netfreaks.gr | internet crossroad

04 Jun 08

Πάει χαμένη ευκαιρία για spam? Ε φανταστικέ blogger?


image Eδω και καιρό λαμβάνω spam mails από ένα blog με την ονομασία dent news [ οδοντιατρικά νέα δηλαδή - μην περιμένεις link ρε μπόγο ] με θέματα που ούτε με αφορούν [ δεν τα ζήτησα ] αλλά ούτε έχουν σχέση με την οδοντιατρική!

Παρατήρησα λοιπόν ότι στο τελευταίο “ενημερωτικό” ο πανέξυπνος spammer αντί να κάνει BCC έβγαλε φάτσα/φόρα όλες τις διευθύνσεις τις οποίες spammάρει αφού ήταν στους παραλήπτες. [ e-mails από bloggers απ’ότι διαπίστωσα ]

Το αστείο δεν είναι αυτή η ηλιθιότητα αλλά το τι ακολούθησε: Μετά από μερικά λεπτά έλαβα το ίδιο μήνυμα με ένα “Re:” μπροστά που φυσικά υποδηλώνει ότι κάποιος απάντησε απευθυνόμενους σε όλες αυτές τις δευθύνσεις/παραλήπτες ώστε να σιγουρέψει ότι θα “ακουστεί” η φωνή του. Μιλαω για τον γνωστό προστάτη της “ελευθερίας της γνώμης και του τύπου” Preza TV!!! Καλά ρε αθεόφοβε, θες να ακούγεται η γνώμη σου χωρίς λογοκρισία; Μαγκιά σου και μαζί σου άσχετα αν διαφωνώ με τα θέματα που παρουσιάζεις. Τον ηλίθιο blogger που spamάρει τι τον “εκμεταλεύεσαι” και εν συνέχεια τον αντιγράφεις; Νομίζεις ότι έτσι θα ακουστεί αυτό που θες να πεις; Μια μούτζα από μένα πάντως την έχεις.  smirk

Update: Ελπίζω να μην έχει σχέση αυτό που είδα σήμερα με το γεγονός… 700+ undeliverable e-mails που είχαν ως εικονικό παραλήπτη το e-mail μου αλλά φυσικά οι περισσότεροι servers έκαναν έλεγχο στον δικό μας mail server και τα απέρριψαν… Αν είχε σχέση [ μιας και πρώτη φορά το βλέπω τέτοιου μεγέθους “attack” ] μάλλον είναι πολύ χαζοί κάποιοι

Σου άρεσε το θέμα; Πάρε το RSS feed για να διαβάζεις παρόμοια άρθρα!

Socialize


13 Σχόλια

 • papo 04/06/2008 at 09:22

  Ο ΠΡΕΖΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ!

 • poromenos 04/06/2008 at 09:24

  χαχαχαχα

  Δεν νομίζω να το έκανε επίτηδες πάντως (όχι ο spam blogger,o prezas)

 • KGP 05/06/2008 at 07:00

  min cheso… o prezas einai kai fenomeno???

  se ligo tha ton kanoume…. “dia pasan noson kai pasan malakian koutouloupou koutouloupou…”

 • pegasus 05/06/2008 at 07:53

  @ KGP μόνο που ασχολούνται τόσα άτομα με έναν “dia pasan noson kai pasan malakian koutouloupou koutouloupou…” τον κάνει φαινόμενο smile

 • ΔρΣάτο 05/06/2008 at 09:09

  Έχετε σκεφτεί να το έκανε κατά λάθος; Το έχω πάθει όταν δεν ήξερα ότι το reply all εκτός του ότι περιέχει στην απάντηση το αρχικό e-mail, απαντάει και σε όλους 
  τους άλλους εκτός από μένα που πήραν το ίδιο e-mail.

 • netfreak 05/06/2008 at 10:23

  Δεν νομίζω ότι το έκανε κατά λάθος. Γιατί δεν απευθυνόταν [ το μήνυμα που στην συνέχεια το ανέβασε στο blog του ] σε ένα άτομο αλλά σε πολλούς σχετικά με μία διαμαρτυρία για τον blogoνόμο or something…

 • pegasus 05/06/2008 at 02:03

  To ότι ο prezas “εκμεταλλεύτηκε” έναν spammer για να spamάρει είναι αρκετά ευρηματικό και σίγουρα έχει σαν σκοπό την αντίδραση μερικών (κάτι το οποίο κατάφερε) μιας και δεν νομίζω ότι έχει λόγο διαφήμισης του blog του με τέτοιες μεθόδους.

  Είμαι της ταπεινής άποψης ότι τα περισσότερα θέματα που θίγει ο εν λόγω κύριος καθώς και οι απόψεις του έχουν σαν σκοπό να προκαλέσουν όλους τους “εύθικτους” αναγνώστες. Είναι πολύ καλός σε αυτό που κάνει και το παραπάνω περιστατικό εμπεριέχεται στο προφίλ που περνάει τόσο καιρό.

  Εξάλλου αν το πάρουμε ρεαλιστικά, το reply forward του preza εν δυνάμει να μη θεωρηθεί και τόσο spam γιατί ίσως ενδιαφέρει περισσότερους από όσους ενδιαφέρουν τα οδοντιατρικά νέα.

  Υγ. το “φαινόμενο” prezas θέλει πολλή συζήτηση, μιας και όλοι τη σήμερον ημέρα παίρνουν τα πάντα τοις μετρητοίς.

 • ΔρΣάτο 06/06/2008 at 03:28

  Κάτι περισσότερο ξέρεις. Δεν πήγα καν στο μπλογκ του.

 • DentNEWS 11/06/2008 at 10:38

  Συγνώμη φίλε Hitman. Ο σκοπός του “spam” mail δεν ήταν να γεμίσει άσκοπα με θέματα που “δεν σε ενδιαφέρουν” το mail box σου.

  Ζητώ συγνώμη αν σε ενόχλησα και σίγουρα θα αφαιρέσω το mail σου από τη λίστα των mails που στέλνω κάθε τι που πιστεύω πως θα είναι χρήσιμο να διαδοθεί.

  Είναι η δεύτερη φορά που κάποιος παραπονιέται για τα ενημερωτικά mails που στέλνω, απλά πιστεύω πως η διάδοση της πληροφορίας έχει ως βασικό όχημα το mail. Αν δεν σε ενδιαφέρει κάνεις ένα απλό delete και τέλος. Αν σε ενδιαφέρει, τότε πέτυχε το στόχο του.

  Τέλος πάντων, και πάλι συγνώμη και πιστεύω πως ένα απλό mail που να έλεγε πως είναι ενοχλητική η αλληλογραφία μου προς εσένα θα έλυνε τα πράγματα.

  Όσον αφορά την spam επίθεση ούτε την έκανα ούτε και έχω χρόνο για να ασχοληθώ κατ’ αυτόν τον τρόπο.

 • netfreak 11/06/2008 at 01:33

  Αγαπητέ DentNEWS το ότι απαντάς σε αυτά που έγραψα σε τιμάει αλλά το ότι προσπαθείς να υπερασπιστείς την τακτική σου προσβάλει την νοημοσύνη μου.

  Η συγνώμη σου είναι δεκτή αλλά από εκεί και πέρα δεν συμφωνώ με την τακτική σου. Ο όρισμος του “spam” μιλάει για unsolicited e-mails κάτι που ισχύει στην περίπτωση μας.

  Η διάδοση της πληροφορίας έχει ως όχημα το διαδίκτυο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να κάνουμε κατάχρηση των διάυλων επικοινωνίας αυτού για να προωθήσουμε κάτι που απλά πιστεύουμε ότι ενδιαφέρει κάποιον τρίτο.

  Το τελευταίο φάουλ ήταν η αποκάλυψη των υπόλοιπων διευθύνσεων σε όσους απέστειλες το “ενημερωτικό e-mail” σου που όπως είδες χρησιμοποιήθηκε από κάποιον τρίτο.

 • DentNEWS 11/06/2008 at 02:02

  Καταρχήν βεβαίως και θα υπερασπιστώ την τακτική μου, που πιστεύω πως βοηθάει, όπως είπα στην διακίνηση της πληροφορίας, γρήγορα και άμεσα.

  Αλλά για να καταλάβω… Τι αποκάλυψη λες ; Αφού όλοι όσοι έλαβαν το mail έχουν ελεύθερες για πρόσβαση τις ηλεκτρονικές τους διευθύνσεις.

  Η κατάχρηση των διαύλων επικοινωνίας θα είχε ένα νόημα αν αυτές ήταν περιορισμένες και εμπόδιζε την ελεύθερη διακίνηση άλλων πληροφοριών.

  Από εκεί και πέρα… σου είπα πως με μια απλή απάντηση του στυλ “Μην ξαναστείλεις, δεν με ενδιαφέρει τίποτα από όσα μου αναφέρεις” είναι κάτι που θα έλυνε τις … όποιες διαφωνίες και διαφορές εντοπίζονται ανάμεσά μας.

  Καλή συνέχεια και να ξέρεις πως μου αρέσει το blog σου και σε διαβάζω.

  Αυτά

 • netfreak 11/06/2008 at 03:16

  Δεν ξέρω γιατί επιμένεις στην “γραμμή υπεράσπισης σου”. Πραγματικά πιστεύω πως στην ουσία σου κάνει “κακό” αυτή η τακτική.

  Ο καλύτερος και ταχύτερος δίαυλος επικοινωνίας είναι το blog σου! Αν κάποιον τον ενδιαφέρει αυτό ή αυτά που γράφεις, θα σε διαβάζει ανελλιπώς, πίστεψε με.

  Το να εκνευρίσεις όμως κάποιον που μαζί με τα spam που περνάνε απ’τα φίλτρα του έρχεται και κάποιο e-mail από μια λίστα για την οποία ποτέ δεν συμφώνησε να είναι μέλος της είναι αρνητικό. Για σένα! Περνάς στην συνείδηση τους ως “spammer” ασχέτως με το περιεχόμενο του μηνύματος σου.

  Δεν διαφωνώ πως η λύση που προτείνεις για την διαγραφή θα μπορούσε να δουλέψει. Αλλά όχι σε αυτό τον κόσμο. Όχι όταν ξοδέυουμε πολύ χρόνο για φιλτράρισμα e-mails και θέλουμε να απορροφούμε πληροφορίες που εμείς διαλέγουμε και όχι τρίτοι για εμάς [ εκτός αν έχουμε συμφωνήσει σε κάτι τέτοιο! ]

  Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια όπως και να έχει smile

 • ΔρΣάτο 11/06/2008 at 03:52

  Με τον Hitman είμαστε smile

Η γνώμη σου

Ενημέρωση για νέα σχόλια


Copyright © 2006-2024 netfreaks.gr • All Rights Reserved • Powered by Wordpress • Design by Gerasimos Tsiamalos • seamless Hosting by Cityhost