netfreaks.gr | internet crossroad

24 Oct 07

The PIN project: κάρφωσε το!


image Κατά τύχη έπεσα πάνω στο pin project του msfree.gr και τολμώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα! Ένα χρήσιμο project με user generated content, πραγματικά user generated όμως αφού ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει!

Η δημιουργία της BitsnBytes [που τελευταία βλέπω πολύ ωραίες δουλείες τους...] για λογαριασμό του msfree.gr [contra network] σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας “Πάνος Μυλωνάς” θέτει σαν στόχο το μαρκάρισμα των επικύνδυνων δρόμων [ή σημείων σε ορισμένους δρόμους] στην Αττική!

image Χρησιμοποιώντας flash και το API των Google maps μπορεί ο κάθε επισκέπτης να “καρφώσει” [pins απ’τις πινέζες] κάποιο σημείο στον Αττικό χάρτη που είναι επικίνδυνο για τους οδηγούς. Η διαδικασία είναι πολύ απλή μέσω μιας φόρμας. Βρίσκουμε το σημείο στον χάρτη, βαθμολογούμε την επικινδυνότητα του, το κατηγοριοποιούμε [π.χ. “γλυστράει” “τυφλό σημείο”] τέλος μπορούμε να δώσουμε περαιτέρω σχόλια σχετικά με το σημείο!

Προσωπικά, σαν νέος οδηγός το βρίσκω όχι απλά χρήσιμο αλλά ζωτικής σημασίας για την επιβίωση στην ζούγκλα των αττικών [αλλά και γενικότερα, Ελληνικών] δρόμων.

Σου άρεσε το θέμα; Πάρε το RSS feed για να διαβάζεις παρόμοια άρθρα!

Socialize


7 Σχόλια

 • Simos Kosmetatos 24/10/2007 at 10:44

  Εξαιρετικό post! Μπράβο! Πολύ καλή εφαρμογή αυτή, έχω ενθουσιαστεί!

  Θα το παρουσιάσω και στο e-go στο section Internet.

  Να’σαι καλά!

 • kostas 24/10/2007 at 11:41

  Poly Kalo… Exeis kamia sxesi me ta bnb ta internet cafe???

 • netfreak 25/10/2007 at 12:21

  @Simos: Χαίρομαι που το βρήκες ενδιαφέρον! Είναι σημαντικό να προωθούμε και να αγκαλιάζουμε τα πραγματικά χρήσιμα Ελληνικά projects και να μην μένουμε στην θεωρητική συζήτηση γύρω απ’το web2.0 buzz!

  @kostas: Ούτε εγώ αλλά ούτε και η BitsnBytes έχουν σχέση με την αλύσιδα internet cafe Bits and Bytes! [www.bnb.gr] Ελάχιστη διαφορά στην ονομασία αλλά εντελώς διαφορετικές εταιρίες!

 • kourtgeo 25/10/2007 at 09:39

  Πολυ χρήσιμο!!! Απλά δεν ξέρω αν μπορούμε και εμείς απο Θεσσαλονίκη να κάνουμε pin στους “φανταστικούς μας” δρόμους..Πολύ καλό Post

 • Σίμος Κοσμετάτος 25/10/2007 at 01:08

  Έτσι είναι, πρέπει να τα στηρίζουμε. Νομίζω ότι είναι μία από τις πιο ουσιαστικές και αξιόλογες προτάσεις.

  Για του λόγου το αληθές: http://new.e-go.gr/tech/article.asp?catid=6424&subid;=2&pubid;=600142

  Ωραία δεν θα ήταν να υπάρχει η ενημέρωση και στα GPS? Να μπορείς να ψάχνεις ανά περιοχή; Να “ενισχύεις” τα σημεία που είναι πιο επικίνδυνα ώστε να στέλνονται στις αρμόδιες υπηρεσίες τα πιο επικίνδυνα; Έχει πολύ ψωμί και χαίρομαι που έγινε η αρχή.

 • netfreak 25/10/2007 at 03:45

  @kourtgeo: Είναι στο χέρι τους [των δημιουργών] να δημιουργήσουν και αντίστοιχους χάρτες για Θεσσαλονίκη αλλά και άλλες πόλεις! Πιστεύω πως θα γίνει, άλλωστε είναι σε πιλοτική φάση ακόμη.

  @Simos: Σίγουρα κάποια απ’τις εταιρίες που φτιάχνουν τους Ελληνικούς χάρτες [Destinator?] θα μπορούσε να το κάνει! Αλλά και θα μπορούσαν να ενημερωθούν από εκεί:
  α) οι αρμόδιοι [δήμος, νομαρχία] εκεί που ο δρόμος ΜΠΟΡΕΙ να βελτιωθεί
  β) οι αρχές [τροχαία] σε σημεία που είναι επικίνδυνα για πρόσθετους λόγους πέραν της κατάστασης του οδοστρόματος!

 • Κώστας Εφήμερος 23/05/2008 at 10:28

  Παιδιά καλησπέρα. Εδώ Κώστας Εφήμερος από το msfree.gr 1-2.. με ακούτε;

  1. Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη. Τη χρειαζόμαστε πολύ.
  2. Όλοι οι χάρτες της Ελλάδας είναι αναρτημένοι, ενώ σύντομα πληροφορούμαστε ότι  η google θα “χαρτογραφήσει” τους δρόμους της Αττικής και θα μπορείς να κάνεις αναζήτηση ακόμα και με όνομα οδού.
  3. Ήδη ετοιμάζουμε free πακέτο για όλα τα gps, μαζί με πακέτο φωνητικών ειδοποίσεων και οδηγιών, αλλά προσπαθούμε να βρούμε την ισορροπία ώστε να μην “ταράζουμε” τους οδηγούς με 50 επισημάνσεις κάθε 100 μέτρα. Οι εθελοντές του ΙΟΑΣ αξιολογούν την επικινδυνότητα και θα βγάλουμε πακέτο που θα έχει μόνο επιβεβαιωμένα και μόνο πολύ επικύνδινα σημεία. Φυσικά πάντα δωρεάν στη λογική της προσπάθειάς μας.
  4. Όχι δεν έχουμε σχέση με τα internet cafe, και όχι δεν είμαστε μέλος του δικτύου Contra. Συνεργαστήκαμε με τα παιδιά του contra… μας πούλησαν κανονικά και φυσικά συνεχίζουμε όπως πάντα
  5. Ετοιμάζουμε και άλλες αναβαθμίσεις για πεζούς, ποδηλάτες και ΑΜΕΑ… μείνετε συνδεμένοι

Η γνώμη σου

Ενημέρωση για νέα σχόλια


Copyright © 2006-2024 netfreaks.gr • All Rights Reserved • Powered by Wordpress • Design by Gerasimos Tsiamalos • seamless Hosting by Cityhost