netfreaks.gr | internet crossroad

22 Jun 09

Viva Numbers Review


Viva Numbers
Αρχές Ιουνίου ξεκίνησα να δοκιμάζω την νέα υπηρεσία Viva Numbers για να δω κι εγώ προς τι ο ντόρος.

Το Viva Numbers κατάφερε να με κερδίσει σε λιγότερο από 20 ημέρες. Το εκπληκτικό της υπόθεσης είναι η παροχή 4 υπηρεσιών μέσα από μία: VoIP, Fax2Mail, FollowMe & Voicemail. Η “βάση” είναι το Viva Number όπου σου επιτρέπει να έχεις δικό σου αριθμό μέσα σε 1-2 λεπτά, [ + δυνατότητα φορητότητας αριθμού ] αλλά το μπουκέτο υπηρεσιών καθώς και η ποιότητα τους είναι που το έκανε να με κερδίσει.

Αρχίζοντας απ’ τους αριθμούς, έχω την δυνατότητ�� να διαλέξω τον δικό μου που είτε θα είναι γεωγραφικός [ με πρόθεμα Αθήνας ή Θεσσαλονίκης ] είτε προσωπικός [ VoIP numbers ] που έχει το πρόθεμα 70, αλλά στην ουσία τα νούμερα είναι “700 700 XXXX” κάτι που τους καθιστά πολύ ελκυστικούς. Τέλος, οι αριθμοί για επιχειρήσεις με πρόθεμα 801 [ αστική χρέωση από όλη την Ελλάδα ] ή 800 [ χωρίς χρέωση από σταθερό ] καθώς και πολλές υπηρεσίες αποκλειστικά προς αυτές.

Στο καθεστώς αστικής χρέωσης για όλη την Ελλάδα υπάγονται και οι Προσωπικοί αριθμοί που έχουν θεσπιστεί απ’ την ΕΕΤΤ για VoIP χρήση και είναι ευρέως διαδεδομένοι στο εξωτερικό.

Οι χρεώσεις για τους αριθμούς ξεκινούν από 2€ / μήνα χωρίς καμία δέσμευση [ για τους γεωγραφικούς και προσωπικούς αριθμούς ] αλλά πέφτουν στο 1€ / μήνα για προπληρωμή 24 μηνών, εκτός αν αντί για τυχαία επιλογή, ζητηθεί συγκεκριμένος αριθμός όπου το κόστος για 24μηνή χρήση είναι στο 1,5€ / μήνα. Σαν πάγιο το βρίσκω πολύ χαμηλό, ειδικά για τους αριθμούς που επιλέγω εγώ. 1,5€ για έναν πανεύκολο αριθμό για τον οποίο εταιρίες θα σκότωναν;  wink

Το “ζουμί” πάντως βρίσκεται στις 4 υπηρεσίες που αναφέρω στην 2η παράγραφο. Αυτές κάνουν το Viva Numbers να ξεχωρίζει και τις δοκίμασα για σας πριν από εσάς. [ κάτι δεν μου κάθεται καλά σε αυτή την φράση, αλλά δεν βαριέσαι...  raspberry ]

Πριν προχωρήσω στην ανάλυση της κάθε υπηρεσίας να τονίσω ότι δεν είναι δυνατό να είναι όλες οι υπηρεσίες ταυτόχρονα ενεργοποιημένες σε 1 αριθμό [ λογικό ]. Εκτός φυσικά απ’ το voicemail που μπορεί να προωθείται η κλήση μετά από ορισμένο χρονικό διάστημα.

Viva VoIP

Το σημαντικότερο κομμάτι. Αν δεν υπάρχει καλή τηλεφωνία, ποιότητα υπηρεσίας γενικότερα, τι να τα κάνεις τα υπόλοιπα; Εδώ η Viva επέλεξε την ΟTEnet για την δρομολόγηση των κλήσεων και μέσα απ’ τις δοκιμές μου, λέω πως έκανε καλή επιλογή. Η ποιότητα ήχου πλησιάζει σχεδόν αυτή του τηλεφώνου [ χωρίς τον θόρυβο γραμμής που αρκετές επίγειες γραμμές κουβαλάνε μαζί τους ] και δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα στο να ακούω τον συνομιλητή μου.

Μου ανέφεραν βέβαια ότι εγώ ακουγόμουν κάπως από μακρυά, αλλά θεωρώ πως είναι θέμα ρυθμίσεων του X-Lite [ VoIP softphone που υποστηρίζει η Viva - μαζί με πολύ καλές σελίδες υποστήριξης για αυτό ] ή πρόβλημα στο noise cancelling του headset.

Από πλευράς χρεώσεων νομίζω ότι είναι σε πολύ καλά επίπεδα [ φθηνότερα ακόμα και από άλλους εναλλακτικούς ]: 0,019€ / λεπτό για σταθερό & 0,119€ / λεπτό προς κινητό. [ αν έκανα καλά τον υπολογισμό όπου 1 Viva point = 0,01€ ]

Fax2Mail

Fax χωρίς Fax. Και αμφίδρομα φυσικά με την χρήση του Η/Υ. Το όνομα της υπηρεσίας προδίδει τον βασικό της ρόλο: δυνατότητα λήψης Fax στο Viva Number μου. Τα FAX έρχονται άμεσα, σε μορφή PDF στον ειδικό λογαριασμό gmail που έχει κάθε χρήστης χωρίς καμία χρέωση.

Στην Viva έχουν φροντίσει όμως και για την εύκολη αποστολή Fax μέσω υπολογιστή & VoIP. Μετά από μία απλή εγκατάσταση ενός printer driver και εισάγοντας τα στοιχεία χρήστη στις ρυθμίσεις, δίνεται η δυνατότητα για αποστολή Fax μέσω οποιουδήποτε προγράμματος που υποστηρίζει δυνατότητες εκτύπωσης. Εδώ υπάρχει χρέωση, αυτή του τιμοκαταλόγου, ανάλογα με το πόση ώρα θα διαρκέσει η αποστολή του Fax.

FollowMe

Εκτροπή κλήσεων σε οποιονδήποτε αριθμό επιλέξουμε. Τόσο απλά. Αυτό που κάνει την υπηρεσία να ξεχωρίζει είναι η δυνατότητα πρόσθεσης πολλών αριθμών στην λίστα για την εκτροπή κλήσης και από εκεί 2 επιλογές: Εκτροπή κλήσης με σειρά που εμείς θέτουμε [ π.χ. πρώτα κινητό, μετά στο Χ σταθερό ] ή ταυτόχρονη κλήση σε όσους αριθμούς έχουν προστεθεί!

Για την χρήση της υπηρεσίας δεν υπάρχει χρέωση, από εκεί και πέρα το κόστος κλήσης μέσω εκτροπής ακολουθεί τον τιμοκατάλογο του Viva VoIP.

Voicemail

Που θα πας χωρίς προσωπικό τηλεφωνητή; Εκτός αν δεν θες να σε βρίσκουν, η υπηρεσία Voicemail που δίνεται δωρεάν με κάθε Viva Number είναι πολύ καλή για να παίρνεις τα μηνύματα σου. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε ως μοναδική χρήση του αριθμού [ δηλαδή να βγαίνει αυτόματα τηλεφωνητής ], είτε ως προέκταση του αριθμού εφόσον δεν απαντηθεί η κλήση.

Τα μηνύματα έρχονται σε μορφή .mp3 & .au στο gmail inbox του λογαριασμού μας στην Viva και αναγράφουν ως παραλήπτη τον τηλ. αριθμό που άφησε το μήνυμα για περισσότερη ευκολία.

More?

Η Viva με έκανε να γράψω ένα απ’ τα μεγαλύτερα άρθρα μου τελικά. Και ακόμα δεν κάλυψα μερικά + των υπηρεσιών της:

  • 3 τρόποι αγοράς Viva Points: μέσω τηλεφωνικής κλήσης & χρέωση σε λογαριασμό ΟΤΕ, μέσω Πιστωτικής κάρτας & Paypal. Όσο μεγαλύτερο είναι το ποσό αγοράς, τόσα περισσότερα και τα bonus Viva Points.
  • Έκπτωση 25% στους κατόχους Viva Numbers για VoIP συσκευές ή adapters. Ήδη σκέφτομαι να αγοράσω ένα ασύρματο dect που υπάρχει διαθέσιμο…
  • Πραγματικά πολύ καλό τμήμα τεχνικής υποστήριξης. Live chat support, “call me back” feature και κλασσική τηλεφωνική υποστήριξη. Αν και μου χρειάστηκε μόνο μία φορά, άκουσα πολύ καλά λόγια από άλλους χρήστες.

Το μοναδικό μειονέκτημα που μπορώ να βρω είναι ίσως το site του Viva στο οποίο ενσωματώθηκε το Viva Numbers και το θεωρώ λιγάκι βαρύ & ότι μπερδεύει τον χρήστη καθώς είναι μαζεμένα σε έναν ιστότοπο όλα τα τμήματα υπηρεσιών της Viva.

Τον αριθμό μου θα τον κρατήσω σίγουρα και να τον χρησιμοποιώ συχνότερα. Τα πρώτα δείγματα είναι εντυπωσιακά για Έλληνα provider και εύχομαι το επίπεδο υπηρεσιών και υποστήριξης να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα όσο περνάει ο καιρός.

Σου άρεσε το θέμα; Πάρε το RSS feed για να διαβάζεις παρόμοια άρθρα!

Socialize


Κανένα Σχόλιο

Comments are closed.

Η γνώμη σου

Ενημέρωση για νέα σχόλια


Copyright © 2006-2024 netfreaks.gr • All Rights Reserved • Powered by Wordpress • Design by Gerasimos Tsiamalos • seamless Hosting by Cityhost