώθηση των mobile υπηρεσιών της εταιρίας που βρίσκεται από πίσω. Και μπορεί να ισχυρίζεται η ίδια ότι χρειάστηκαν 30.000 εργατοώρες  gulp για να έλθει στην μορφή που το βλέπουμε -ως την πιο μεγάλη πρόκληση για project στην Ελληνική αγορά-  αλλά δεν νομίζω ότι πείθει.. Δεν λέω, κοιτώντας το επιφανειακά μπορείς να βρεις στοιχεία -άσχετα αν είναι πρόχειροδουλεμένα- που όντως θα το έβαζαν στην κατηγορία των social networks αλλά απ’την άλλη είναι όλα “μία απ’τα ίδια”.. χωρίς καμία πρωτοτυπία, καινοτομία ή έστω κάποιος νέος τρόπος παρουσίασης μιας υπηρεσίας.

Και πως ήταν το Akazoo πριν γίνει social network; Δεν χρειάζεται πολύ ψάξιμο για να βρεθεί αυτό.. μία αλλαγή της κατάληξης του domain σε κάτι διεθνές θα σας λύσει την απορία. Πολλές απορίες λύνουν και κάποιες περιγραφές συμβάσεων του Ελληνικού Akazoo.. το που στοχεύει… στις τσέπες των πολλών κι όχι στην πονηράδα των λίγων.

Το γιατί το Akazoo προωθείτε και θα προωθηθεί πολύ περισσότερο στο προσεχές μέλλον μέσω διαφόρων καναλιών και με αρκετούς να έχουν συμφέροντα απ’την ενδεχόμενη επιτυχία του [define επιτυχία] το αφήνω στην δική σας σκέψη & κρίση…

Είναι πολλά τα λεφτά και κάποιοι βιάζονται ώστε να αρπάξουν ό,τι μπορούν πριν κορεστεί αυτό το hype του social networking…

By the way: αυτές οι 30.000 εργατοώρες που ανέφερα παραπάνω δεν περιλαμβάνουν content check? Είναι δυνατόν να γράφουμε κείμενο για ανταγωνιστική εταιρία -σε αυτήν που παρουσιάζουμε ως συνεργάτη- στην παρουσίασεις συνεργατών; Ένα lorem ipsum θα ήταν λιγότερο εξευτελιστικό… To Διορθώσανε… πάλι καλά smile

Σου άρεσε το θέμα; Πάρε το RSS feed για να διαβάζεις παρόμοια άρθρα!

Socialize


28 Σχόλια

 • mitsos 25/02/2008 at 09:51

  Δεν μας τα λες καλά σύντροφε. Το me.gr το έκρινες γι αυτά που προσφέρει και το akazoo για τις προθέσεις του. Δεν κερδίζεται έτσι η αξιοπιστία σύντεκνε. Πρέπει να είσαι λιγότερο εμπαθής στις κρίσεις σου.

 • Jason Kataropoulos 25/02/2008 at 12:53

  Η αλήθεια είναι ότι το 30000 εργατοώρες είναι λίγο τραβηγμένο.
  Με λίγα μαθηματικά βγαίνει 20 άτομα full οκτάωρο επί 187,5 μέρες. Είναι χοντρικά 6,25 μήνες. Από ένα χιλιάρικο να έπαιρνε ο καθένας, επί 20, μας κάνει 125 χιλιάρικα euro. Βάλε και τα μηχανήματα κάνα 10άρι μας κάνει 135 χιλιάδες euro, χοντρικά και με λογικές κατά την γνώμη μου υποθέσεις.
  Δεν ξέρω αν στην Ελλάδα,  για να μην πω στο εξωτερικό, επενδύουν τόσο σε ένα τέτοιο project.

 • netfreak 25/02/2008 at 02:08

  @mitsos: Η κρίση μου για το Akazoo ήταν λόγω της επικαιρότητας…
  Επίσης αυτά που προσφέρει το Akazoo έχουν μικρή αναφορά στο entry διότι δεν νομίζω -προσωπική άποψη- ότι είναι κάτι το διαφορετικό. Aν και δεν κάνω σύγκριση των δύο δικτύων, νομίζω ότι έχουν διαφορετικούς στόχους.

  Να τονίσω ότι δεν έχω ουδεμία σχέση με το me.gr & την ομάδα του, όπως και με το Akazoo. Αν έβλεπα κάτι αντίστοιχο μ’όλα αυτά που είδα για το me.gr να είσαι σίγουρος ότι θα έκρινα το ίδιο ή και χειρότερα [επειδή είναι project που το είδα απ’τα αρχικά του στάδια]

  @Jason: Νομίζω ότι οι υπολογισμοί σου είναι σωστοί… αλλά αν δοκιμάσεις 10 άτομα πόσοι μήνες βγαίνουν; 1 full χρονος wink

 • Layla 26/02/2008 at 10:57

  Γεια σε όλους! Από περιέργεια, λόγω των όσων διάβασα, μπήκα να δω αυτό το site και θα ήθελα να πω κι εγώ τη γνώμη μου. Ποια υποτίθεται ότι είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν ένα site ως social network; Στα Social networks, από όσο ξέρω, μπορείς να φτιάξεις το Προφίλ σου, να έρθεις σε επαφή με παλιούς γνωστούς σου και να κάνεις νέες φιλίες. Να γνωρίσεις ανθρώπους, να κάνεις συζητήσεις, να «δικτυωθείς» γενικά…αυτό δεν είναι ή μήπως το έχω καταλάβει λάθος;
  Από όσο είδα το Akazoo – δυστυχός δεν είχα πολύ χρόνο να αφιερώσω αλλά θα ξαναμπώ κάποια στιγμή – είναι ένα social network, γιατί έχει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά. Τώρα, αυτό που λέει ο φίλος Hitman, για υπηρεσίες περιεχομένου… ε καλά και λοιπόν; Παρέχει κανείς τέτοιες υπηρεσίες δωρεάν; Δεν καταλαβαίνω πού είναι το κακό, εφόσον μόνο αν θέλει κάποιος κατεβάζει αυτό το περιεχόμενο.
  Απ΄ την άλλη, το ότι παλιά ήταν κάπως αλλιώς και τώρα άλλαξε… δεν ξέρω πώς ήταν παλιά το εν λόγω site, αλλά και πάλι δεν καταλαβαίνω πού είναι το πρόβλημα; Είναι κακό πράγμα δηλαδή η εξέλιξη και η πρόοδος; Από ότι κατάλαβα άλλαξε προς το καλύτερο…έτσι δεν είναι; Τέλος, θα ήθελα να πω στον Hitman ότι θεωρώ υπερβολή το: “ Το γιατί το Akazoo προωθείτε και θα προωθηθεί πολύ περισσότερο στο προσεχές μέλλον μέσω διαφόρων καναλιών και με αρκετούς να έχουν συμφέροντα απ’την ενδεχόμενη επιτυχία του ” σιγά να μην υπάρχει και κάποια θεωρία συνομωσίας από πίσω! Δε θέλω να σε προσβάλλω Hitman αλλά πραγματικά όλα αυτά που λες μου φαίνονται εξωπραγματικά! Δηλαδή συγνώμη βρε παιδιά…το Facebook, το Myspace, το YouTube και τόσα άλλα ξένα sites δεν κερδίζουν χρήματα; Δεν έχουν διαφιμήσεις; Μη μου πείτε ότι είναι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί! Πρόσφατα διάβασα ότι η «αξία» του Facebook ανέρχεται σε δισεκατομμύρια δολάρια και οι μεγαλύτερες διεθνής εταιρίες σφάζονται ποια θα το αγοράσει! Μη μου πείτε ότι το κάνουν για την ψυχή της μανούλας τους!

 • netfreak 27/02/2008 at 04:47

  Αγαπητή Layla, [διόρθωσε με αν κάνω λάθος]

  Όλα αυτά που αναφέρεις είναι ορθά ως τυπικές υπηρεσίας ενός social networking site. To λέω κι εγώ ο ίδιος.

  Το πως έχει στηθεί και με τι προσανατολισμό είναι το θέμα, γιατί εκεί αλλάζουν πολλά. Οι “μονάδες” παίζουν προταρχικό ρόλο σε όλες τις υπηρεσίες και είναι πολύ έξυπνα οργανωμένες ώστε ο χρήστης να κάνει χρήση αγοράς μονάδων για να δει περιεχόμενο [και μιλάω και για user generated content]

  Όπως έχει στηθεί δεν θα απορήσω εάν σε 2-3 μήνες το περιεχόμενο που θα αναρτούν οι χρήστες [οποιασδήποτε μορφής] είναι μηδαμινού επιπέδου απλά και μόνο για το κέρδος των μονάδων.

  Απ΄ την άλλη, το ότι παλιά ήταν κάπως αλλιώς και τώρα άλλαξε… δεν ξέρω πώς ήταν παλιά το εν λόγω site, αλλά και πάλι δεν καταλαβαίνω πού είναι το πρόβλημα; Είναι κακό πράγμα δηλαδή η εξέλιξη και η πρόοδος;

  Δεν θεωρώ εξέλιξη μιας υπηρεσίας το “καμουφλάζ” της πίσω από ένα hype που θα προσελκύσει κόσμο για να την αναστήσει. Το akazoo ήταν [και παραμένει σε άλλες χώρες] υπηρεσία διάθεσης mobile content [ringtones, wallpapers κ.α.] και αυτή η μετεξέλιξη του είναι μια προσπάθεια να αναστηθεί.

  Τέλος να αναφέρω ότι ναι οι διαφημίσεις είναι το κυριότερο έσοδο για όλα τα social networking sites και με το παραπάνω μάλιστα καθώς λόγω της βάσης δεδομένων του καθενός αυτές θα είναι απόλυτα στοχευμένες.

  Το Facebook που αναφέρεις “απέκτησε” αυτή την αξία μέσω κοστολόγησης ενός μικρού ποσοστού του που εξαγοράστηκε απ’την Microsoft [5% νομίζω] αλλά δεν είναι ακριβώς πραγματικό. Έχει να κάνει με την αξία των δεδομένων αφού έχει τεράστια βάση χρηστών. Το Facebook χωρίς τους χρήστες του δεν θα κόστιζε το 1/1000.

  Ελπίζω να σε κάλυψα. [μου έδωσες τροφή και για άρθρο]

 • Layla 28/02/2008 at 11:23

  @Hitman:
  Ευχαριστώ για την απάντηση, αλλά από αυτά που αναφέρεις φαίνεται ότι δεν έχεις καν χρησιμοποιήσει το Akazoo, γιατί είσαι λάθος, οπότε δε θα έλεγα ότι με κάλυψες ούτε καν στο ελάχιστο.
  Ίσως απλά να είδες την αρχική σελίδα και  να «ξεφύλλισες» βιαστικά τις υπόλοιπες. Ότι έκανα κι εγώ αρχικά δηλαδή. Αλλά επειδή εν τω μεταξύ είχα κάποιο χρόνο και το είδα πιο διεξοδικά θα ήθελα να σου πω τα εξής:
  Αναφέρεις: Οι “μονάδες” παίζουν προταρχικό ρόλο σε όλες τις υπηρεσίες και είναι πολύ έξυπνα οργανωμένες ώστε ο χρήστης να κάνει χρήση αγοράς μονάδων για να δει περιεχόμενο [και μιλάω και για user generated content]
  Αυτό που λες δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Μπορείς να δεις όσο user generated content θέλεις ΧΩΡΙΣ να πληρώσεις απολύτως τίποτα! Αν θελήσεις να κάνεις download κάποια φωτογραφία ή βίντεο που ανέβασε χρήστης τότε μόνο χρειάζεται να έχεις μονάδες. Αλλά και πάλι….οι μονάδες αυτές που αφαιρούνται από το δικό σου λογαριασμό πηγαίνουν στο λογαριασμό του χρήστη στον οποίο ανήκει αυτό που κατέβασες. Επίσης, δεν χρειάζεσαι μονάδες για να φτιάξεις Προφίλ, να στείλεις μηνύματα, να δημιουργήσεις ομάδα ή εκδήλωση, να κάνεις chat, να συμμετέχεις σε Forums….άρα που είναι που παίζουν προταρχικό ρόλο όπως είπες οι μονάδες?
  Αναφέρεις: Όπως έχει στηθεί δεν θα απορήσω εάν σε 2-3 μήνες το περιεχόμενο που θα αναρτούν οι χρήστες [οποιασδήποτε μορφής] είναι μηδαμινού επιπέδου απλά και μόνο για το κέρδος των μονάδων.
  Τι να σου πω…δεν έχω και το «κληρονομικό χάρισμα» να προβλέπω το μέλλον, αλλά δε βρίσκω το λόγο να είναι μηδαμινού επιπέδου το περιεχόμενο που θα ανεβάζουν οι χρήστες, εφόσον ΔΕΝ κερδίζεις μονάδες αν δεν κάνει κάποιος download αυτά που ανεβάζεις. Άρα αν ανεβάζεις σκουπίδια, κανείς δε θα τα κατεβάζει και άρα εσύ (ο χρήστης) δε θα κερδίζεις τίποτα!
  Ήδη έχω μακρυγορήσει και δε θα ήθελα να σας κουράσω άλλο οπότε κλείνω λέγοντας τα εξής:
  Όλες τις τυπικές υπηρεσίες, που όπως λες συμφωνείς μαζί μου πως έχει ένα social networking site, εγώ τις βρήκα στο Akazoo. Και να σου πω την αλήθεια μια χαρά site μου φάνηκε. Δε λέω ότι είναι κάτι τελείως προτότυπο φυσικά, αλλά και μόνο ότι έγινε μια τέτοια προσπάθεια στην Ελλάδα αξίζει ένα μπράβο και όχι αμέσως να τη θάψουμε! Άλλωστε, πολύ εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κάποιος από μόνος του τι ισχύει πραγματικά και να δημιουργήσει τη δική του άποψη, αρκεί να επισκεφτεί το site.

 • netfreak 29/02/2008 at 12:35

  smile nothing more to add!

 • Jason 29/02/2008 at 04:14

  Αφού έστειλα mail, απάντησαν με αυτό:

  “Έχουμε ήδη διαγράψει τη φωτογραφία από το Προφίλ σας, όπως ζητήσατε. Δυστυχώς δεν είναι εφικτό να διαγράψετε τη φωτογραφία του Προφίλ σας αφού την ανεβάσετε. Μπορείτε να την αντικαταστήσετε με κάποια άλλη, όμως, που θα ανεβάσετε στη θέση της προηγούμενης.”

 • netfreak 29/02/2008 at 07:52

  Μιλάμε όντως για “state of the art software”.. μόνο replace υπάρχει.. ένα unlink file είναι δύσκολο!

 • Jason 29/02/2008 at 12:40

  Κοίτα να δεις τώρα τι γίνεται!

  Γράφτηκα, έβαλα και φωτογραφία στο προφίλ μου. Τώρα βέβαια ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ να την διαγράψω!

  Και το κορυφαίο είναι ότι στη φόρμα επικοινωνίας είναι υποχρεωτικό να εισάγω τηλεφωνικό αριθμό!

 • netfreak 29/02/2008 at 03:54

  Απίστευτοι.. όχι μόνο παίρνουν τα πνευματικά δικαιώματα σε κάθετι που ανεβάζεις αλλά δεν σου επιτρέπουν να το διαγράψεις!!!

 • Layla 01/03/2008 at 01:11

  Κοίτα να δεις τώρα τι γίνεται….τη φωτογραφία του Προφίλ όντως δε μπορείς να τη διαγράψεις αλλά οτιδήποτε άλλο ανεβάζεις όπως φωτο και βίντεο διαγράφονται απλά από το κουμπάκι Διαγραφή (ένα κουμπί με x, που υπάρχει σε κάθετί που ανεβάζεις).

 • Ελένη 14/03/2008 at 11:03

  To Sxeseis.gr είναι το καλύτερο και όλοι οι άλλοι οδοντόκρεμες.Και content check έχουν και σε διασφαλίζουν και από τον καθε καραγκιώζη.

 • Jason 14/03/2008 at 11:46

  Ελένη, νομίζω ότι τα έχεις λίγο μπερδέψει τα πράγματα. Το akazoo είναι ένα social networking site. Το sxeseis είναι ένα dating site. Άλλο το ένα και άλλο το άλλο!

 • δημητρης μιλης 29/03/2008 at 03:40

  εχω εγγραφει στο akazoo.gr,εκανα το λαθος και εδωσα το κινητο μου,εκτοτε
  εχω προβληματα με το κινητο μου,οποιος παιρνει το νουμερο μου βγαινει καποιοσ αλλος,το δικο μου δεν χτυπα.τελος παντων θελω να διαγραφω αλλα δεν υπαρχει μενου στο akazoo.gr για να διαγραφω,μηπως ξερει κανεις πως μπορω?ευχαριστω

 • Daytona675 03/04/2008 at 11:58

  Φίλε Δημήτρη πας Προφίλ -> Ρυθμίσεις -> Διαγραφή Τηλεφώνου. Αν και πιστεύω ότι μας δουλεύεις ……

 • lolofiora 29/05/2008 at 09:31

  παιδια είμαι μέλος του akazoo βεβαια δεν ασχολήθηκα ποτέ με την υπηρεσία για κινητα καθως έμπαινα μόνο στα φορουμς γενικότερα κυμαινεται σε καλυτερα επίπεδα από άλλα του είδους

 • kelly 19/11/2009 at 08:03

  I am loving and caring romantic kind and honest
  . I’m looking for a long term relations with the happy marriage. I want to share everything with my future husband. We’ll have our joy, our success and our problems which we’ll always decide together. I’m a very open person, and I don’t like hiding anything. I want to give all my love to the husband of my life. And my husband will be the only one for me, because I’m a very devoted person. I hate lie and betray, and I’ll never let them come to my home. I like life and think that it’s always very interesting and full of surprises

 • Λεωνιδας 11/05/2011 at 08:44

  παιδια εκανα τη βλακια να εγγραφω ας μ πει καπιος πωσ διαγραφομαι

 • corvette 12/07/2011 at 15:29

  to mono pou exw na pw gia to akazoo einai oti ola diagrafontai…apla exoun mazeutei ekei oloi oi anwmaloi k oloi oi diestramenoi…autous prepei na prosexete….(polloi 8a peite oti auto pou lew egw twra einai asxeto apo ta 8emata sas alla egw auto exw na pw apo tin empeiria mou sto akazoo)

 • STEFANOS 24/07/2011 at 22:21

  mhpws kserei kaneis pws na kaneis diagrafh apo to akazoo kai na mhn sou stelnoun ayta ta mhnhmata ?

 • STEFANOS 24/07/2011 at 22:32

  prepei na kanw diagrafh to akazoo sas parakalw peite mou pws mpwrw na to diagrapsw plz

 • STEFANOS 24/07/2011 at 23:28

  plz apanthste mou kapoios grhgora giati auto me xrewnei sto kinhto poly

 • STEFANOS 24/07/2011 at 23:29

  plz apanthste mou kapoios grhgora

 • Γιαννης 25/07/2011 at 17:09

  ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΕΝΤΟΛΕΣ

 • netfreak 25/07/2011 at 17:18

  Βλέπω ότι έχετε ξεφύγει λίγο. Εδώ να τονίσω ότι το συγκεκριμένο post δεν είναι περιοχή υποστήριξης για το εν λόγω “social networking site”. Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα, απευθυνθείτε στο ίδιο το Akazoo ( φόρμα επικοινωνίας )

  Thanks και …καλή τύχη.

Η γνώμη σου

Ενημέρωση για νέα σχόλια


Copyright © 2006-2024 netfreaks.gr • All Rights Reserved • Powered by Wordpress • Design by Gerasimos Tsiamalos • seamless Hosting by Cityhost