netfreaks.gr | internet crossroad

21 May 09

Δύο Thumb Drives που δεν σε αφήνουν αδιάφορο…


image Πέρασε κιόλας μία εβδομάδα “αποχής”! Ας όψεται η πολύ δουλειά που έχει πέσει [ that’s good! ] και δεν μου αφήνει πολύ ελεύθερο χρόνο. Στο θέμα των δύο thumb drivers είναι το θέμα μου όμως, τα πράγματα είναι δύσκολα… μεγάλο δίλημμα!

Μπορεί να είναι τελείως διαφορετικά, σε design, χρησιμότητα και δυνατότητες, αλλά μπορώ να πω ότι τα θέλω και τα δύο!

Στην αριστερή γωνία του ρινγκ έχουμε το βαρύ όπλο της OCZ που δημιουργεί νέα δεδομένα στον χώρο. Ο λόγος για το OCZ Throttle eSATA που απ’ το όνομα και μόνο καταλαβαίνεις τι παίζει: eSata interface! Ένας μικρός eSata “δίσκος” με Flash memory στα χέρια μας. Ακούγεται υπέροχο! Έρχεται σε μέγεθος των 8, 16 ή 32GB μαζί με plug-n-play δυνατότητες αλλά και μία miniUSB port στο πίσω μέρος του για 100% “συμβατότητα”  wink Όσο για ταχύτητες; 90MB/s @ reading και 30MB/s @ writingsurprised Η τιμή βέβαια κρίνεται τσουχτερή ξεκινώντας περίπου απ’ τα 30€ για τα 8GB, 60€ για τα 16 και τέλος 80€ για τα 32GB. eSata είναι αυτό. Πιο συμφέρον βρίσκω το μεγαλύτερο μοντέλο από πλευράς κόστους / GB.

Και στην αντίπερα “όχθη” [ από ρινγκ σε ποτάμι, καλά πάω ] έχουμε το κλειδάκι της Lacie, ή αλλιώς iamaKey που – κατά την γνώμη μου – ξεχωρίζει απ’ την σειρά των Key-like Drives που έβγαλε πρόσφατα η εταιρεία.

Εντυπωσιακό design ( 5.5 Designers to blame ) που το κάνει να μοιάζει με αληθινό κλειδί ώστε να το ‘χουμε πάντα μαζί μας. Είναι φτιαγμένο από ανθεκτικό μέταλλο με αντοχή στις γρατζουνιές και το νερό [ πόσο νερό μπορεί να “φάει” άραγε; ] χωρίς όμως να είναι βαρύ, κάτι που το ικάνει ιδανικό “σύντροφο” για καθημερινά data transfers.

Δυστυχώς βγαίνει μόνο σε 2 εκδόσεις, αυτή των 4GB [ ~18€ ] και την μεγαλύτερη των 8GB [ ~29€ ], με το 8άρι και σε αυτό το προϊόν, να μοιάζει ελκυστικότερο, όχι μόνο λόγω τιμής αλλά και χωρητικότητας, γιατί 8GB είναι το ελάχιστο όριο για μένα – πλέον. Και από ταχυτήτες μια χαρά – για pure USB 2.0 – με 30MB/s reading και 10MB/s writing.

Θα ήθελα να έχω και τα δύο Drives αλλά νομίζω ότι είναι υπερβολή. Υπάρχει μία κλίση προς το κλειδάκι της Lacie γιατί εκτός από την φορητότητα που προσφέρει είναι εργονομικό γιατί δεν έχει καπάκι! Πάντα έχανα τα καπάκια απ’ τα USB drives και έσπαγαν τα νεύρα μου.

Σου άρεσε το θέμα; Πάρε το RSS feed για να διαβάζεις παρόμοια άρθρα!

Socialize


5 Σχόλια

 • netfreak 21/05/2009 at 04:24

  @ngel Δεν το βρίσκω τόσο ακριβό για τις δυνατότητες του. Πληρώνεις κάτι παραπάνω το διαφορετικό design ναι, αλλά έχει πολύ καλές ταχύτητες σε τέτοιο καινοτόμο design format.

  @Stazybo Horn: Όπως πάντα, έχεις σωστά επιχειρήματα… και με βάζεις σε σκέψεις, ειδικά για το πόσο ανθεκτικό είναι στις επαφές του. Πάντως με ένα keychain της προκοπής δεν είναι τόσο δύσκολο το βγάλε/βάλε!

  Η επιθυμία σας για permalinks θα υλοποιηθεί grin

 • @ngel 21/05/2009 at 03:01

  Με το Lacie έχω πάθει πλάκα! Αλλά μου φαίνεται ακριβό!!!

 • Stazybο Hοrn 21/05/2009 at 03:18

  Αντιγράφω τις επιφυλάξεις μου:

  Stazybο Hοrn, στο Μαΐου 15th, 2009 στο 2:07 μμ Είπε:
  Tο είδα πριν κανα δυο μήνες σε κάποιο άρθρο, κι αναρωτήθηκα.

  1) Άντε και το πήρα και τόβαλα στο μπρελόκ με τ’ άλλα κλειδιά. Πώς το χρησιμοποιώ; Αν *δεν* το βγάζω κάθε φορά από το μπρελόκ για να το βάλω σε οριζόντια υποδοχή usb, είναι σίγουρο ότι πολύ σύντομα ή αυτή, ή το stick, ή και τα δυο, θα έχουν χαλάσει.

  2) ΟΚ, με τη θήκη, στιβαρή, σκληρή, μια χαρά. Οι γυμνές «επαφές» πόσο θα κρατήσουν, στην τσέπη, ή οπουδήποτε αλλού, στην ίδια αρμαθιά με τα υπόλοιπα αληθινά κλειδιά;

  Αν δεν το βάλω στο μπρελόκ με τα άλλα κλειδιά, τι μένει από την όλη ιδέα;

  Απάντηση
  null, στο Μαΐου 15th, 2009 στο 2:32 μμ Είπε:
  αν το βγάζεις όμως; Και κάθε πόσο χρησιμοποιείς ένα usb stick, πιο πολύ για μια ώρα ανάγκης το σκέφτομαι σαν κάτι που θα το έχω πάντα πάνω μου.

  Απάντηση
  Stazybο Hοrn, στο Μαΐου 15th, 2009 στο 2:48 μμ Είπε:
  βάλε-βγάλε, παύει να είναι πρακτικό. Και, ναι, το stick -πέρα από το remote access- είναι σε καθημερινή χρήση, όταν «κουβαλάς δουλειά σπίτι»

  Απάντηση
  null, στο Μαΐου 15th, 2009 στο 4:02 μμ Είπε:
  οπότε είναι κατάλληλο για κάποιον που το χρησιμοποιεί αραιά αλλά θέλει να το έχει μαζί του just in case (that’s me)

 • Stazybο Hοrn 21/05/2009 at 03:21

  Άσχετο, με την ευκαιρία: μπορείς να προσθέσεις permalinks στα σχόλια, ώστε να τα κρατάμε χωριστά;

 • Stazybο Hοrn 22/05/2009 at 12:35

  Η επιθυμία σας για permalinks θα υλοποιηθεί

  ταχύτατος βλέπω! thx, man.

Η γνώμη σου

Ενημέρωση για νέα σχόλια


Copyright © 2006-2024 netfreaks.gr • All Rights Reserved • Powered by Wordpress • Design by Gerasimos Tsiamalos • seamless Hosting by Cityhost